Slide 1
Internetissä vuodesta 2001!
Kosunen Racing on Mika Kosusen ympärillä toimiva yhteisö, joka perustettiin vuonna 2001. Periaatteena on, että kilpakumppania
autetaan aina tarvittaessa.
Slide 2
Mitsubishi Colt WRC' Evolution
Ainutlaatuinen 4WD, 550 hv, 800 Nm Mitsubishi Colt CZ3:n. Ainutlaatuinen kalusto kiinnostaa sekä Suomessa, että maailmalla. Lisää
Slide 3
Yhteistyössä on voimaa!
Ilman kumppaneita autourheilu on mahdotonta. Näyttävä kokonaisuus kiinnostaa sekä yleisöä, että medioita. Kysy kalustoa myös messuille ja tapahtumiin. Lisää >
Slide 4
Koostevideot kiinnostavat
Mielenkiintoiset kuvakulmat, vaihtuvat ideat, nopeus- ja vaihdenäytöt, savolainen huumori siivittää tunnettuja kisakoosteita.

Uutiset 2008

TORSTAI 01.12.2008 klo 10:11
HANS | Terveiden niskojen arvo puhuttaa
HANS, Head-and-Neck-SupportHans on lähiaikoina puhuttaa suomessa ja ulkomailla kilpailijoita. Tuki on tavallaan kaulus, joka kiinnitetään paikalleen turvavöiden alle ja hihnoitettuna kypärän takaosaan. Äkkipysähdyksessä pään ns. piiskaliikkeen liikerata pienenee.

Formula 1:ssä vaaditun HANS-tuen pakollisuus laajenee. Rallissa SM-kilpailuihin vuonna 2010 ja muihin ralleihin vuoden 2012 alusta alkaen. Rallisprintissä tukea ei vielä vaadita, tosin yhä useammat käyttävät. Tiimin kuljettaja valpastui viime talvella kun eräs rallisprint kuljettaja täräytti koivua kohti, seurauksena niskakivut, ajotauko ja sairasloma. Onneksi tällä kertaa ei käynyt pahemmin. Tiimin kalusto onkin varustettua tuplavöin ks.kuva ja kuljettajan suojana on muiden turvavarusteiden lisänä HANS niskatuki.

On täysin selvä, että myös rallisprint sääntöihin tulee pakolliseksi Hans-niskatuki. Saman tapahtuu kaikissa autourheiluluokissa. Onko vuosi sitten 2011 vai 2012 jää vielä nähtäväksi. Onko meillä aikaa odottaa niin kauan? HANS yksittäisenä hankintana reilusti alle piikkirengas-sarjan arvoinen ja monetko niskat meillä oli? Tietenkin on totta jos samalla hankkii vyöt, kypärän ja HANS-tuen voi summa olla 1200 - 2000 €. On kuitenkin muistettava, että itse niskatuen osuus tästä on 600 - 1000 €. Parempi pitää ns. työsuojeluasiat kunnossa.

Pientä napinaa kuultiin myös vuonna 2005 rallin MM-sarjan kuljettajilta kun niskatuki tuli pakolliseksi huipputasolla. Nykyisin pää- ja niskatuki HANS on kerännyt joukon ylistystä. Yksi vakava onnettomuus ja iltapäivä lehdet repivät tilanteesta kaiken irti. Mikä kuitenkin tärkeintä tällöin on myös vähintään yksi henkilö loukkaantunut vakavasti tai pahimmassa tapauksessa menehtynyt. HANS-tuen antama turva keulatörmäyksissä on täysin kiistämätön!

HANS-niskatuki (Head-and-Neck-Support)
Systeemin on keksinyt amerikkalainen Robert Hubbard. HANS-niskatuki tuli pakolliseksi formula 1-autoihin vuonna 2003, vaikka useat ajajat olivat sitä vastaan. Viimeistään kun McLarenin David Coulthard ja Alex Wurz ideoivat talvitesteissä HANS-systeemin kiinnitykseksi ns. kaksoisvyöt, joista toinen sitoo kuljettajan, toinen systeemin oli HANS-tuen voittokulku selvä.
 

