Slide 1
Internetissä vuodesta 2001!
Kosunen Racing on Mika Kosusen ympärillä toimiva yhteisö, joka perustettiin vuonna 2001. Periaatteena on, että kilpakumppania
autetaan aina tarvittaessa.
Slide 2
Mitsubishi Colt WRC' Evolution
Ainutlaatuinen 4WD, 550 hv, 800 Nm Mitsubishi Colt CZ3:n. Ainutlaatuinen kalusto kiinnostaa sekä Suomessa, että maailmalla. Lisää
Slide 3
Yhteistyössä on voimaa!
Ilman kumppaneita autourheilu on mahdotonta. Näyttävä kokonaisuus kiinnostaa sekä yleisöä, että medioita. Kysy kalustoa myös messuille ja tapahtumiin. Lisää >
Slide 4
Koostevideot kiinnostavat
Mielenkiintoiset kuvakulmat, vaihtuvat ideat, nopeus- ja vaihdenäytöt, savolainen huumori siivittää tunnettuja kisakoosteita.

Isonkyrön tuplasprintissä lauantaina viides ja sunnuntaina neljäs
SUNNUNTAI 22.08.2010 klo 22:51

Finnish two wheel drifting Colt Evo

Isossakyrössä ajettiin viikonlopun aikana Future-asfalttisprintin kaksi viimeistä osakilpailua. Lauantain aikana rykäistiin yksi kisa ja hyvin nukutun yän jälkeen samalla radalla tempaistiin toinen kilpailu. Molempina päivinä päästiin ajamaan kuivassa kelissä, vaikka sateenuhka varjosti koko viikonloppua. Rankkasade osui lauantain ja sunnuntain väliselle yölle.

Lauantain ensimmäisen kierroksen jälkeen saatiin todeta, että Tuusniemen tasaiselle asfaltille sopivat alustasäädöt olivat Isonkyrön 2,3 km pituisella radalla aivan hirvittävät. Toisaalta ainakin renkaat säästyivät, nimittäin joka mutkassa oli ainakin yksi pyörä ilmassa.

Jonkinlainen kahdella pyörällä taiteilun ajokortti lienee nyt suoritettu. Tosin varmaan myös yhdellä pyörällä lie välillä pompittu?!! Ajatukset olivat kierroksen jälkeen melko synkät. Sijoitus kierroksen jälkeen oli viides ja aikaeroa kärkeen oli ihan liikaa. Voitosta tänne on tultu ajamaan. Toiselle kierrokselle yritettiin miettiä alustapuolelle muutoksia. Sillä oli selvä, että näin käyttäytyvällä autolla samppanjan ruiskutukseen ei ollut mitään asiaa. Mietityt muutokset menivät oikeaan suuntaan ja aika hiukan parani mutta niin paransivat toisetkin ja sijoitus säilyi viidentenä.

Kisa no 2.
Sunnuntaipäivä valkeni sumuisena lauantai-iltana alkaneen ja koko yön kestäneen sateen johdosta. Päivän kuluessa keli kuitenkin kuivui ja kilpailu päästiin ajamaan kuivissa keliolosuhteissa.

Yllätys, yllätys. Kaluston alustasäätöjä muutettiin ja edelleen muutos oli parempaan suuntaan. Sijoitus ensimmäisen kierroksen jälkeen oli rohkaisevasti yleiskilpailun kolmas. Suurinosa pyöristä saatiin pysymään tiessä kiinni ja yleensä myös tällöin kello "tykkää".

Tämän jälkeen tiimissä toivottiin pientä sadetta. Tauon aikana sadetta kyllä saatiin muutaman pisaran verran, mutta lopulta kaikki pääsivät ajamaan toisen kierroksen kuivalla kelillä. Viikonlopun teeman mukaan vielä viimeiseen(kin) lähtöön alustasäätäjä rustattiin. Kierroksen aika oli henkiläkohtaisesti koko viikonlopun paras, vaikka lähtö ja muutaman paikka ei onnistunutkaan täydellisesti. Sijoituksissa 4-kertainen Suomen mestari Tomi Hallia pääsi livahtamaan edelle ja sijoitus putosi harmillisesti neljänneksi. Molempien päivien kilpailujen voittajaksi ajoi yli 500 hevosvoimaista WRC Skodan kuskaava Erkki Koskelo. Tiimille viikonlopusta jäi käteen röykkyiselle radalle sinnepäin olevat säädöt ja paljon ideoita. Kauden 2010 asfalttikisat ovat ajettu ja seuraavaksi siirrytään soralle kun Leppävirralla kaasutellaan 4.9. SM-rallisprint. [Kisa1 tulokset] [Kisa 2. tulokset] [Valokuvia] [Videokooste]

ps. Tv-lähetykset Isonkyrön kilpailuista tulevat MTV3 Max kanavalta torstaina 2.9 klo 21.00- 22.00. Lisäksi muutaman päivän jälkeen ko. lähetys nähtävissä myös Future-sarjan sivulla.