Happy Beach rallisprint, not so happy...
SUNNUNTAI 13.07.2008 klo 14:44
Happy BeachKeli Vaalassa oli klo 8.30-18 oli puolipilvinen ja välin aurinko helli aluetta. Kilpailu starttasi vasta klo 15.00. Melko turhaa odottelu useampi tunti kun katsastus ym. viralliset asiat oli kaikilta kilpailujoilta ohi puoleenpäivään mennessä. Olisiko tulevaisuudessa järkevää aikaistaan kilpailun alkua muutamalla tunnilla? Ensimmäiselle kierrokselle startattiin odottavaisin mielin. Mielessä oli sijat 1-5 eli siihen väliin pitäisi osua. Lapinlahden jälkeen autoon tehdyt muutokset tuntuivat toimivan ja auton käytös oli suhteellisen loogista.

Kun pari kilometriä reitistä oli kiiruhdettu takapäästä hävisi veto ja auto oli kurvattava suurempien voimansiirtotuhojen välttämiseksi sivuun reitiltä. Nyt kun incar-filmejä on tutkittu niin vauhti olisi riittänyt tuonne viiden joukkoon. Tauolla syyksi selvisi perästä pois "pullahtanut" vetoakseli. Pientä remonttia ja odottelemaan toista kierrosta. Tällä välin taivaalle alkoi kerääntyä jo pilviä ja tuulen vire puhaltelemaan aluetta. Jo junioreiden vuoron aikaan alkoi taivaalta tiputella vettä. Tässä välissä mietittiin ajetaanko ollenkaan. Itä-Suomen alueen kuljettajat Matti Santti, Tapio Lauronen olivat juonessa mukana kun yleisölle päätettiin tarjota lippurahoille vastinetta. Vuorossa oli "alueen 3 jäsentenväliset". Lie sitä savolaista hulluutta?! Lähes kaikki muut yleisen kuljettajat päättivät katsojien harmiksi jättää toisen kierroksen ajamatta.

Täytyy todeta, että liukasta reitillä oli ja ihan yritys nopeissa paikoissa ei ollut maksimissa. Kaiken huipuksi takaperä/vetoakseli ongelma uusiutui ja reitin viimeisen mutkan jälkeen maaliin tultiin loppumatka rullaamalla. Matti Santti vei jäsentenväliset 5 sek turvin ja Lauronen kolmas jo reilut 20 sek Matista. Noh, tätä on motorsporttia ja vastoinkäymisiin on jo totuttu. Jatketaan uusin kujein eteenpäin... [IN-CAR, 1.KIERROS] [IN-CAR, 2.KIERROS]