Slide 1
Internetissä vuodesta 2001!
Kosunen Racing on Mika Kosusen ympärillä toimiva yhteisö, joka perustettiin vuonna 2001. Periaatteena on, että kilpakumppania
autetaan aina tarvittaessa.
Slide 2
Mitsubishi Colt WRC' Evolution
Ainutlaatuinen 4WD, 550 hv, 800 Nm Mitsubishi Colt CZ3:n. Ainutlaatuinen kalusto kiinnostaa sekä Suomessa, että maailmalla. Lisää
Slide 3
Yhteistyössä on voimaa!
Ilman kumppaneita autourheilu on mahdotonta. Näyttävä kokonaisuus kiinnostaa sekä yleisöä, että medioita. Kysy kalustoa myös messuille ja tapahtumiin. Lisää >
Slide 4
Koostevideot kiinnostavat
Mielenkiintoiset kuvakulmat, vaihtuvat ideat, nopeus- ja vaihdenäytöt, savolainen huumori siivittää tunnettuja kisakoosteita.

XXIV Oulujärvi-ralli 28.9.2013
PERJANTAI 13.09.2013 klo 15:50


Skoda Felicia Mini'KitHuima nelivetokalusto odottelee ensi kesää ja Trophy-luokan Skoda alias' Häjy talutetaan taas viivalle Oulujärvi-rallissa! Ratin takaa löytyy Mika ja kartturoimassa on Pasi Moilanen. Suuntana uudet seikkailut ja upeat kokemukset. Hauskaa lähdetään pitämään ja harjoittelemaan "hitaan" kaluston niksejä! Tavoitteena on viettää hauska rallipäivä! Kilpailu on samalla Naisten SM-sarjan päätösosakilpailu sekä lisäksi Pohjois- ja Itä-Suomen alueiden aluemestaruusosakilpailu. Ralliin ilmoittautui 107 kilpailijaparia. Kilpailun kokonaispituus on 226 km sisältäen 4 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 62 km.
 

Skoda Felicia Mini'KitLähtö ja maali Vuolijoen kunnantalon edessä. Ralli starttaa klo 11 ja maalissa ensimmäiset autokunnat ovat noin klo 16. Huoltotaukoa kilpailijat viettävät Pyhännällä. Reittikarttojen myyntipaikat ovat Seo Pyhäntä, Shell Piippola, TB Kärsämäki, Vuolijoen kilpailukeskus ja ABC Kajaani. Reittikarttojen (7 eur) myynti alkaa kilpailupäivän aamuna 28.9. klo 9.

KihoHUOM! Voit seurata kilpailun aikana kalustomme sijaintia reaaliajassa (ks-linkki) . Palvelun mahdollistaa yhteistyökumppanimme: Kiho (www.kiho.fi)
 
 

Tuusniemen rallisprintin kolmas, toinen kierros liukasteltiin sateessa
SUNNUNTAI 10.08.2013 klo17:52

Kosunen - TuusniemiEnsimmäinen kierros ajettiin kuivalla ja aika riitti kolmanteen sijaa. Toisella kierroksella taivas repesi junioreiden ajovuoron aikaan ja yleisen 4-luokan aikana rata oli täysi sadekeli . Moni jätti kierroksen ajamatta. Meidän tapana on tarjota maksaneelle yleisölle rahoilleen vastinetta, joten vaikka vettä tuli ja liukasta oli niin toinen(kin) kierros ajettiin. Sijoitukset eivät tietenkään muuttuneet mihinkään vaan ensimmäisen ajokerran ajat ratkaisivat kilpailun tulokset. Tuusniemeltä siis kolmos pytty ja kuohujuomaa!
 

31.7.-3.8. 2013 Neste Oil Ralli - Service Park
SUNNUNTAI 28.07.2013 klo17:12

Timo Partanen/Mika Tynkkynen - Subaru Impreza WRX Sti / Kosunen RacingTiimi kuljetuskalustoineen ja henkilöstöineen toimii nro 119 Timo Partanen/Mika Tynkkynen kilpailjaparin huoltoryhmässä Suomen MM-rallissa. Kilpailukalustona TTR:n miehistöllä on neljällä pyörällä maata raapiva Subaru Impreza WRX Sti, jonka saloihin perehdyttiin koko porukalla oikein huolella. Kuljetuskalusto on lastattu ääriään myöten täyteen erilaisia Japanilaisen kilpailutuotteen tarviketta ja erikoistyökaluja. Tervetuloa morjestelemaan varikolle!

