Slide 1
Internetissä vuodesta 2001!
Kosunen Racing on Mika Kosusen ympärillä toimiva yhteisö, joka perustettiin vuonna 2001. Periaatteena on, että kilpakumppania
autetaan aina tarvittaessa.
Slide 2
Mitsubishi Colt WRC' Evolution
Ainutlaatuinen 4WD, 550 hv, 800 Nm Mitsubishi Colt CZ3:n. Ainutlaatuinen kalusto kiinnostaa sekä Suomessa, että maailmalla. Lisää
Slide 3
Yhteistyössä on voimaa!
Ilman kumppaneita autourheilu on mahdotonta. Näyttävä kokonaisuus kiinnostaa sekä yleisöä, että medioita. Kysy kalustoa myös messuille ja tapahtumiin. Lisää >
Slide 4
Koostevideot kiinnostavat
Mielenkiintoiset kuvakulmat, vaihtuvat ideat, nopeus- ja vaihdenäytöt, savolainen huumori siivittää tunnettuja kisakoosteita.

7.-8.9.2012 Levi, Future Cup 2012 asfalttisarjan päätösviikonloppu
maanantai 10.09.2012 klo 11:23

Levin korkeanpaikan leiri..

Levin rata kiersi aivan Levin keskustassa ja lähtö Päärinteen juurella hissitie kupeessa. Kokonaispituudeltaan reitti oli noin 2,4 kilometriä ja koostuen maantie- että pyörätieosuuksista. Matkalla löytyi myös kolme jalankulkutunnelin läpiajoa. Mielenkiintoiseksi kilpailun teki kilpailijoille infottu mahdollisuus käyttää ajo- sekä lisävaloja kilpa-autoissa. Pimeän tuloa siis ennakoitiin.

Perjantaina kapinat alkoivat klo 16.00 ja lauantaina klo 12. Molempina päivinä radalle starttasi liki 130 kilpailijaa, joten nähtävää riitti! Perjantain kilpailun ensimmäisellä kierroksella teilattiin heti reitin alkupäästä valopylväs. Autosta hajosi törmäyksessä öljylauhdutin, ahtoletku ja ahtopaineputki meni mutkalle. Muut saatiin parsittua kokoon mutta rutussa ollutta ahtoputkea ei voitu korjata. Toisella kierroksella otettiin varovainen rataa tutustuminen. Sijoituksena päivän kymmenes, josta ei paljon kerrottavaa jälkipolville jäänyt.

Lauantain kisaan startattiin uusin silmin ja ajatuksin. Ensimmäisellä kierroksella vedettiin niin sanottu "varma suoritus". Tosin radan keskivaiheilla olleeseen U-käännäkseen ei saatu ykkäsvaihdetta päälle, joten siinä paloi sekunteja. Aika riitti huimassa sekunttitaistelussa viiden sijaan. Toiselle kierrokselle lähdettiin kuten kauden viimeiseen kisaan pitää lähteä. Täydellä hyökkäyksellä ja myös kaluston ahtopaineruuvia käännettiin hieman tiukemmalle. Niin hän siinä sitten kävi, että jarrutus lipsahti täysin samassa kohti pitkäksi kuin lauantaina. Hieman hampaankoloon jäi sillä jo 300 metrin ajon jälkeen oltiin 0,4 sekuntia omaa parasta aikaa edellä.

Tässä on hyvä alustavasti kiittää myös mukana olleita yhteistyökumppaneita. Ilman teidän panostanne sarjan kiertäminen olisi mahdotonta. Kauden kilpailuissa suoritetuissa tutkamittauslukemista selviää, että suoranopeudet ovat erittäin vertailukelpoisia. Talvella pitänee punoa uusia juonia ja ehkä moottorin sisälle on aika kurkistaa. Kyseisellä koneella on nyt ajettu kaksi täyttä kautta ilman aukaisua. Ei huonosti 500 ponia ulos työntävälle moottorille, jota vielä käytetään rajuissa olosuhteissa. [Levin Videokooste]


 

Oulun kisaviikonloppu täynnä jarrumurheita!
maanantai 20.08.2012 klo 09:31

"Niin myötä kuin vastoinkäymisissä"...

