Slide 1
Internetissä vuodesta 2001!
Kosunen Racing on Mika Kosusen ympärillä toimiva yhteisö, joka perustettiin vuonna 2001. Periaatteena on, että kilpakumppania
autetaan aina tarvittaessa.
Slide 2
Mitsubishi Colt WRC' Evolution
Ainutlaatuinen 4WD, 550 hv, 800 Nm Mitsubishi Colt CZ3:n. Ainutlaatuinen kalusto kiinnostaa sekä Suomessa, että maailmalla. Lisää
Slide 3
Yhteistyössä on voimaa!
Ilman kumppaneita autourheilu on mahdotonta. Näyttävä kokonaisuus kiinnostaa sekä yleisöä, että medioita. Kysy kalustoa myös messuille ja tapahtumiin. Lisää >
Slide 4
Koostevideot kiinnostavat
Mielenkiintoiset kuvakulmat, vaihtuvat ideat, nopeus- ja vaihdenäytöt, savolainen huumori siivittää tunnettuja kisakoosteita.

Uutisia 2008

TIISTAI 27.05.2008 klo 12:20
TOUR DE VIRO TAKANAPÄIN

Eesti 2008Perjantaina 24.5. suunnattiin kohti itä-viroa Narvan kaupunkia kohti 210 km Tallinnasta itään ja 130 km Pietarista länteen. Narva on Viron kolmanneksi suurin kaupunki. Kaupungin läpi virtaa Narvajoki, joka on samalla Viron ja Venäjän rajajoki. Viroa puhuu äidinkielenään 4 % narvalaisista. Muutoin asukkaat ovat pääasiassa venäjänkielisiä. Täällä oli vuorossa asfalttisprint, joka tosin osoittautui hieman kyseenalaiseksi. Välillä nimittäin tehtiin pieni koukkaus soralla.Virossa muuten asfalttikisat ajetaan sääntömääräisesti kuviopyörällä.

Eesti 2008 - Mitsubishi Colt EvoEnsimmäinen kierros meni ihan ihmetellessä asfaltin tasoa (röykkyjä ja reikiä) ja vauhtia. Nopealla huoltotauolla paikalle saapuneille katsojille annettiin nähtävää kun alle vaihdettiin 30 minuutin aikana soratolpat ja niihin mietittiin asfaltille sopivat säädöt. Lopputuloksissa voitiin todeta, että aika oli kilpailu kolmanneksi nopein 3,4 sekuntia voittajasta. Kalusto pakattiin kyytiin ja huristeltiin halki Viron Taalin kylään. Taali sijaitsee noin 20 km päässä Pärnusta.Sunnuntaina oli vuorossa täysin soralla ajettava sprint. Rata oli melko mielenkiintoinen pyöritys, joka oli rakennetty rallicrossradan muotoja mukaillen.

eesti 2008Välillä mentiin myös radan keskialuetta käyttäen ja oli mukaan saatu myös 180 asteen kurvi, joka pyöräytettiin asfaltilla. Aikataulu Viron kisoissa on täysin suomesta poikkeava. Pitkiä taukoja ei kesken kisan pidetä, itseasiassa taukoja ei pidetä lainkaan. Kun kierroksen viimeinen auto saapuu maaliin odotellaan aikoja ja samalla seuraavan kierroksen aikataulua. Taalissa viimeisen auton maalintulon ja uuden kierroksen startin väli oli parhaimmillaan kuusi minuuttia. Siinä ei paljon makkaraa tauolla myydä, mutta yleisö viihtyy ja kilpailupaikalta päästään ajoissa kotiin.

Taalissa lähtöviivalla oli reilut 80 autoa, joista 18 kpl nelivetoja. Myös täällä loppusijoitus oli neljäs ja 1,5 sekuntia nopeimmasta ajasta. Virkistäytymisreissu oli ohi ja kalusto rahdattiin takaisin Suomenmaalle. Reissusta käteen jäi säädöt Narvan rallisprintiin ja todella paljon hauskoja kokemuksia.