Slide 1
Internetissä vuodesta 2001!
Kosunen Racing on Mika Kosusen ympärillä toimiva yhteisö, joka perustettiin vuonna 2001. Periaatteena on, että kilpakumppania
autetaan aina tarvittaessa.
Slide 2
Mitsubishi Colt WRC' Evolution
Ainutlaatuinen 4WD, 550 hv, 800 Nm Mitsubishi Colt CZ3:n. Ainutlaatuinen kalusto kiinnostaa sekä Suomessa, että maailmalla. Lisää
Slide 3
Yhteistyössä on voimaa!
Ilman kumppaneita autourheilu on mahdotonta. Näyttävä kokonaisuus kiinnostaa sekä yleisöä, että medioita. Kysy kalustoa myös messuille ja tapahtumiin. Lisää >
Slide 4
Koostevideot kiinnostavat
Mielenkiintoiset kuvakulmat, vaihtuvat ideat, nopeus- ja vaihdenäytöt, savolainen huumori siivittää tunnettuja kisakoosteita.

Uutiset 2009

SUNNUNTAI 20.09.2009 klo 00:40
Leppävirran SM-kilpailussa liukasteltiin soratiellä

Rallisprintin SM-sarja siirtyi soralle ja sataiseen Leppävirtaan. Kilpailuun ilmoittautui ennätysmäärä kuljettajia, huikeat 133. Mikan edellisestä sorakilpailuista oli ehti vierähtää jo 2-vuotta, jolloin Paltamon SM-kilpailusta tuli kolmas sija. Autoon oli myös loppukesän aikana tehty paljon muutoksia käsittäen jarrut, takaripustuksen, takaperän, takaiskunvaimentimet ym. Kilpailu toimisi käytännässä eräänlaisena ravistustestinä uusille osille. Autoa pitää käskeä nyt aivan eritavalla. Tämä taas vaatii lisäkilometrejä, jotta koko potentiaalia saadaa hyödynnettyä.

Korkeuseroa reitillä on muuten noin 80 metriä, vaikka se ei esim incar-videoista välity. Kilpailun lähdettiin käytetyin renkain, joten liukasta tulisi olemaan ja tämän maksimoi päivän vesisade. Tuloksena koppi täynnä käsiä, räväkäitä linjoja ja ilmassa lentävää soraa. Ensimmäinen kierros meni aivan harjoitellessa ja sijoitus yleiskilpailun kahdeksas.

Toiselle kierrokselle lähtiessä reitti oli pehmennyt niin pahasti, että ajan parantaminen olisi kovantyön takana. Eikä siihen moni pystynyt. Mika sai raapaistua ajasta noin sekunnin, joka ei muuttanut sijoitusta tuloslistalla mitenkään.Toisen kierroksen aikoja vertaillessa huomaa, että tällä rundilla oltiin vähän paremmin kartalla. Kilpailun voittoon ajoin Jarkko Särkkä, toiseksi ehti Tapani Hulkkonen ja Ari Könönen jätettiin kolmanneksi. [Tulokset] [Incar-video] [Kuvia]
 

LAUANTAI 13.06.2009 klo 21:46
Lapinlahden SM-rallisprintin kuudes sija pettymys

Kilpailuun ilmoittautui 128 osanottajaa eli melkoiset kapinat oli tiedossa. SM-sarjassa on kiertävä lähtöjärjestys ja tällä kertaa reitin avasi luokka neljä ja perään lähti paukkeen saatteleman luokka viisi. Reitti oli sama kuin viime vuonna ja siten lähes kaikille tuttu. Sää Lapinlahdella oli pilvinen ja pieni sateen uhka leijui yllä. Taisi noin neljä pisaraa ehtiä myös maahan saakka. Kilpailu päästiin kuitenkin ajamaan läpi täysin kuivalla kelillä. Edellisenä viikonloppuna Jyväskylässä auto pelasi jo suhteellisen hyvin, joten tunnelma kisan suhteen olis ns. odottava.