Perättäisinä päivinä 18. - 19.8. kisattiin asfalttipinnalla kaksi rallisprinttiä samalla radalla uuden suurOulun alueella, Kiimingin kunnassa Jäälin teollisuusalueella. Jäälin teollisuusalueelle rakennettu 2,35 kilometrinen asfalttirata oli haastava ja vaativa. Päivän aikana nähtiin yllättävän paljon ulosajoja, jotka omalta osaltaan pitkittivät päiviä. Perjantaina kisat alkoivat klo 16 ja viimeiset starttasivat toiselle kierrokselle vasta klo 21 jälkeen.

Tiimin osalta kisaviikonloppu alkoi jarrumurheiden parissa kuljettajan valittaessa heti ensimmäiseltä ajokerralta tultuaa etujarrujen puutetta. Kalusto karkasi jarrutuksissa poikittain eli takapää lähti sivulle. Tämä on sekä ratin taakse "pelottavaa" ja kello ei tykkää. Tosin yleisö sai näyttäviä kuvia jarruliikkeistä. Kyljen pellitkin saavat hieman kipeää paaleihin osuttuaan. Tämä aiheutti lievästi ilmaistuna harmaita hiuksia koko tiimissä. Tiedettiin nimittäin heti, että ongelma tulee vaivaamaan koko viikonlopun. Nimittäin ongelman ydin oli muualla kuin itse jarruissa. Vaihto-osat onkin tilattu jo kuukausia sitten mutta niitä ei ole saatu toimitettua. Näillä eväillä mentiin myös toinen kierros, josta ei enempää kerrottavaa.

Illalla vaihdettiin etu- ja takajarrusylinterit ristiin ja tällä patentilla saatiin jarrut etupainoisemmaksi. Peräpäässä nyt ei mahtavaa jarrutehoa enää ollut, mutta takapään sivulle karkailua sentään saatii hillittyä. Tuloksena molempina päivinä sijoituksen kymmenen joukkoon, joka ei paljon lämmitä. Tänne on tultu ajamaan voitosta ja siihen tähdätään edelleen! [Oulu - Future Cup , videokooste]

Oulu on takana - Levi edessä 7.-8.9.2012!
Kittilän Levi liittyy ensi kertaa osaksi Future Cup:ia, kun sprint-karavaani saapuu Leville parhaaseen ruska-aikaan syyskuun toisena viikonloppuna, jolloin ajetaan kaksi osakilpailua. Ennakkotietojen mukaan haasteellinen rata rakennetaan aivan hiihtokeskuksen keskustaan lähtö- ja varikkoalueen sijaitessa päärinteen alla.
 

Vanajanlinnan Future Cup kilpailut takana
MAANANTAI 30.07.2012 klo 12:45

Aurinko suosi katsojia Hämeenlinnassa

27.-28.7. Hämeenlinnassa ajettiin ensimmäistä kertaa Future sarjassa kilpaa perjantaina ja toinen kilpailu lauantaina. Osallistujamäärä kisaan oli hieno ja sää suosi niin katsojia kuin kilpailijoita. Rata oli melko mielenkiintoinen noin 2,4 km pituinen pyöritys. Useita shikaaneita, paljon paaleja, kapeaa pyöräteiden kiertelyä ja toisaalta luonnollisia mutkia.

Perjantain kilpailu starttasi klo 17.00. Ensimmäisellä kierroksella pujoteltiin rataa onnistuneesti kunnes 100 m ennen maalia tiukassa vasemmassa ajolinja valui kapealla pyörätielle leveäksi ja kirjaimellisesti pellolle. Heinikko lensi, yleisö tykkäsi, kello ei!