4.7.2013 Iisalmen rallisprintit suoritettiin vaihtevissa olosuhteissa
SUNNUNTAI 14.07.2013 klo18:39

Iisalmessa ajettiin asfalttisprint, 2 km mittainen reitti mutkitteli ajoharjoitteluradan ymparistössä. Normaalista rallisprintistä poiketen kilpailussa käytetiin kolmea ajokertaa. Heti aamusta ilmassa leijui pienoinen sateen mahdollisuus. Ensimmäinen kierros ajettiin märällä slickseillä. Toinen kierros kostealla ja viimeinen kuivalla. Sijoitukset kierroksilta 4-2-4 eli ei mennyt täysin putkeen. Lopullinen sijoitus siis neljäs. Pienimuotoista drifting-videota toiselta kierrokselta.

Kokkolan asfalttisprintit 15.-16.6.2013
SUNNUNTAI 16.06.2013 klo 22:11

Mitsubishi Colt Evolution - Service parkKisahommat jatkui ja yleisölle tarjottiin viihdettä. Keskilukko ongelmia ja hienoja sivuluisua saatiin aikaan! Lauantaina ihmeteltiin aurauskulmia ja muuteltiin perän korkeutta. Sunnuntaina esiteltiin vuorotellen kulmikasta ajoa ja driftingiä. Kokkolasta tuliaisina väsyneitä kulkijoita ja kahdeksas ja kymmenes sija. "Lukko-ongelmien" lisäksi koneesta taitaa puuttua myös hieman ruutia tai jossain kohti se hukkuu matkalle. Tässä Kokkolan videokooste!

Lapinlahden asfalttisprintissä toinen. Voitto jäi 0,29 sek päähän..
Lauantai 08.05.2013 klo 21:52
Mitsubishi Colt EvolutionKädenkunnon testauksen tuloksena toinen sija. Voitto jäi 0,29 sek päähän. Tämä tarkoittaa sitä, että käsi kestää ajamista. Ei se ihan täydellinen ole, mutta näillä mennään.

Ensimmäinen kierros oli hiukan varovaista. Jotenkin tuntui, että auto ei vedäkään. Tosin ongelma ei ollut auton menossa vaan tuossa varovaisessa ajotyylissä. Osaan mutkiin tuli jarrutettua ihan liian aikaisin, sitten piti kerätty uudestaan vauhtia ja ns. pussille ne mutkat sitten jo meni! Sijoitus eka kiekan jälkeen toinen ajalla 1.54,63 noin 1,5 sekuntia kärjestä.

Toinen kierros meni paljon puhtaammin ja myös aika parani (1.53,41). Sijoitus säilyi toisena ja voitto karkasi 0,29 sekunnin päähän. Paras terävyys moottorista kyllä taitaa olla poissa. Onhan ko. kone kasattu jo 2011/2 ja sitä ei ole sen jälkeen edes kertaakaan avattu! Ihan tyytyväinen pitää olla, koska pitkän ajotauon jälkeen syy eroon löytyy ratin ja penkin välistä.

Tästä jatketaan ensiviikonloppuna 15.-16.6. ajettavaan Kokkolan tuplakisaan. Kokkolassa on todella 4-luokassa huima porukka viiivalla esim. Rytkönen, Tenho, Mäki-Ikola, Lamminsivu, Putkinen, Heinua, Mertanen jne. HUOM! Lapinlahden videokooste


The-Comeback-Race: Lapinlahden asfalttisprint 08.06.2013 !
PERJANTAI 31.05.2013 klo 22:13

Titan handMitsubishi Colt EvolutionLääkärisetä kirjoitti lappuu, että sairasloma päättyy 7.6.2013 !!! Paluu kilpurin ja samalla nelivetoisen Coltin rattiin on tarkoitus suorittaa heti 8.6. Lapinlahden sprintissä. Käsi on täynnä titaania ja ei täysin normaali kisakuntoinen. Katsotaan mitä tästä tulee ja kuinka homma etenee. Muistona Lapinlahdelta on voitot vuosilta: 2010-2011-2012, eli kohtuullisen hyvä suora.