Ensimmäisen kierroksen alkumutkat paljastivat missä mennään. Ihmeellinen pomppiminen oli palannut taas pahempana takaisin. Kummasti auton käytös on radasta kiinni. Maaliin saakka kuitenkin päästiin loikkimaan ja sijoitus oli kierroksen viides, 1,8 sekuntia kärkipaikasta, josta oltiin melko ihmeissään. Mihin autolla pääsikään jos mentäisiin kokoajan maata pitkin... Toiselle kierrokselle ei ollut paljon tehtävissä, tosin jotain pieniä muutoksia testailtiin.

Toiselle kierrokselle tuli muutama jarrutusvirhe, ehkä pientä liiallista yritystä ja perinteistä loikkimista, joten aika ei käytännässä parantunut (-0,05sek). Tosin viimeinen jarrutus ja kapeikkoon pujahtaminen meni melko sujuvasti pienellä renkaan hipaisulla. Näin ollen porukka painoi karkuun ja edelle livahti vielä Itkosen Jani 0,03 sekunnin turvin. Lopullinen sijoitus oli siis kuudes ja kisasta jäi todella hampaankoloon, epämääräinen pomppinen pilaa täysin nämä kymmenyskamppailut. Jos joku propellihattu tietää niksit kenguruloikkien poistamiseksi niin tiimistä tarjotaan ko. henkilölle HETI pussi vaahtokarkkeja ja kori muumilimpparia!! [Incar-video] [Kuvagalleria] [Tulokset]
 

MAANANTAI 08.06.2009 klo 01:02
Jyväskylän SM-rallisprint kilpailun viides

Rallisprintin kauden kolmas SM-osakilpailu ajettiin Jyväskylän Seppälänkankaan teollisuusalueella. Vauhdikkaan reitin pituus oli ~2,3 km, jota lähti kesyttämään 144 kilpailijaa. Sää oli lähiaikojen tyylin vaihteleva eli kylmästä villahousukelistä, puolipilvisestä jopa pieneen auringonpaisteeseen. Kouvolassa vaivanneet jarrumurheet oli pyyhkäisty pois tallin valoa (korjattu) polttamalla. Perinteiset aamutoimet hoidettiin ensin pois pyärimästä eli ilmoittautuminen, punnitus (puntarit epäkunnossa), katsastus, rataan tutustuminen jne. Ensimmäinen veto meni rataan tutustuessa ja kaluston pitkäaikaista ongelmaa ns. hyppimistä harmitellessa.

Valitettavasti radalle oli valunut öljyä edellä menneen kilpailijan autosta ja loppuosa radasta oli todella liukas. Kilpailu lyötiinkin poikki punaisella lipulla kun Mika oli tekemässä toista yritystään. Tästä seurasi neljälle kilpailijalle mahdollisuus uusia joka kannatti käyttää. Tässä siivousoperaatiossa sitten venähti reilu puolituntinen. Uusinta veto ei sujunut yhtä railakkaasti kun keskeytetty. Itseasiassa ns. keskeytynyt yritys (Incar-video) oli ~sekunnin parempi kuin tämä viimeinen jos jätetään öljyvanan sisältäneet pisteet 12-14 huomioitta.

Lopputuloksista voitiin lukea, että aika oikeutti viidenteen sijaan. Tähän oltiin suhteellisen tyytyväisiä ja samalla hieman harmistuneita kun ns. paras veto meni pilalle öljyn vuoksi. Toiseen sijaan nimittäin jäi matkaa ~1,2 sekuntia. Kilpailun voittaja asfaltti'Antti oli taas täysin ylivoimainen, kuten jo useana vuonna Jyväskylässä. Ilmeisesti (tämäkin) rata sopii Antille. Onnittelut kaikille palkintopallille kivunneille. Tulokset: Oopsware

SUNNUNTAI 24.05.2009 klo 21:52
Kouvolasta ei kerrottavaa jälkipolville

Kouvolassa ajettiin Future asfalttirallisprint sarjan kolmas ja neljäs osakilpailu. Kilpailureittinä toimi Tykkimäen sekä Teholan teollisuusalue. Kouvolan reitti sisältää noin 150 metrin mittaisen soraosuuden, sinällään erikoista asfalttikisassa. Kokopäivän vaivanneet jarruongelmat kulminoituivat toisen kilpailun ensimmäiseen ajokertaan kun jarrut olivat jo aikuisten oikeasti hukassa.Viimeinen yritys jätettiin tekemättä yleisen turvallisuuden vuoksi ja taisi motivaatiokin olla jo kotimatkalla.