Nelivetoinen Coltiainen möyrysi kuitenkin nopeasti peltotöistä asfalttiuralle ja tästä kaasuteltiin maaliin. Sijoitus oli kierroksen viides 1,54 sekuntia kärkipaikasta. Ilman pellolla tehtyjä heinätöitä aika ja sijoitus olisi ollut todella hyvä! Emme muuten veloita niittotöistä erillistä korvausta. Toiselle kierrokselle lähdettiin ns. maximum attack päällä. Ensimmäiseen kurviin jarruttamatta ja kesken kurvin kaasupohjassa vaan isompaa päälle. Johan alkoi tapahtua, muttei positiivisessa mielessä. Colfarit juoksivat karkuun kun Coltiainen syöksyi kylki edelle reikäpallorataa kohti. Renkaanjäljet menivät parinkymmen sentin päästä isosta tammesta eli peltityöt olivat lähellä. Tähän seikkailuun paloi datojen mukaan noin sekuntti. Kun kierroksen jälkeen katsottiin tuloslistaa niin nimi löytyi yleiskilpailun kuudennelta paikalta, vajaa sekunti kolmannesta paikasta! Tiukkaa on ja pienetkin virheet tiputtavat sijoitusta nopeasti alaspäin.

Yö nuoltiin haavoja ja lauantaina oli edessä uusi kilpailu. Siitä ei sitten jäänyt mitään kerrottavaa jälkipolville. Ensimmäisellä kierroksella 180 asteen u-kurvissa rengas tippui vanteelta ja kierros jäi siihen. Toisella kierroksella paikka tuli otettua varovaisemmin ja mutka karkasi pitkäksi, johon paloi sitten aikaa toista sekuntia. Lisäksi matkalle mahtui myös muutama vaihtovirhe eli sijoitus pysyi juuri ja juuri kymmenen joukossa. Savolainen ei masennu vaan leuka rintaan ja kohtii uusia seikkailuja! [Vanajalinna Videokooste] [Incar]

 
Kokkolan asfalttisprinteistä saaliina hopeaa ja pronssia
Maanantai 21.05.2012 klo 10:22

Kokkolassa testattiin säätöjä

Kokkolassa ajettiin kaksipäinen asfalttirallisprint. Vaikka molemmat kilpailut ajettiin samalla alueella niin mielenkiintoa lisättiin sillä, että rata ajettiin ns. molempiin suuntiin. Lauantaina vedettiin ns. perinteiseen tapaan ja sunnuntaina käännettynä. Lauantaina kilpailuun startattiin vasta illalla klo 16:30 jälkeen.

Itse kilpailu päästiin ajamaan käytännässä täysin kuivassa kelissä, vaikka taivaalta yksittäisiä vesipisaroita tipahteli. Starttiin lähdettiin mielenkiinnolla, sillä kalustoon oltiin tehty "merkittäviä" säätäjä. Metriäkään ei oltu päästy testaamaan ja viikonloppuna oli tarkoitus kokeilla erityyppisiä alustansäätäjä.

Ensimmäisellä kierroksella ehdittiin vetää vain pari mutkaa kun takaa räjähti vetonivel. Toisaalta jo tällä "rykäisyllä" kuski oli havainnut parantuneen pidon. Tauolla osat vaihdeltiin uusiin ja sitten odoteltiin toista kierrosta. Pientä tasoitusta joutuu aina antamaan kun ns. harjoituskierros jää vetämättä. Lopulta taululle kirjattiin ajaksi 1.42,8, joka riitti kilpailussa toiseksi. Aika jäi 0,73 sekunnin päähän tämän vuotisesta Future Cup sarjan hallitsijasta Hannu Mäki-Ikolasta. [Lopputulokset] [Kokkola1 incar-video]

Sunnuntain kilpailu
Sunnuntain kisasta muodostui todellinen trilleri. Ajosuunta käännettiin ja oli näin täysin uusi tuttavuus kaikille kilpailijoille. Alkupään kilpailijat pääsivät vetämään ensimmäisen kierroksen kuivissa olosuhteissa mutta ns. isot luokat vetivät kisaa kostealla radalla.

Slicksirenkailla saatiin kostealla asfalttipinnalla katsojille melko näyttäviä ajosuorituksia! Vielä ennen juuri lähtöä autoon tehtiin pikaisia säätömuutoksia kosteaa pintaa ajatellen. Kun kierros oli ajettu niin huomattiin, että oltiin koko kilpailijajoukon nopein.