Tällä kertaa tärkeintä on kuitenkin palata kokeilemaan kuinka kisahommat luonnistuvat ja tuloksia katsotaan kilpailun päätyttyä. Pääasia, että käsi kestäisi täysipainoista kilpailemista. Ajotauko asfalttikapinoista ja nelivetoisen puikoista on syksyn Levin osakilpailusta saakka (~9 kk) , joten silläkin saralla tulee hiukan tasoitusta. Noh, treenataan etukäteen vaikka autonpesua!!

Lapinhden reitti: Lapinlahden reitti lienee perinteinen 2.7 km; Lähtö monitoimitalon pihalla, jonka jälkeen rakennusten kiertelyä. Omat mielenkiintoisen osansa luovat suojateiden hidastetöyssyt. Kaarteleva väliosuus lasketellaan 100 - 170 km/h vauhteja. Lopussa päästään isoa kovaa ja nopeudet nousevat 190 km/h kohdille. Tämän jäkeen käännytään käännytään 180 astetta pyörätielle, josta kiihdytys maaliviivalle.

ps. Katsotaan mitä tuleman pitää ja mihin päädytään!  Kilpailun tuloksia (ja ehkä jotain muutakin) voit seurata tiimin omalta kisasivulta!
 

Häjy saatiin kesytettyä maalilipulle Jyväskylän Suurajoissa
SUNNUNTAI 30.06.2013 klo 18:39

Skoda Felicia Mini'KitPerinteikäs tuhansien järvien rallitapahtuma ajetttiin jälleen ja Skoda Felician alias "Häjyn" kesytys talkoot jatkui. Jyväskylän suurajot 29.6.2013 keräsi 171 kilpailijaa ja kilpailukeskuksena toimii kylpylähotelli Rantasipi Laajavuori. Kilpailun kokonaispituus oli n. 202,6 km sisältäen 5 erikoiskoetta.

Liikkeellä oltiin puhtaasti kahden viivan taktiikalla (lähtö ja maali). Tällä kertaa siis muistoesineet olivat menossa muille ellei ihmeitä tapahtuisi. Kilpailun alkupätkät ajettiin sellaisella 35 %:lla vauhdilla ja viimeiset tultiin 70 % vauhdillla. Tällä vauhdilla ei ollut tilanteita kuin korkeintaan siirtymillä. Matkaa taitetiin turvallisesti keskellä tietä. Tuloksena tavoitteena ollut maalilippu.

Mitä ihmettä? Seminaarinmäen mieslaulajat - Kosunen RacingSijoitus taisi olla luokan kahdeksas, jolla ei tällä kertaa ollut sinäänsä merkitystä. Häjy on "kesytetty" ja koskaa ennen sillä ei ole (tiedettävästi) päässyt kukaan maaliin. Nyt suunnitelllaan tulevia kuvioita. Tiedossa on jo että tiimi nähdään Neste rallin yhteydessä useammalla tavalla! Miten esim. oheinen kuva liittyy tähän, niin sitä tarina ei kerro....

ps. Videokooste kilpailusta, muut höpinät ja 5-erikoiskoetta (30 min).


Korean tasavalta tukemaan Kosunen Racing tiimiä
MAANANTAI 01.04.2013 klo 00:41

Project X ?Kosunen Racing on saanut erittäin vahvoja indikaattoreita siitä, että Korea lähtee tukemaan tiimiä sen hulluissa ideoissa. Ajankohta on täydellinen tällaiselle uutiselle. Etelä-Korean talous on maailman 15. suurin, joten ainutlaatuinen yhteistyö mahdollistaa uusien mielenkiintoisten projektien toteuttamisen tuleville kausille.

"- Katsotaan mitä keksitään. Ydin- tai tuulivoimalla toimivaa rallisprint- tai rallicross-autoa kukaan ei liene tehnyt? Ehkä joku ns. urheiluauto voisi olla tähän tarkoitukseen sopiva? Meidän pitäneen odottaa mitä esim. tulevat rallisprint-säännöt mahdollistavat.", tiimissä mietitään.
 