Sinäänsä iroonista, että monen muun ongelmat saatiin ratkottua, mutta omat jarrumurheet eivät kadonneet (osaksi puutteellisten varaosien vuoksi). Näillä mennään ja ihmetellään ensi kerran lisää. Arolan Harrille onnittelut ilmeisen onnistuneesta päivästä! [Incar-video]
Tulokset: Oopsware

MAANANTAI 11.05.2009 klo 19:58
Sateisen Future asfalttisprint sarjan avauksen kuudes, Raahe

FUTURE-sarjan ja Raahen XII Asfalttisprintin esittelytilaisuus pidettiin Härkätorin puistossa jo perjantaina 8.5.2009 klo 12-. Ensimmäiseen osakilpailuun lähti noin 150 kuljettajaa eli kärkisijat tulisivat olemaan tiukassa. Kilpailussa oli lähes kaikki valtakunnan kovimmat asfalttisprintkuskit. Perinteisesti Raahen ensimmäinen mutka mennään hallittua luisua, jonka jälkeen renkaiden lämmettyä pito on huomattavasti parempi. Future-sarjassa renkaiden lämmittäminen on kielletty ja näin saisi olla kaikissa rallisprint kilpailuissa.

Tänä vuonna enemmän ja vähemmän hallittua sladia mentiin sitten lähdästä maaliin. Raahen seudulla aamu valkeni pilvisenä. Iltapäivällä keli vaihtui sateiseksi ja rata oli todella liukas. Välillä vettä tuli vähemmän ja välillä kaatamalla. Valolähetyslaitteet pimenivät pariin otteeseen ja toisella kierroksella loppupään autot lähtivät jo perinteiseen tyyliin lippulähetyksellä. Lopullinen sijoitus kuudes, parisen sekuntia kolmannesta paikasta ja muutama sija lipsahti viimeisen mutkan kuvioissa. Kisa venyi ajanottolaitteiden häiriöiden ja ulosajojen takia iltamyähään. Noin klo 20:00 aikoihin palkinnot oli saatu jaettua ja kalustot lastattua kyytiin.

Kuviopyörät, märkä tiimihenkilöstä ja hieman kosmeettisia vaurioita kokenut kilpakalusto suuntasi kohti seuraavan päivän koitoksiin Kokkolaan. Kokkolassa sade pysyi poissa, vaikka kova tuuli viilensi aurinkoista päivää. Ensimmäinen kierros näytti hyvältä ja pienet tukivarsimuutokset näyttivät toimivan myös kuivalla asfaltilla. Peli menetettiin kun ohjaustehostin (hihna) hajosi radan loppupuolella, tuloksena ~5 sekuntia kärjestä. Nelivetoauto yhdistettynä slickseihin ilman ohjaustehostinta on kääntyy yhtä herkästi kuin juna asfaltilla!

Toisella kierroksella sitten hajosi jotain muuta ja radan alkupää saatiin rasvattua oikein huolella ja kisa oli siinä. Pyydämme syvästi anteeksi kaikilta seuraavilla numeroilla tulleilta ko. luokan kuljettajilta. Incar-video, Raahe, Incar-video Kokkola (valittelemme valotusta) + muutamia kuvia Raahesta ja Kokkolasta.
 

KeSKIVIIKKO 01.04.2009 klo 01:24
Kallavesj' 2009 messut ja tulevat suunnitelmat

colt evoTiimissä on huomioitu, että yhden nelivetoauton ylläpitäminen ja kehittäminen on ihan liian helppoa. Tämän vuoksi tulevaisuudessa kaasutellaan kahden Mitsubishin turvin! Tämän toisen auton puikoissa tullaan näkemään niin tiimin henkilökuntaan kuin muita vierailevia tähtiä. Nähtäväksi jää missä kaikissa lajeissa kalustoa nähdään tulevan vuoden aikana. Samalla myös nykyiseen autoon tehtäneen ulkoasumuutoksia.