Tauon aikana vesisade hiljalleen loppui ja oli selvä, että ajat paranisivat reilusti. Autoon ruuvattiin kuivankelin asetukset ja samalla kokeiltiin taas hieman uusia säätäjä. Tämä muutos ei ollut täysin onnistunut kun auto ei enää kääntynyt mutkiin. Toisin sanoen etupään pito menetettiin. Kuljettaja kuitenkin yritti paikata tilannetta hanskalla, käyttäen asfaltilla erikoiseen tyyliin kääntämisen apuna myös käsijarrua. Yhteen mutkaan tulo oli vielä hieman raju ns. kylki edellä, jossa paloi ylimääräistä aikaa. Sijoitus kaiken seikkailun jäkeen oli kolmas 0,33 sekuntia voittajasta ja 0,02 sekuntia toisesta sijasta. Alkaa mennä kohta tiukaksi! [Lopputulokset]

Sunnuntai täpärä tappio jäi hiukan harmittamaan mutta kokonaisuudessa viikonlopun saldo oli positiivinen. Tehtyjä muutoksia päästiin kokeilemaan kisaolosuhteissa ja myös erilaisissa sääolosuhteissa. Kun muutokset vielä pääosin osattautuivat toimiviksi niin tästä on hyvä jatkaa hienosäätää ja kehitystä loppukesän kilpailuja ajatellen.
 

Future Cup GOES Seinäjoki - Mustia pilviä, tulta ja sammutusjauhetta!
MaananTAI 07.05.2012 klo 01:59

Coltiainen kirjaimellisesti liekeissä

Future Cup asfalttisarja jatkui Seinäjoen tuplakilpailulla. Lauantaina kaasuteltiin märässä kelissä ja sunnuntai kuivalla asfaltilla. Lauantain ensimmäiselle kierrokselle lähdettiin miedosti kuvioidulla pyörällä. Pitoa olis ollut päästellä kovemmin, mutta märkä keli aiheutti lievää varovaisuutta. Sijoituksena kuudes.

Toiselle kierroksella keli alkoi kuivua, vaikka asfaltti itseasiasssa pysyi märkänä myöhään iltaan saakka. Viime hetkellä tehtiin päätös kuivankelin renkaista. Valitettavasti niin myähään, että niitä ei ehtinyt enää vaihtamaan. Näin myös toiselle lähdettiin samalla kuvioidulla kumilla. Kierros meni paljon paremmin kunnes aivan radan lopussa ollut pihankierton tullessa jarrutus lirvahti pitkäksi. Siihen valui tulossa oleva pokaali ja shamppanjat. Aika tosin parani, mutta vain aavistuksen. Lopullinen sijoitus oli yhdeksäs.

Sunnuntaina päästiin ajamaan kuivalla asfaltilla. Vielä ei tiedetä mitä tapahtui, mutta jostain tuli öljyvuoto ja Coltiainen savutti puolikierrosta kunnes maalintulo jälkeen ilmavirtauksen vähetessä syttyi vielä palamaan. Toiveissa on, että suuremmilta vaurioilta kuitenkin vältyttiin. Mika suoritti formulatyylin "Kovalaisen palomieskoulun diplomin" ja sammutti öljypalon ennen apuvoimia. Sellaista viikonloppua tällä kertaa. Voisiko olla, että ikuinen epäonni on kyllästyisi ja lähtisi jonkun toisen matkaan? [Seinäjoen videokooste]
 

Lapinlahden asfalttisprintissä voitto kirjattiin Coltiaiselle!
SUNNUNTAI 17.06.2012 klo 09:46

Lapinlahden asfalttispintistä voitto

16.6. Kisattiin rallisprintissä Lapinlahdella, joka sijaitsee sellaiset 60 km Kuopiosta pohjoiseen. Kilpailuun lähti mainetta ja kunniaa hakemaan noin 90 kuljettajaa.