Suopunkiralli 16.3.2013 - Varamies luokkajohdosta keskeytykseen!
SUNNUNTAI 17.03.2013 klo 18:25

Kimmo Oikarainen/Pasi Moilanen Tiimin kovaranteinen (kädessä titaania ja ruuveja) kisakuski viettää toipilasaikaa, joten rattiin hyppäsi VARAMIES! Kuljettajana Kimmo Oikarainen ja kartturina paperihommissa Pasi Moilanen. Molemmat miehet kuuluisan Tientukko Racing seuran riveistä. Suopunkirallissa edessä odotti kolme vauhdikasta erikoiskoetta ja yhteensä noin 78 ek-kilometriä.

Aamulla mittari osoitti -32 lukemia. Aurinko onneksi lämmitti myös pohjoisessa ja päivällä nautittiin jo -5 ast lukemista ja pilvettömästä taivaasta. Ensimmäisenä oli edessä legendaarinen 33,35 km mittainen Hanhikosken erikoiskoe, joten heti otettaisiin kuljettajilta luulot ja hiki irti.

Skoda Felicia mini'Kit Kimmo Oikarainen/Pasi Moilanen EK1 pohja-aika...
Erikoiskokeen alku meni kalustoa tunnustellen ja tunturirallissa syntyneissä urissa kurvaillen. Alku kovavauhtista valtiontietä ja siitä kovavauhtiselle pikkutielle. Tämän lisäksi ylimääräisiä kuvioita aiheutti edelle lähteneen kilpakumppanin saavuttaminen ja tämän lumipölyssä ajaminen. Pätkän maalissa huomattiin, että ihan hyvin se ralli sujuu lauleskellen. Nimittäin 6,2 sekunnin luokkapohjat olivat positiivinen yllätys!

EK2 pohja-aika...

Videokooste 40.15 min

Tästä huoltoparkin kautta ek 2:lle Rajala, pituutta 11,64 km. Keskiosassa pätkää oli melkoisia kiviä ja niistä alustaan rajuja paukkuja ja miehistö pelkäsi, että pyörät tippuivat matkalle. Erikoiskokeen loppuosan isolla tiellä saatiin todellista nopeutta 156 km/h, mittarin näyttäessä 160 km/h lukemia. Tuloksena vaihteeksi 5,9 sekunnin luokkapohjat. Keskeytys siirtymälle: Viimeisenä edessä oli Hanhikoski uudelleen. Tänne saakka Häjyn miehistö tosin ei koskaan päässyt vaan pysähtyivät jo siirtymälle ihmettelemään auton etukulmasta kuulunutta outoa kolahtelua.

Auton alle kurkkimalla selvisi, että toisen etuiskarin alapäänkiinnityspultti oli lentänyt jänkhälle. Ilmeisesti juuri ek 2:n kivien paukutteluissa! Kun vielä varamies (kuljettaja) onnistui aamusta telomaan itseään ja rallin keskeyttäminen oli jo aikaisemmin käynyt mielessä niin päätös oli selvä. Kilpailutoimistoon keskeytyssilmoitus ja kartturi (taas) Felician rattiin ja kuljettaja Kemijärvelle tarkistukseen.

Mastercom OyLoppupäätelmänä voidaan todeta, että Häjyllä ehtii ja on mukava päästellä. Varamies hoiti tehtävänsä loistavasti! Häjy osoitti luonteensa eli seuraava kuljettaja olisi jo varamiehen varamies. Tosin kukaan ei varmaan uskalla enää lähteä... (TTR "Tulin Tyrkkäsin Rikoin")

 
Armotonta arkea ja varamies - Suopunkiralli 16.3.2013
MAANANTAI 25.02.2013 klo 21:30

Team official driver titanium arm...Tiimin kovaranteinen (kädessä titaania ja ruuveja) kisakuski viettää toipilasaikaa, joten tarvitaan VARAMIES! Varamies esiintyy Skoda Felician puikoissa 16.3. ajettavassa Suopunkirallissa. Kartanlukijan paikkaan lämmittää jo Skodan ensimmäisessä esiintymisessä kartturoinut ja lopulta myös ajanut (...auton pois pätkältä) Pasi Moilanen.