Seuraavaksi Kosunen Racing on mukana tulevan viikonloppuna 3.-5.4. Kallavesj' 2009 messuilla Kuopiossa. Kallavesj'-messut on Järvi-Suomen merkittävin veneilyn, vapaa-ajan ja matkailun tapahtuma. Järjestykseltään jo 46. Kallavesj'-messut houkuttelee tänäkin keväänä tuhansia vesillä liikkumisesta, kalastuksesta ja muusta vapaa-aikaan liittyvästä kiinnostuneita.
 

MAANANTAI 30.03.2009 klo 21:50
TEAM SIMETEK Future rallisprintsarjan joukkukilpailuun

Kesän 2009 Future rallisprintsarjassa taistellaan myös joukkuekilpailussa, joka tuo lisäjännitystä tiiviiseen kilpailurulettiin. FUTURE-asfalttisarjaan sisältyy 6 osakilpailua, jotka ajetaan touko - syyskuun välillä kolmena tuplaviikonloppuna! Joukkueisiin kuuluu kolme kilpailijaa ja joukkueet muodostetaan niin, että kaikki joukkueen jäsenet ovat samalta AKK:n alueelta. Savosta mukaan lähtee Team SIMETEK. Joukkueen muodostavat yleisessä luokassa ajavat Mika Kosunen, Timo Roivainen ja senioriluokan Kari Roivainen. Joukkueen kaluston yhteenlaskettu teho ylittää 1500 hevosvoimaa, joten tällä osa-alueella homma on ns. hoidossa!

MAANANTAI 23.03.2009 klo 11:25
Savon huimat taistelivat Kiparilla myös pokaali pysyi savossa

Jo perinteeksi muodostuneen tavan mukaan talvikausi käytiin päättämässä Rautavaaralla. Kiparissa on muuten maailman pisin luonnonkelkkarata, jossa järjestettiin vuonna 1997 ohjaskelkkailun MM-kilpailut. Luvassa oli kisailua talvisessa vaaramaisemassa. Kuljettajia taistoon ilmoittautui 107 ja nelivetoja oli mukana toistakymmentä. Kilpailusta oli siis tuleva tiukka ja haastajia riitti molemmille käsille. Rata oli tänä vuonna ajetuista ehkä maan parhaassa kunnossa ja pysyi jäässä molemmat ajokerrat.

Kilpailupaikalla aurinko helli yleisöä ja maisemat olivat kuin talvisesta postikortista. Itse kilpailu lähdettiin mietteliäänä. Reitti oli niin "pahasti" jäässä, että se oikein kutsui uutta pyörää kilpakalustoon. Valitettavasti tällaista ei ollut alle pistää. Tarkoituksena oli lähteä ajamaan eturenkaiden sortokulmaa hyväksi käyttäen. Ensimmäinen kierros meni kaikilta harjoitellessa ja monet paikalla ensimmäistä kertaa haukkoivat henkeään alamäkirännin mutkia kaasutellessa.

Toiselle kierrokselle sitten yritettiin ladata kaikki, mutta tiukat ysikumpit ja viimeinen tiukka alamäki mutka ei ottanu sujuakseen. Tiedä sitten olisiko ahtopainetta pitäny nostaa, jotta Kiparin ns. ylälenkin suoralle olisi saatu kyytiä lisää. Nyt talvikisojen ollessa lopuillaan voidaan paljastaa, että vakio Lancerissa taitaa olla yhtä matalat ahtopaineet kuin Coltissa talvikauden oli.