Reitti Lapinlahdella etenee mallilla; lähtö monitoimitalon pihalla, jonka jälkeen rakennusten kiertelyä. Omat mielenkiintoisen osansa luovat reitillä olevat hidastetöyssyt. Väliosuus lasketellaan 100 - 170 km/h vauhteja. Lopussa pyyhkäistään pölyt irti kun lasketellaan isoa kovaa ja nopeudet nousevat 190 km/h paremmalle puolelle. Maaliin pyörätielle käännytään 180 asteen mutkan kautta. Kokonaisuudessaan reitille kertyy pituutta noin 2,7 kilometriä.

Ensimmäinen kierros meni oikeastaan suhteellisen nappiin. Lähinnä ihmeteltiin kadonnutta huippunopeutta kun loppuosan suoralle saatiin kyytiä vain 179 km/h kun edellisinä vuosina on päästy 190 km/h paremmalle puolelle. Selvästi jotain oli hukassa, mutta ulospäin ei mitään vaurioita näkynyt. Aika kuitenkin ol sellainen, että kovat kilpakumppanit olivat takana ja johtopaikka hallussa. Toiselle kierroksella lähtöviivalta startatessa jotain tapahtui, joko moottorista meni jotain tai sitten turbon akseli katkesi. Vasta tarkemmat tutkimukset "valaisevat" mitä tapahtui. Voitto kuitenkin saatiin savoon! [Lopputulokset] [Video] ps. Juuso Pykälistö tyypitti toukokuun puolessa välissä tiimin kalustoa. Tästä löytyy juttua uusimmasta Vauhdin Maailma (6/2012) lehdestä. Katso intro-video testiajosta.

Future Cup GOES Raasepori. - Vihaiset tynnyrit kiusasivat Colttia!
MaananTAI 30.04.2012 klo 11:26

Raaseporissa korkattiin asfalttikausi

Suomen kesän ainoa kokonaan asfaltilla ajettava rallisarja Future Cup täyttää 2012 kymmenen vuotta. Sarja starttasi Raaseporissa Horsbäckin teollisuusalueella 29.4., jossa reilu 130 kuljettaja haki paikkaa palkintokorokkeelta. Reittiin oli saatui lisäpituutta noin kilometri. Ehkä ns. ajettavia kaarteita saisi olla jokunen enemmän, nyt kiihdytetään, jarrutetaan ja käännetään. Toisaalta onnistunut muutos aikaisempaa reittiin verrattuna!

Kun alkupään kisarutiinit saatiin suoritettua oli ajosuorituksen aika. Jännitystä tuntui näin kauden ensimmäisessä asfalttikilpailussa olevan lähes joka tiimissä. Ohjaajakokouksessa vielä kerrottiin, että yhteen sisäkurviin on lisätty tynnyri estämään hiekan nousemista radalle.

Aika pitkään saatiin odotella ennen kuin Mika päästettiin reitille koko kuljettajajoukon neljänneksi viimeisenä. Kisassa oli tarkoitus kokeilla hieman erilaista ajotapaa ja hienosti Coltti eteni sekä kuljettajan kommenttien, katsojien, että datatietojen mukaan. 1,5 km kohdalla oli se jälkeenpäin lisätty tynnyri ja kuinka ollakaan siihen etupyörä kopsahti. Tynnyrissä 200l litraa vettä ja Coltiaisen raidetanko vääntyi ja ulompi vetonivel purkautui siihen paikkaan. Koskaan ennen ei kilpuri ole kääntynyt niin nopeasti 180 astetta menosuuntaan nähden. Valitettavasti ko. mallin vetoniveltä ei laajasta varaosapaketista löytynyt, joten homma jäi siihen. Noh, tämä on sitä motorsporttia. Toivottavasti saamme tarvittavat osat pikaisesti sillä seuraavat osakilpailut (2) ovat jo tulevana viikonloppuna Seinäjoella. Tästä noustaa vielä!! [Raasepori videokooste]
 

Asfalttikausi starttaa - Future Cup GOES Raasepori!
SUNNUNTAI 22.04.2012 klo 19:48

Suomen kesän ainoa kokonaan asfaltilla ajettava rallisarja Future Cup täyttää 2012 kymmenen vuotta. Sarja starttaa Raaseporin osakilpailu huhtikuun lopulla. Tästä sarja etenee eri paikkakuntien kiertämisen jälkeen niin, että lopulliset taistelut käydään lokakuussa Levillä!

