Slide 1
Internetissä vuodesta 2001!
Kosunen Racing on Mika Kosusen ympärillä toimiva yhteisö, joka perustettiin vuonna 2001. Periaatteena on, että kilpakumppania
autetaan aina tarvittaessa.
Slide 2
Mitsubishi Colt WRC' Evolution
Ainutlaatuinen 4WD, 550 hv, 800 Nm Mitsubishi Colt CZ3:n. Ainutlaatuinen kalusto kiinnostaa sekä Suomessa, että maailmalla. Lisää
Slide 3
Yhteistyössä on voimaa!
Ilman kumppaneita autourheilu on mahdotonta. Näyttävä kokonaisuus kiinnostaa sekä yleisöä, että medioita. Kysy kalustoa myös messuille ja tapahtumiin. Lisää >
Slide 4
Koostevideot kiinnostavat
Mielenkiintoiset kuvakulmat, vaihtuvat ideat, nopeus- ja vaihdenäytöt, savolainen huumori siivittää tunnettuja kisakoosteita.

2003

opel astraMika Kosusen vuoden 2002 pääpaino oli Nuorten SM-sarjassa, josta irtosi pronssia kovan kamppailun jälkeen. -Pienen n-ryhmän kalustolla kilpaileminen tiukkaa, kaikilla tehoa suunnilleen saman verran. Heti ensimmäisessä kilpailussa ulkoiltiin aivan turhaan, johon hukkaantui tärkeitä pisteitä. Harmittamaan hiukan jäi mutta ei auta jossitella, Mika muistuttaa.

Yhteistyökumppanit ovat tietenkin myös osaltaan mahdollistaneet kilpailemisen. Tämän vuoden alusta Mika on keskittynyt ainoastaan rallikuljettajan tehtäviin. -Takana ei ollut 'kummisetiä', jotka olisivat olleet tasoittamassa tietä. Ei sillä ettei tarvetta olisi, Mika toteaa. Kuljettajakaksikon lisäksi myös huoltomiehistöllä on ollut tärkeä vaikutus menestykseen vuosien mittaan. Mika myöntääkin mielellään, että näiden miesten työpanos on ollut erittäin tärkeä osa vuoden menestystä.

Nelivetoisella Mitsubishilla ensi kauteen
mitsubishiEnsi vuodeksi edessä on siirtyminen yleisen SM-sarjaan ja isoon N-ryhmään. Kalustona toimii hiljattain hankittu Mitsubishi Lancer Evo IV, jota on jo muutamaan kertaan päästy testaamaan. Yleisen SM-sarjassa tavoitteena on ajaa puhdas kausi, lopputuloksen näkeen sarjan päättyessä.

-Iso N-ryhmä on kyllä todella kovatasoinen ryhmä. Mielenkiintoista miten vanhan sukupolven ännäläiselle pärjää ja ehditäänkö vauhtiin. Kausi nelivetoisella menee meiltä todennäköisesti opettelun piikkiin. Nelivetoinen on aikalailla erilainen peli kuin tänä vuonna käytössä ollut pienen n-ryhmän Opel Astra. Nelikko vaatii paljon kilometrejä, jotta kaikki sen resurssit osaa käyttää hyväkseen, Mika miettii.

Tänä vuonna(2002) on vielä edessä Eestin rallimestaruussarjan päättävä Saarenmaa-ralli 18-19.10, joka on samalla Mikan ensimmäinen ulkomainen kilpailu. Kisaan ei koskaan saa lähteä pienin tavoittein mutta tällä kertaa tärkeintä on kuitenkin kerätä kokemusta ja kilometrejä, joita Saaremaan kilpailu tarjoaa. Testikilometrejä tietenkin voisi olla enemmän, mutta vielähän niitä ehtii kartuttamaan.

Kosunen Racing / tiedotus