Lopputuloksissa jäätiin neljänneksi sadasosasekunnin erolla kolmanteen eli Subarua kuskaavasta Eemeli Peltokangaasta! Toiseksi huimistelleeseen Timo Roivaiseen jäi matkaa 18 kymmenysosa sekuntia. Tiukkaa siis oli! Onneksi kiertopokaali ei sentään lipsunut sawon muan ulukopuolelle vuan sen nappasi seuratoveri Kuopiolainen Matti Santti lähes uskomattomalla ajalla. Tulokset ks. kuva. Kiparin Incar-video + Kiparin videokooste

ps. Seuraavaksi kalusto on esillä Kallavesj' 2009 messuilla 3.-5.4. Kuopiossa. "Kallavesj'-messut on Järvi-Suomen merkittävin veneilyn, vapaa-ajan ja matkailun tapahtuma. Järjestykseltään jo 46. Kallavesj'-messut houkuttelee tänäkin keväänä tuhansia vesillä liikkumisesta, kalastuksesta ja muusta vapaa-aikaan liittyvästä kiinnostuneita."

SUNNUNTAI 08.03.2009 klo 22:40
Kosunen kiiruhti toiseksi Keuruun rallisprintissä
17. kerran järjestetty Keuruun rallisprint ajettiin Keuruun varuskunnassa Pioneerirykmentin alueella. Sotilaskoti hoiti munkkikahvi osuuden varsin mallikkaasti. Vaihtelevaa metsätietä sisältävälle reilun 3 km pituiselle reitille lähti noin 130 kilpailijaa. Rata oli tiimille iskemätän kun toiset kilpakumppanit olivat tutustuneet reittiin edellisinä vuosina. Kilpailupäivä valkeni pilvisenä, mutta puolenpäivän jälkeen auringonsäteet hellivät yleisöä. Kilpailuun oli saatu tasokas osanottajajoukko, joten vauhtia päästiin vertaamaan muihin Suomen kärkikuljettajiin.

Ensimmäisellä kierroksellä lähtöpaikka oli nelivetoluokan alkupäässä. Edellä lähteneet olivat levitelleet lunta joka toisen mutkan ulostuloon ja lisäksi jarrutuspaikat olivat todella hakusessa. Todella moneen paikkaan piti ottaa uudelleen vauhtia ja mutkat mentiin penkasta penkkaan. Sijoitus kierroksen jälkeen oli neljäs yli 5 sekuntia kärkipaikasta. Ennen toista kierrosta pyörähdettiin reitti polkupyörällä ympäri ja mietittiin jarrutuspaikat uusiksi. Muuten pito reitillä näytti paremmalta ainoastaan maalimutkassa oli vielä jääpintaa jäljellä.

Toisella(kin) kierroksella muutama jarrutus meni pieleen ja vauhtia kerättiin taas uudelleen. Suurimmaksi osaksi kierros meni kuitenkin melko puhtaasti, yhden mutkan pientä lipsahdusta lukuunottamatta. Maalimutkassa sitten ratkaistiin kilpailun voitto kun tien pito yllätti täysin. Auto ei lähtenytkään odotettuun liukuun vaan kirmasi sisäkurviin ja muutama kymmenmetri ennen maalia piti hypätä jarrulle, ettei kilpuri sukella sisäpenkkaan. Vauhtia oli mutkaan tullessa 1.vetoon verrattuna 11 km/h enemmän ja maalin tullessa taas 3 km/h vähemmän.

Tähän hukkui tiedonkeruun mukaan 0,6 sekuntia. Kilpailun voittoon ajoi Mitsubishi Lancerillaan Jarkko Särkkä ja Mika peesasi toiseksi 0,48 sek päässä, kolmanneksi ehti kilpailun monikertainen voittaja Ari Könönen Mitsubishi Lancer Evolution 8:lla. [TULOKSET] [INCAR] ps. Kosunen Racing ja JENT Oy tarjoavat vauhtivideon kilpailusta.
 

MAANANTAI 23.02.2009 klo 11:04
Vuoden toinen SM-rallisprint, yleiskilpailun seitsemäs
Vuoden toiseen rallisprintin suomenmestaruus osakilpailuun Lopella otti osaa noin 130 kilpailijaa. Lopen rata sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä, tosin savosta katsoen hiukan syrjässä. Vajaa 4 kilometrin reitti näytti olevan hyvässä jäässä ja ensimmäinen kierros tulisi olemaan todella liukas. Aamulla ilmoittautuminen, reittiin tutustuminen ja katsastus hoidettiin alta rutiinilla. Urjalan jäljiltä jarrujen toimintaa oli tehty huomattavia parannuksia, lue: korjattu toimiviksi. Reitti näytti varsin "tekniseltä", ylityksineen, hyppyineen ja vauhtikkaine kaarteineen.