Raaseporin Laattakeisarit rallisprint ajetaan Horsbäckin teollisuusalueella 29.4. Kivenkovaa osaamistaan kilpailussa näyttää yli 130 kuljettajaa. Itse reitti on kasvanut lisäpituutta liki kilometrin, joten ihan vanhasta muistista ei kannata laskea. Tiimi starttaa kauteen Coltin ns. 2011B-versiolla. Kansankielellä sanottuna lähes samalla autolla millä ajettiin 2011 viimeinen osakilpailu Isossakyrössä.

Pientä muutosta löytyy ahdinosastolta (a'ala FIN-turbo Oy), mutta ei mitään järkyttävää. Katsotaan pudottiinko kelkasta eli millaista kehitystyötä kanssakilpailijat ovat hieroneet. Tosin ehkä keskikesän kilpailussa nähdään kalustosta ns. 2012 spec-versio?! Se on varmaa, että tuumakaan ei anneta periksi ja kovaa saavat muutkin mennä! Raaseporin osanottajat ja tulokset läytyvät MUT-tulospalvelun sivuilta.

Seuraavat osakilpailut ovat heti perään 5.-6.5. Seinäjoella. Toivotaan, että kalustot säilyvät ehjänä tai monella edessä on unettomia öitä. Future Cup TV-ohjelmat näkyvät MTV-Maxilla sekä sarjan kotisivuilla televisiolähetyksen jälkeen! 2012 Tv-lähetykset

Vauhdissa mukana
Vuodesta 2010 mukana olleet Närhi Oy, Kuopion Kuljetus Kalusto Oy ja Raskassarja jatkavat vahvaa yhteistyötään tiimin kanssa. Kilpailussa tuskin jää näkemättä tiimin tukija Q8 Oils, jonka tarjoama loistava moottorin suorituskyky kaikissa ajo-olosuhteissa on meidän lajissa lähes kultaakin arvokkaampaa. Lisäksi yhtiän kokemus, tietotaito ja tahto kehittää uusia ratkaisuja on moottoriurheilussa suureksi hyädyksi.

Uusista tukijoista voidaan nostaa esille Iisalmen Oluset tapahtuma ja saman kaupunkin terassi ja yökerho Janoinen Puuma. Siinä vasta yökerho missä on luonnetta! Vauhdissa mukana ovat myös: Fin-Turbo Oy, JP-Autotuning, POP Pankki Siilinjärvi, Savon Kiinteistö Oy LKV, Neon2, Simetek Works Oy, J.Niemistä Oy, Lähivakuutus, Ake-Gears Oy, Artec Power, Pohjois- Savon Pienkonehuolto ja Toivalan Puu. Katso yhteistyökumppaneista lisää erilliseltä sivultaan.

 

Kallavesjä2012 -messut 30.3. ä 1.4.2012 Kuopio
Kuopion UA ja tiimin kalusto on mukana tulevan viikonloppuna Kallavesj' 2012 messuilla Kuopiossa. Kallavesj'-messut on Järvi-Suomen merkittävin veneilyn, vapaa-ajan ja matkailun tapahtuma. Kallavesjä-messut houkuttelee tänäkin keväänä tuhansia vesillä liikkumisesta, kalastuksesta ja muusta vapaa-aikaan liittyvästä kiinnostuneita.

HUOM! Coltissa on kesän televisoitavaan Future Cup asfalttisarjan kisoihin yhteistyöpaikkoja vapaana, joten halukkaat tulkaa keskustelemaan. Voimme taata, että näkyvyydestä ei homma jää kiinni!
 