Molemmat miehet löytyvät kuuluisan Tientukko Racing seuran riveistä. Varamies nauttii pätkätöistä. Luulemme, että hänellä kyllä vientiä riittää. Kemijärvellä ajettavan Suopunkirallin reitti sisältää kolme erikoiskoetta ja yhteensä noin 78 ek-kilometriä. Kiitettävä kilometrimäärä varamiehelle mutta siitähän hänelle maksetaan. Nimittäin kahvia ja pullaa...

HUOM!
Mastercom OyParivaljakko Kimmo Oikarainen / Pasi Moilanen starttaa reitille numerolla 28.
Voit seurata kilpailun aikana kalustomme sijaintia reaaliajassa www.kosunenracing.com/race/
Kilpailun tulospalvelu: http://www.lapdatasystem.com/index.php/fi/tulokset-suopunkiralli
 

Vieremä ralli 16.2.2013 päättyi heti ensimmäiselle erikoiskokeelle
LAUANTAI 16.02.2013 klo 16:08

Trophy-luokan Skodan piti saada iloinen alku kun Vieremällä järjestettiin viiden erikoiskokeen mittainen ralli. Ilo loppui heti ensimmäisen erikoiskokeen alkuun kun kalusto lipsahti hyvin harmittoman oloisesti penkkaan.

Yleisö oli tulossa nostamaan kun kuljettaja ilmoitti hyvin rauhalliseen tyyliin; "- Minulla taitaa olla käsi poikki". Hyvinkin ilmeistä, että pienikin liike myös sattui todella paljon. Kartturi siis ottamaan yhteyttä kisakeskukseen, että ambulanssia tarvitaan. Tosin hätäisimmät katsojat olivat jo vieneet kartturin paperit ja kaivaneet SOS-merkin esille.

Team official driver titanium arm...Kalustosta hajosi vain vasen etuvilkku ja kuljettajan käsi on ilmeisesti useammasta kohti murtunut (selviää tarkemmissa tutkimuksissa). Kartanlukija selvisi töksystä täysin henkisillä vaurioilla. Kuljettajan suuntana leikkauspöytä ja kilpailutauko. Onneksi kyseessä ei mitään vakavampaa. Valitettavasti uutiset eivät siis olleet tällä kertaa kovin mukavia. Motorsport on vaan on välillä tällaista! Pahoittelemme aiheuttamaamme viivästystä. Ehkä kesällä nähdään ja morjestellaan...

ps. päivitys 22.2.: Hieman titaania (20 cm), ruuveja (10 kpl) ja hyvä siitä tulee....
 

Ennakko: Vieremä ralli 16.2.2013
KESKIVIIKKO 13.02.2013 klo 23:33

Skoda FeliciaTrophy-luokan Skoda saa tulevana viikonloppuna ensimmäiset kisakilometrit Vieremä rallissa. Kilpailun kokonaispituus on 140 km sisältäen 5 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 65 km. Kilpailun lähtö tapahtuu klo 10.01 ja maaliin ensimmäisen kilpailijan pitäisi saapua n. klo 15.40. Kilpailuun on ilmoittautunut vajaa sata autokuntaa, joista meille on tipahtanut Trophy luokan keulalta lähtönumeroksi 35. Kilpailu toimii testikisana, eli testaillaan miten kalusto toimii ja totutellaan luokan kiemuroihin. Mitään paineita ei oteta, vaikka aina lähdetään voittamaan. Vastus luokassa on kova, siitä ei päästä mihinkään. Testikilometrejä on alla todella pieni määrä ja paljon kysymysmerkkejä leijuu ilmassa.

Skoda Felicia Alla luvattuun on harrastajamalliin 5-vaihteinen synkrovaihteisto (6-vaihteinen odottaa..), Gaz-alusta jne. Katsotaan löytyykö kytkin ja miten kädet riittävät pyörittämään rattia! Toivotaan, että loppupätkista alkaa luottoa löytymään ja saadaan vedettyä vertailukelpoisia aikoja. Kilometrejä vain alle ja kyllä se siitä lähtee!!

