Kosunen Racing on Mika Kosusen ympärillä toimiva yhteisö, joka perustettiin vuonna 2001. Periaatteena on, että kilpakumppania
Ainutlaatuinen 4WD, 550 hv, 800 Nm Mitsubishi Colt CZ3:n. Ainutlaatuinen kalusto kiinnostaa sekä Suomessa, että maailmalla. Lisää
Yhteistyössä on voimaa!
Ilman kumppaneita autourheilu on mahdotonta. Näyttävä kokonaisuus kiinnostaa sekä yleisöä, että medioita. Kysy kalustoa myös messuille ja tapahtumiin. Lisää >
Slide 4
Koostevideot kiinnostavat
Mielenkiintoiset kuvakulmat, vaihtuvat ideat, nopeus- ja vaihdenäytöt, savolainen huumori siivittää tunnettuja kisakoosteita.

Lapinlahdella muut j�iv�t jalkoihin ja voitto kirjattiin Coltiaiselle!
SUNNUNTAI 19.06.2011 klo 12:56

M.Kosunen ja Colt CZ3'Evo = voittopari

18.6. Kisattiin rallisprintiss� Lapinlahdella, joka sijaitsee sellaiset 60 km Kuopiosta pohjoiseen. Kilpailuun l�hti mainetta ja kunniaa hakemaan noin 100 kuljettajaa eli hyv�t kapinat oli tiedossa.

Reitti oli perinteinen eli l�ht� monitoimitalon pihalla, jonka j�lkeen ahdasta rakennusten kiertely�. Omat mielenkiintoisen osansa luovat reitill� olevat hidastet�yssyt. V�liosuus lasketellaan 100 - 160 km/h vauhteja. Lopussa pyyhk�ist��n p�lyt irti kun lasketellaan isoa kovaa ja nopeudet nousevat 190 km/h paremmalle puolelle. Maaliin k��nnyt��n 180 asteen mutkan kautta. Kokonaisuudessaan reitille kertyy pituutta noin 2,7 kilometri�.

Autoon ei oltu tehty edellisten kisojen j�lkeen mit��n suurempia muutoksia vain pient� hienos��t��. Kilpailu alkoi iltap�iv�ll� klo 15, joten aamulla oli aika jutella kilpakumppaneiden kanssa ja py�ritell� peukaloita. Heti ensimm�isen kierroksen alkumetreill� oli selv��, ett� t�lle vuodelle tehdyt alustamuutokset ovat onnistuneet. Coltiaisella pystyin laskettelemaan kuivalla asfaltilla kuten kuljettaja tahtoi. Kalusto vaan tuntui jotenkin oudon tukkoiselta. Ajo sujui ihan mukavasti hieman ajorytmi� sotki kun edell� l�htenyt kilpakumppani oli rys�ytt�nyt Mitsubishi Galanttinsa katolleen ja ajatus oli karata ajamisesta. Viimeisess� 180 kurvissa meinasi olla koppi k�si� ja jalkoja t�ynn�, mutta siit�kin jotenkin selvittiin. Tuloksena oli kierroksen nopein aika ~1,6 sekunnin erolla seuraavaan.

Kun kilpailu eteni junioreiden nelivetoluokan kohdalle niin taivas repesi ja vett� tuli noin 10 minuuttia kaatamalla. T�m�n j�lkeen j��tiin odottelemaan kuivuuko reitti toiseen kierroksen alkuun menness�. Toisen kierroksen alkaessa radan alkuosalla oli sen verran satunnaisia kosteita paikkoja, ett� Mika p��tti olla rikkomatta kalustoa ja otti alkup��n osan radasta j�rjell�. Loppuosalla piti kuitenkin kokeilla muutaman jarrumerkin siirt�mist� tulevia vuosia ajatellen. Ensimm�isen kierroksen sijoitukset pitiv�t yleisen k�rkip��n osalta eli toinen per�kk�inen Lapinlahden voitto! Vuonna 2010 voitto tuli hurjassa kaatosateessa ja nyt ensimm�isen kierroksen kuivassa keliss� ajetulla ajalla. Toiseksi ehti Kajaanin Jani Itkonen ja kolmanneksi kaasutteli Jukka Tenho, joilla molemmilla kalustona Mitsubishi Lancer Evo.

Alkukauden vaivanneet moottoriongelmat on saatu ilmeisesti sel�tetty� ja p��st�� ajamaan kilpaa. Ker�tyn datan mukaan loppuosan suoralle saatiin kelattu vauhtia 193 km/h! Kovin paljon enemp�� ei Coltiainen nykyisill� v�lityksill� "kipitt��"kyyti�. Taitaa kuitenkin riitt�� Suomen ratojen tarpeisiin. [Lopputulokset] [Videokooste]