24.3.2012 Suopunkiralli, Kemijärvi
MAANANTAI 26.03.2012 klo 10:57

Suopunkiralli päättyi valitettavaa vapaaehtoisesti pakoitettuun keskeytykseen. Ensimmäinen erikoiskoe eli tunturirallista osalle tuttu 30 kilometrinen Hanhikoski meni ihan ok. Ottaen huomioon, että tiet olivat meille täysin tuntemattomia ja alla oli vuosikertarenkaat, joista puuttui nastoja jo pätkälle lähtiessä.

On muuten kovavauhtista tietä, tuota olisi hieno päästä laskemaan ihan tuliterät pyörät alla. Huollossa vaihdettiin jo aivan raakileet renkaat edes vähän nastoja omaaviin ja ruuvailtiin iskareiden säätöjä.

Toinen erikoiskoe oli mukavaa kääntyilevää tietä, jossa päästiin ihan rallifiilikseen. Sitten siihen lopputulokseen. Kilpurin lämmöt nousivat niin ylös , että pojat katsoivat parhaaksi jättää viimeisen 30 kilometrisen pätkän ajamatta ja kurvasivat kalustoon huoltoparkkiin. ps. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa eli katso humoristinen 25 minuuttinen videokooste!


Kiparin rallisprintissä pronssille
SUNNUNTAI 18.03.2012 klo 21:38

Kiparissa vedettiin tien täydeltä!

Tiimissä jo perinteeksi muodostuneen tavan mukaan talvikausi käytiin päättämässä Rautavaaralla. Eikun sehän jatkuu(kin) vielä viikon päästä Suopunki rallissa! kuljettajia Kiparissa oli mukana vajaa sata eli haastajia ihan molemmille käsille. Mika lähti puolustamaan viimevuotista voittoaan ja hakemaan kilpailijoiden himoitsemaan Kiparin kunkkupokaalia takaisin kotiin.

Ensimmäinen kierros tuntui kovin liukkaalta. Olisiko vuosikerta rengailla jotain tekemistä asian kanssa? Lisäksi ajokertaa mahtui, jotain ihmeellisiä ongelmia suurempien vaihteiden kytkeytymisen kanssa, mutta hartiavoimalla siitä selvittiin.

yleisö viihtyi lumipenkkojen pölistessä kun maalimutkaan saavuttiin jo perinteiseen raivoisaan rallicrosstyyliin. Takakulma sai jäisestä lumipenkasta hiukan kosmeettisia vaurioita, jotka kyllä oikaistiin pääosin jo kierrosten välissä. Sijoitus oli ensimmäisen kierroksen jälkeen neljäs (*kuva: Jarkko Ruotsalainen). Toisella kierroksella toivottiin, että vaihteisto ja kuljettaja saa hurmos ajofiiliksen päälle. Noh, Vaihteisto ilmeisesti pelasi. Lopputuloksena yleiskilpailun kolmas sija. Kiparin kunkkupokaali matkasi Nilsiään Jukka Korhoselle. Onnea! [Lopputulokset] [Kiparin videokooste ]
 

Ennakko: 24.3.2012 Suopunkiralli, Rovaniemi
TORSTAI 08.03.2012 klo 00:01

Kisakalenteriin "ilmestyi" 24.3.2012 huristeltava Suopunki ralli. Kuljettajan tehtävissä Mika Kosunen ja kartturin penkillä sarjakuvia lukee Pasi Moilanen. Rallin kokonaispituus 214 km sisältäen 3 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 64,5 km. Toisin sanoen savosta lähdettäessä tv:n katsomista ~1100 km + kisapäivänä siirtymiä ~200 km. Mitä tarkoittaa: matkailu avartaa?

Kilpakalustoa (Lanceria) on istutettu varmuuden vuoksi Vieremän jälkeen penkissä = dynossa säädettävänä. Mitään järkyttävää ei ilmennyt, joten jänkhälle patikoimaan voidaan lähteä turvallisin mielin. Epäilemättä varmaa on, että reissussa ei tulla ikävystymään, sillä mukana on Tientukkojen laatuseuraa! Paikalliset varmaan tuntevat tiet paremmin, mutta savosta tulee porukka joka kurvaa tyylillä; "Mennäänpäs mokoman suon yli, että heilahtaa!" Tulospalvelu: Lap Data System Oy ps. Sitä ennen on 17.3. vuorossa perinteinen Kipari rallisprint, jonne Mika lähtee puolustamaan viime vuotista voittoaan.
 