HUOM! Voit seurata kilpailun aikana kalustomme sijaintia reaaliajassa oheisesta linkistä: http:/www.kosunenracing.com/race/ Kyseiselle sivulle tulee myös tulospalvelu, joten muita sivuja et tarvitse! Palvelun mahdollistaa yhteistyökumppanimme: Kiho (www.kiho.fi)
 

Kaudelle 2013 "uudet kujeet", kiireisin ja iloisin mielin!
KESKIVIIKKO 09.01.2013 klo 18:12

Tarjolla näyttävä huolto- ja kilpailukalusto 2013 - ralli: Skoda Felicia + rallisprint: Mitsubishi Colt Evo WRCKesällä kilpailemme rallisprintissä tutulla 500 heppaisella Coltiaisella, tosin Future Cup asfalttisarjan jätämme väliin. Kaudella 2013 meidät voi bongata rallisprint-, JM- ja rallikilpailuista. Tavoitteena on rakentaa niin mielenkiintoinen kalusto kuin voimavaroillamme on mahdollista. Toivottavasti kaudesta tulee sekä hauska, että menestyksellinen! Kilpailujen lisäksi osallistumme vuoden aikana yleisötapahtumiin ja messuille.

"- Sata heppaa ja etuveto"
Mastercom Oy - PaikannuspalveluMeidät tunnetaan "Hulluina savolaisia" eli jotain pitää aina keksiä. Täysin uusi kokemus saadaan kun kuljettaja hyppää etuvetoisen ja sataheppaisen Skoda Felician puikkoihin. Vääntöä alias' Häjyn moottorissa lienee (laskennallisesti) se mitä Coltin yhdestä puolikkaassa sylinteristä irtoaa. Uskomattoman mahoton vekotin!Toivottavasti ihan kylmiltään ei tarvitse lähteä ja ennakkotestit palauttavat mieleen etuvetoisen niksejä. Ihan selvä on, että lähtöviivalla tulee olemaan perhosia massussa. Toivottavasti ensimmäiset erikoiskokeet eivät ole liian suuri järkytys.

Seurarintamalla tapahtuu liikehdintää kun Mika siirtyy TienTukko Racing:n kuuluisiin riveihin. Viereen pelkäämään istahtaa TTR:n savolaiskartturi Pasi Moilanen. Pojat vetää vuoden aikana rallia kujalla kunnes eteen tulee se hillitön kurvi. Tosin jätämme varauksen ns. Plan B":lle...

Mastercom Oy - Kiho"- Menestyminen vaatii hyviä yhteistyökumppaneita."
Vanhoista tukijoista pitää mainita Närhi Oy, Kuopion Kuljetus Kalusto Oy, Raskassarja ja yli 10 vuotta mukana ollut Kuopiolainen mainosilmeen luoja Neon2. Uusista tukijoista voisimme nostaa esille Mastercom Oy:n (Kiho) , Savon Teollisuuspalvelu Oy:n ja Martikaisen Konevuokraamo Oy:n. Mastercom Oy on tietotekniikan moniosaaja ja tarjoaa asiakkailleen laajasti tietotekniikkapalveluita. Vankka paikannuspalveluiden osaaja on kehittänyt paikannuspalveluiden Kiho-tuoteperheen: PikkuKIHO, KIHO, ja isoKIHO.

Martikaisen konevuokraamo Oy - www.martikaisenkonevuokraamo.fiMartikaisen Konevuokraamo Oy:n vuokrauspisteet palvelevat Kuopiossa, Juankoskella, Pielavedellä ja Lapinlahdella kaikissa rakentamiseen, remontointiin, puutarhaan, sähköntuotantoon tai hitsaukseen tarvittavien koneiden vuokraukseen liittyvissä asioissa.

Savon Teollisuuspalvelu Oy - Työkalujen ja hitsauksen osaava erikoisliike.Savon Teollisuuspalvelu Oy on työkalujen ja hitsauksen osaava erikoisliike, jolla on 40 vuoden kokemus teknisenalankorjaus-, huolto-, kunnossapito- ja tuotantokoneiden laitteiden ja tarvikkeista.Vauhdissa mukana jatkavat myös Euromaster, Iisalmen Olutset, yökerho Janoinen Puuma, Fin-Turbo Oy, JP-Autotuning, Siilinjärven Osuuspankki, Neon2, Simetek Works Oy, Lähivakuutus, Ake-Gears Oy, Artec Power, Videoracing, Pohjois-Savon Pienkonehuolto ja Toivalan Puu jne. Yhteistyökumppanit