Ensimmäisellä ajokerralla meinasi heti ensimmäiseen risteykseen tulo yllättää liukaudellaan, kuten niin monen muun edellä menneen. Suhteellisen näppärästi Coltiainen ylämäkeen kuitenkin sujahti. Suoremmilla osuuksilla auto tuntui etenevän kuin käärme, joten pyöränkulmissa oli huomautettavaa. Yksi ns. takapiikkiristeys meni ihan käsille, joten ensimmäisen kierroksen kuudes sija tuntui suhteellisen mukiinmenevältä. Toiselle kierrokselle aurausta otettiin edestä vaivaiset sentti pois! Ilmankos pientä kiemurtelua oli havaittavissa.

Toisella kierroksella olisi pitäny mennä kuin raivohärkä, mutta rentoa ja sulavaa ajorytmiä ei vain löytynyt. Aika lähti paranemaan kohtuullista vauhtia, mutta ennen ns. hyppysuoraa oleva lippupiste 7-10 välinen osuus ei sujunut. Näin lähdettiin ajallisesti ns. nollilta/tasoista verrattuna ensimmäiseen kierrokseen eli koko toisen kierroksen parannus tuli viimeisellä 1,6 kilometrillä. Aika tosin parani n. 4 sekuntia, mutta sijoitus huononi pykälällä ollen kilpailun seitsemäs. Edelle ehti kahvikupin mitalla (0,11s) Mitsubishi Lancer Evo 9:llä eräs Anjalankosken pienimies. Kilpailun voittoon hurjasteli Suomen nopein metsäkonekuljettaja Tapio Lauronen, toinen Jarkko Särkkä ja kolmas oli Ari Könönen. [INCAR-VIDEO] [KUVAT] [TULOKSET]

 
MAANANTAI 09.02.2009 klo 12:40
SM-rallisprint Urjalassa kovalla vauhdilla hankeen...
Urjalassa ajettuun ensimmäiseen SM-rallisprint osakilpailuun lähti 119 kuljettajaa. Nelivetoluokassa kilpailijoita oli huimat 21 kappaletta. Urjalassa ajettiin jo perinteeksi muodostuneella vesisateella ja "soratiellä". Ensimmäinen kierros meni lähinnä rataan tutustuessa. Kierroksen jälkeen yleiskilpailu sijoitus oli kahdeksannen sijan paikkeilla vajaa 5 sekuntia kärjestä. Tästä ei oltu huolestuneita sillä ensimmäinen kierros oli kuljettajan mielestä mennyt täysin pieleen. Toiselle kierrokselle lähdettiin tekemään kunnon parannusta.

Kun reilu kilometri toista kierrosta oli takana alkoi tapahtua. Jarrutukseen tullessa nopeus oli 167 km/h kun perä päätti heittäytyä sivulle ja sitten pyörittiin 300 astetta ojissa ja lumipenkoissa. Ihme kyllä ilmeisesti suuremmilta vahingoilta vältyttiin (etupuskuri). Tosin tarkemmat tutkinnat on vielä tekemättä. Huima tilanne on taltioitu kahden kyydissä olleen kameran toimesta. Oman tiedonkeruun mukaan ensimmäinen kilometri tultiin 3-3,5 sekuntia kovempaa kuin ensimmäisellä ajokerralla ja se on paljon! [1. INCAR][2. INCAR]

Nyt tuntuu vastustavan oikein kunnolla ja alkukausi ollut täynnä murheita. Kilpailuun lyötiin uutta osaa voimansiirrossa vaurioituneiden tilalle oikein reilusti. Sillä saralla tekniikka pelasi mutta muita murheita (esim. virta) tuntuu vielä olevan. Tästä ei voi olla kun suunta yläspäin. Vauhti sinällään tuntuu paranevan, tosin yleiskilpailun viiden joukkoon SM-sarjassa on tunkua. Kärjen tuntumaan pystyy ajamaan yli 10 kuljettajaa todella pieneen nippuun. Seuraavan SM-osakilpailu ajetaan 22.2. Lopella

ps. Kiitos ammattimaisille työntäjille. Teidän avullanne auto saatiin nopeasti muiden tieltä pois + kukaan ei edes yrittänyt nostaa levikkeistä!