Arktinen -40 asteen pakkanen suututti "valkoisen paholaisen"
SUNNUNTAI 05.02.2012 klo 11:16

4.2 ajetussa Vieremä rallissa oli tarjolla 5 erikoiskoetta ja 65 erikoiskoekilometriä. Keliolosuhteet olivat ankarat pakkaslukema huoltoparkissa oli -33-35 asteen tuntumassa. Paikalliset asukkaan myös kertoivat, että ensimmäisen erikoiskokeen varrella oli mitattu -38 ja -41 asteen välisiä lukemia!!

Kilpailijoita oli reitille lähdössä 76, joista tosin osa keskeytti pakkasen vuoksi ennen aamuista ilmoittautumista tai heti sen jälkeen. Tiimin kuljettajapari Mika Kosunen / Pasi Moilanen lähti reitille luottavaisena kohti uusia seikkailuja.

Tästä luottamus tipahti olemattomiiin kun ensimmäistä pätkää oli kirmattu tuollaiset 5 km. Kalusto ei halunnu mennä sitten yhtään mihinkään. Vetoa ei vaan löytyny, vaikka ruoka (bensa) näytti kelpaavan. Ilma oli liian kylmää ja kalusto osoitti jäätymisen merkkejä. Loppupätkä ajeltiin jo ilman paukkusysteemiä ja ns. siirtymävauhtia, koska oli selvä, että pätkän jälkeen peli laitetaan poikki (keskeytys) ja suuntana olisi huoltoparkki. Jälkiviisaana voidaan todeta, että purkki jäänestoa tankkiin olisi ollut ns. poikaa ja lopputulos toinen. Noh, tämä on motorsporttia... [Videokooste]
  

Future Cup sarja laajenee vuonna 2012 lappiin!
TIISTAI 22.11.2011 klo 21:16

Future Cup asfalttisarjan kilpailuja ajetaan viidellä (5) paikkakunnalla ja osakilpailuja on yhdeksän (9) kappaletta. Sarja alkaa 29.5. Raaseporin kilpailulla ja tuplakisat vedetään Seinäjoella ja Hämeenlinnassa, Oulussa ja kausi päätetään syyskuussa lapin jänhkällä Levillä, Kittilässä. Toivotaan järjestäjien huomioineen, että kisapäivänä aurinko laskee Kittilässä heti kahdeksan jälkeen ja näissä vehkeissä ei valoja löydy. Asfalttisarja täyttää 10-vuotta, joten eiköhän juhlavuosi tuo mukanaan railakasta autourheilumeininkiä ja yleisölle uskomattomia elämyksiä!

Närhi Oy, Kuopion Kuljetus Kalusto Oy ja Raskassarja ovat edelleen vuonna 2012 vahvasti näkyvissä kaikessa tiimin toiminnassa. Kalustoon pitää keksiä joka vuodelle jotain pientä päivitystä, muuten tippuu kehityksen kelkasta. Jonkinlaisia kehityssuunnitelmia on hierottu ja katsotaan mitä ehditään ja pystytään toteuttamaan. Alustan, moottorin ja muun tekniikan kehitys tuskin loppuu autourheilussa koskaan, tosin parantaa voi paljon muutakin. Se on varmaan, että reitillä ja huoltopaikalla olemme näkyvillä entistä paremmin. Tuoreimmat tiedot Future Cup:sta läydät sarjan kotisivuilta: www.futurecup.fi.

Facebook tiimisivu: Monet ovat huomanneet, että käytämme tiedottamiseen myös sosiaalisen median Facebook-yhteisäpalveluun perustettua tiimisivustoa. Sieltä löytyy mieleenkiintoista juttua ja videota myös vuosien varrelta. Kannattaa liittyö! Nettisivustolla on kauden mittaan käynyt porukkaa yli 100:sta maasta, joten Coltainen kiinnostaa myös maailmalla.