Slide 1
Internetissä vuodesta 2001!
Kosunen Racing on Mika Kosusen ympärillä toimiva yhteisö, joka perustettiin vuonna 2001. Periaatteena on, että kilpakumppania
autetaan aina tarvittaessa.
Slide 2
Mitsubishi Colt WRC' Evolution
Ainutlaatuinen 4WD, 550 hv, 800 Nm Mitsubishi Colt CZ3:n. Ainutlaatuinen kalusto kiinnostaa sekä Suomessa, että maailmalla. Lisää
Slide 3
Yhteistyössä on voimaa!
Ilman kumppaneita autourheilu on mahdotonta. Näyttävä kokonaisuus kiinnostaa sekä yleisöä, että medioita. Kysy kalustoa myös messuille ja tapahtumiin. Lisää >
Slide 4
Koostevideot kiinnostavat
Mielenkiintoiset kuvakulmat, vaihtuvat ideat, nopeus- ja vaihdenäytöt, savolainen huumori siivittää tunnettuja kisakoosteita.

Uutisia 2007

Sunnuntai 07.01.2007 klo 19:40
Rantasalmen sprintissä hyvää, huonoa ja liukasta
rantasalmiKilpailuja on ympäri Suomen peruttu tiuhalla tahdilla ja myös Rantasalmen kilpailun kohtaloa jännitettiin viimeiseen asti. Viimein lopullinen tieto kilpailu läpiviemisestä saatiin. Kilpailupäivänä tiimin paikalle saapuessa oli vielä pimeää ja Coltin katsastus hoidettiin hienosti halogeenivalojen loisteessa. Reitillä mutkaa sitten tuntui riittävän ja vaikka minkämoista.Tietä oli jäädytetty, jopa itseasiassa vielä edellisenä yönä.Moni polkupyörällä reittiä kiertämään lähteny sai pian hylätä kaksipyöräisen kulkupelinsä, kerätä itsensä maanpinnasta ja jatkaa matkaa jalkapelissä.

rantasalmiEniten huoltoporukassa jännitettiin mitä Coltin täysin uusiksi rakennettu alusta sanoo pienistä epätasaisuuksista ja muutamista vauhdikkaista kaarteista. Ensimmäisen kierroksen pohjat noteerasi odotetusti Lauronen ajalla 2.35,68, hallitseva Suomen mestari Tomi Hallia toisena (2.36,16), Luostarisen Tommi rallin Suomen mestari Jari Ketomaalta hankkimallaan Evo 9:llä kolmantena (2.37,35), Mika neljäntenä(2.37,92).Ajokierrokselle sattui reilusti vaihdemissejä, joten ei mitään syytä huoleen ei ollut. Hyvää, ellei hienoa oli se, että Colt EVO meni ylitykset hyvin ja pomputtelua tai pohjaamista ilmennyt.

rantasalmiToisella kierroksella uskalsi siten hyökätä jo hieman enemmän. Huonot uutiset oli siinä, että mikä mutka kääntyi miten ja minkä verran??? Siinäpä vasta pulma eli kolmisen kertaa oli vauhti oli pudotettava minimiin ja lähdettävä kirimään tahtia uudelleen. Tie menikin aivan erilailla kun kuljettajan mieleen oli painunut. Superliukas reitti ja kävelemällä kiertäminen ei ole niitä parhaita tapoja muistin kannalta.

Tapio Lauronen tykitti ronskeilla ajolinjoilla hienon ajan 2.30,85, mestari Hallia ylsi aikaan 2.34,03. Mika oli neljäs 2.35,76 eli ensimmäisen kierroksen ajasta lähti ~2,2 sekuntia, vaikka ajollisesti ei oltu vielä läheskään optimisuoritusta. Kotimatkalla mietittiin olisiko toisenlainen rengas sopinut paremmin jäiselle tielle? Jossittelu on sitten kivaa! Autolla on nyt ajettu noin 20 km, joten mitään hätää ei ole. Kunhan pikkujutut saadaan kohdalleen ja "hansikas rupeaa istumaan omistajansa käteen" niin sitten mennään. No, uusia kokemuksia lähdetään hakemaan Pertunmaalla 14.1.2007 ajettavasta II Honka rallisprintistä.