Slide 1
Internetissä vuodesta 2001!
Kosunen Racing on Mika Kosusen ympärillä toimiva yhteisö, joka perustettiin vuonna 2001. Periaatteena on, että kilpakumppania
autetaan aina tarvittaessa.
Slide 2
Mitsubishi Colt WRC' Evolution
Ainutlaatuinen 4WD, 550 hv, 800 Nm Mitsubishi Colt CZ3:n. Ainutlaatuinen kalusto kiinnostaa sekä Suomessa, että maailmalla. Lisää
Slide 3
Yhteistyössä on voimaa!
Ilman kumppaneita autourheilu on mahdotonta. Näyttävä kokonaisuus kiinnostaa sekä yleisöä, että medioita. Kysy kalustoa myös messuille ja tapahtumiin. Lisää >
Slide 4
Koostevideot kiinnostavat
Mielenkiintoiset kuvakulmat, vaihtuvat ideat, nopeus- ja vaihdenäytöt, savolainen huumori siivittää tunnettuja kisakoosteita.

Suopunkiralli 16.3.2013 - Varamies luokkajohdosta keskeytykseen!
SUNNUNTAI 17.03.2013 klo 18:25

Kimmo Oikarainen/Pasi Moilanen Tiimin kovaranteinen (kädessä titaania ja ruuveja) kisakuski viettää toipilasaikaa, joten rattiin hyppäsi VARAMIES! Kuljettajana Kimmo Oikarainen ja kartturina paperihommissa Pasi Moilanen. Molemmat miehet kuuluisan Tientukko Racing seuran riveistä. Suopunkirallissa edessä odotti kolme vauhdikasta erikoiskoetta ja yhteensä noin 78 ek-kilometriä.

Aamulla mittari osoitti -32 lukemia. Aurinko onneksi lämmitti myös pohjoisessa ja päivällä nautittiin jo -5 ast lukemista ja pilvettömästä taivaasta. Ensimmäisenä oli edessä legendaarinen 33,35 km mittainen Hanhikosken erikoiskoe, joten heti otettaisiin kuljettajilta luulot ja hiki irti.

Skoda Felicia mini'Kit Kimmo Oikarainen/Pasi Moilanen EK1 pohja-aika...
Erikoiskokeen alku meni kalustoa tunnustellen ja tunturirallissa syntyneissä urissa kurvaillen. Alku kovavauhtista valtiontietä ja siitä kovavauhtiselle pikkutielle. Tämän lisäksi ylimääräisiä kuvioita aiheutti edelle lähteneen kilpakumppanin saavuttaminen ja tämän lumipölyssä ajaminen. Pätkän maalissa huomattiin, että ihan hyvin se ralli sujuu lauleskellen. Nimittäin 6,2 sekunnin luokkapohjat olivat positiivinen yllätys!

EK2 pohja-aika...

Videokooste 40.15 min

Tästä huoltoparkin kautta ek 2:lle Rajala, pituutta 11,64 km. Keskiosassa pätkää oli melkoisia kiviä ja niistä alustaan rajuja paukkuja ja miehistö pelkäsi, että pyörät tippuivat matkalle. Erikoiskokeen loppuosan isolla tiellä saatiin todellista nopeutta 156 km/h, mittarin näyttäessä 160 km/h lukemia. Tuloksena vaihteeksi 5,9 sekunnin luokkapohjat.

Keskeytys siirtymälle: Viimeisenä edessä oli Hanhikoski uudelleen. Tänne saakka Häjyn miehistö tosin ei koskaan päässyt vaan pysähtyivät jo siirtymälle ihmettelemään auton etukulmasta kuulunutta outoa kolahtelua. Auton alle kurkkimalla selvisi, että toisen etuiskarin alapäänkiinnityspultti oli lentänyt jänkhälle. Ilmeisesti juuri ek 2:n kivien paukutteluissa! Kun vielä varamies (kuljettaja) onnistui aamusta telomaan itseään ja rallin keskeyttäminen oli jo aikaisemmin käynyt mielessä niin päätös oli selvä. Kilpailutoimistoon keskeytyssilmoitus ja kartturi (taas) Felician rattiin ja kuljettaja Kemijärvelle tarkistukseen.

Mastercom OyLoppupäätelmänä voidaan todeta, että Häjyllä ehtii ja on mukava päästellä. Varamies hoiti tehtävänsä loistavasti! Häjy osoitti luonteensa eli seuraava kuljettaja olisi jo varamiehen varamies. Tosin kukaan ei varmaan uskalla enää lähteä... (TTR "Tulin Tyrkkäsin Rikoin")