SUNNUNTAI 01.02.2009 klo 18:58
IX Toivakka rallisprintissä tekniikkapulmia
11:sta Toivakan rallisprintin näyttämänä oli 2,7 km pitkä kylätie, jossa tarjolla on sekä nopeaa, että hieman hitaampaa osuutta. Kilpailusta tiimiltä on kolmasta osallistumiskerrasta 2 voittoa ja yksi kakkosija (vaihteistorikko). Tämän vuotista voittoa lähti tavoittelemaan noin 110 kilpailijaa. Kilpailuun moottorista pudotettiin hevosvoimia. Tällä muutoksella haettiin pitoa talvisiin olosuhteisiin. Mielenkiinnolla odotettiin kuinka kello pitää muutoksista. Lisäksi rengasvalinta näyttelee tämäntyyppisellä reitillä tärkeää roolia, joten myös siinä oli onnistuttava. Valitettavasti molemmat kierrokset keskeytyivät nokka-akselin asentotunnistimen sähköongelmiin lippupisteelle 16-17. Kilpailun voitti Jarkko Särkkä, toinen Ari Könönen ja kolmas Sami Tannermäki. [Kuvagalleria] [Onboard-video ]
 

SUNNUNTAI 25.01.2009 klo 19:54
Pieksämäen sprintissä tasokas osallistujajoukko
Pieksänmäen rallisprint ajettiin Paltasen jm-radan ympäristössä. Mukana oli SM-sarjaan osallistuvat Jani Paasonen, rallisprintin Suomen Mestari vuodelta 2003 eli Ari Könönen ja Jarkko Särkkä. Reittiin kuuluu kilometrin verran pyäritystä jm-radan alueella, toinen kilometri teknistä osuutta mäntyjen välissä ja on mukaan mahdutettu myös vauhdikas hyppy. Ensimmäinen kierros meni täydellisesti pieleen kun laskelmat tienkulumisesta ei pitäneet paikkaansa. Näin rengasvalinta oli totaalisen väärä ja kierroksesta ei jääny muuta positiivista kuin leveät linjat yleisän riemuksi.

Toiselle kierrokselle alle vaihdettiin oikeanlaiset mustat ympyrät ja haussa oli ajan reilu parantaminen. Puolivälissä ajolinja lipsahti pariin otteeseen leveäksi, josta kello taas ei tykkää. Näihin virheisiin hukkui kerätyn datan mukaan 150 m matkalla noin sekunti!! Parannusta ensimmäisen kierroksen aikaan tuli ~3,5 sekuntia, joka ei riitti vasta viidenteen sijaan. Kärkeen matkaa jäi 3,3 sekuntia ja kolmanneksi ajaneeseen Ari Könöseen vajaa sekunti. Taso rallisprint puolella on selvästi laajentunut ja turhiin virheisiin ja muihin "ylimääräisiin temppuhin" ei ole varaa. Sekä kuljettajasta, että kalustosta pitää pusertaa kaikki irti jos aikoo olla ns. palkintosijoilla. [Tulokset] [Incar-video] [Muutamia kuvia]
 

MAANANTAI 12.01.2009 klo 23:07
Rantasalmen rallisprint pyöritelty läpi
Rantasalmen Urheiluautoilijat toimi nyt jo perinteisen tavan mukaan rallisprint vuoden avaajana. Rantasalmen sprint-rata eroaa merkittävästi useimmista muista lajin radoista. Mukana on paljon hidasta pyöritystä, katsojia tosin hemmotellaan sillä, että samoilta seisomapaikoilta näkee niin varikolle kuin lähes koko radan lähdöstä maaliin. Ensimmäinen kierros on Rantasalmella tunnetusti liukas ja sjoitukset ratkaistaan toisella ajokerralla.

Kilpailussa oli reilut 100 osanottajaa, mukana runsaat kymmenen nelivetoautoa. Olipa mukaan jälki-ilmoittautuneena saapunut myös Tomi Vihavainen Ford Focus WRC:llä. Jani Paasonen talutti Mitsubishi Lancer Evo 10 korimallin viivalle ja kilpapiireille tutuista nimistä voidaan mainita Tapio Lauronen, Pekka Keski-Korsu, Jari Liikkanen ja Jarkko Särkkä. Ensimmäinen kierros tarjosi liukastelua, jopa pientä penkkojen siirtelyä. Toisella kierrokselle mietittiin renkaiden vaihtoa, mutta päätettiin kuitenkin säästellä niitä tuleviin kisoihin.

Toiselle ajokerralla lähdettiin ajamaan 'rauhallisesti' urissa ilman, että penkkoja tarvitsee siirrellä. Ratkaisu oli ilmeisesti virhe, vaikka aika parani ~3,5 sekuntia ei se riittäny kuudetta sijaa ylemmäs. Eroa kärkipaikkaan kertyi 3,8 sekuntia ja kolmanteen paikkaan parisen sekuntia. Voiton kilpailussa vei hienolla ajolla Mitsubishi Lancerin Evo 6 kuskaava Jarkko Särkkä, toiseksi ehti Jani Paasonen ja kolmas oli suomen nopein metsäkonekuljettaja Tapio Lauronen. [Tulokset] [Incar-video] + Muutama kuva kilpailusta.

 
TIISTAI 30.12.2008 klo 18:00
Kauden 2009 pääpaino rallisprintin SM- ja FUTURE-sarjoissa
Kauden 2009 pääpaino on rallisprintin FUTURE- ja Suomenmestaruussarjoissa. Molempien sarjojen kilpailut televisioidaan valtakunnalliseksi tv-kanavaksi muuttuneella Urheilukanavalla. Toivotaan samalla, että puheet rallisprintin olemisesta rallilajien lajiryhmän kehityksen kohteena 2009 eivät jää pelkiksi puheiksi. Vuoden 2009 SM-sarjassa on kuusi (6) osakilpailua, kaksi talvella, kaksi asfaltilla ja kaksi sorateillä. FUTURE-asfalttisarjaan sisältyy 6 osakilpailua, jotka ajetaan touko - syyskuun välillä kolmena tuplaviikonloppuna! Toisin sanoen yksi kilpailu lauantaina, jonka jälkeen sunnuntaiksi vaihdetaan paikkakuntaa ja vedetään toinen kilpailu.

Oman osansa kauteen antaa turboahtamisen ammattilainen FIN-Turbo Oy ja moni muu alansa osaaja. Kalustona säilyy maailman ainoa yli 500 hevosvoimainen ja nelivetoinen Mitsubishi Colt Evo. Kanta-autona on toiminut etuvetoinen 1,3-litrainen, 90 hv:n Mitsubishi Colt CZ3, joka on muutettu nelivetoiseksi käyttäen Mitsubishi Lancer Evo:n tekniikkaan. Moottorin ominaisuuksia on jatkuvasti kehitetty ja nykyiset testitulokset näyttävät varsin hyvältä kierroslukualueella.

Uutta vauhtia kauteen 2009 haetaan päivitetyllä alustalla, jonka hankinnassa avusti Keski-Suomalainen Printsport Racing. Kalusto Suomessa niihin harvoihin rallisprint autoihin, joista myös ulkomainen lehdistö on kiinnostunut. Esimerkiksi vuonna 2008 Englantilainen lehti julkaisi kalustosta kuuden sivun artikkelin. Kosunen Racing on suomalainen rallisprintiin keskittynyt autourheilutiimi, jonka kuljettajana 32-vuotias Kuopion Urheiluautoilijoita edustava Mika Kosunen. Mika on aikaisemmin ajanut rallin nuorten SM- sarjaa (prossia v2001 & 2002) ja yleisen SM-sarjan osakilpailuja, sekä kansainvälisiä kilpailuja. Vuosittain osallistumme myös useisiin erityyppisiin yleisötapahtumiin. Jos kiinnostuksesi heräsi niin ota rohkeasti yhteyttä!