TORSTAI 18.09.2008 klo 13:42
Osallistuminen viimeisiin SM-kisoihin peruuntui
engineSawoon turneella sattuneen moottorihäiriön vuoksi viimeisen SM-rallisprintit jäävät tiimiltä ajamatta. Kyseessä on muuten Coltin moottorin ensimmäinen mekaaninen ongelma! Kalusto on nosturilla ja purettuna lähes täysin: moottori, vaihteisto, perät, kulmavaihde, ripustukset jne. Puhutaan termistä nollaus eli komponentit tarkastetaan ja huolletaan. Mahdollisesti kalusto nähdään viivalla 27.12. ajettavassa Iisalmen rallisprintissä. Palataan asiaan uudellaan lähempänä ko. ajankohtaa ja toivotaan samalla, että säänhaltija järjestää tulevaksi talveksi hyvät keliolosuhteet.

LAUANTAI 23.08.2008 klo 14:05
Itä-Suomen aluemestaruudet ratkaistu
HANSKoska Ylä-Savon rallisprint jää ajamatta (peruttu) on vuoden Itä-Suomen 2008 aluemestaruudet selvillä. Kuopion UA:n kuljettajat Mika Kosunen ja Matti Santti veivät kaksi ensimmäistä sijaa.

Sija Nimi Seura Auto Pist.
1 Mika Kosunen KUA Mitsubishi Colt CZ3 48,0
2 Matti Santti KUA Mitsubishi Lancer Evolution 41,0
3 Jukka-Pekka Immonen K-KUA Mitsubishi Lancer Evo 3 40,0MAANANTAI 18.08.2008 klo 09:46
Tour De Sawo, Tuusniemi - Kuopio Tuusniemi rallisprint
Lauantaipäivänä ajettiin Tuusniemellä perinteisellä reitillä. Kilpailu on yksi harvoista, jossa koko kylän keskusta suljetaan kilpailun ajaksi. Säätila ko. päivänä oli pilvinen mutta vettä taivaan isä ei onneksi antanut. Ensimmäinen kierros lähti varovasti käyntiin ja vasta radan keskivaiheilla ajo alkoi maistua.Toiselle kierrokselle lähdettiin hyökkäys periaatteella ja nopeat kaarteet päästellä ihanaikuisten oikeasti tosissaan.

Tuusniemi rallisprintTulos seitsemäs, uskomattomat 0,3 sekuntia kolmannesta paikasta! Formuloiden aika-ajo alkaa olla lastenleikkiä näihin kapinoihin verrattuna. Tomi Hallia vei voiton ja sai Antti Niemen päänahan asfaltilla, Matti Santti kiiruhti kolmanneksi. [Tuusniemi onboard] + [Incar]

Kuopio - Nordic Solutions rallisprint
Sunnuntaina turnee jatkui Kuopion rallisprintillä. Aamu "valkeni" sateisena ja tiedossa näytti olevan sadekilpailu. Aamupäivän aikana sade kuitenkin taukosi ja kilpailu päästiin aloittamaan kuivalla asfaltilla. Ennen yleisen luokan alkua taivas kuitenkin repesi, kasteli radan ja alkoi taas kuivua. Tämän jälkeen varikolla alkoi säpinä kun tiimeissä mietittiin kuivuuko rata omaan ajovuoroon riittävästi vai ei.

nordic solution rallisprintItseasiassa koko päivä sujui periaatteella sataa, ei sada, sataa, ei sada. Sileillä renkailla vai kuviopyörällä?! Viimeisenä ajanut nelivetoluokka jakautui 50/50 eli osa lähti ns. kuivankelin slickseillä ja osa sadekelin kuvioiduilla renkailla. Nähtiin paljon tilanteita ja virheitä kun sijoituksista taisteltiin liukkaalla reitillä. Kierroksen jälkeen Mikan nimi löytyi kolmannelta sijalta eli haasteellinen sadekeli paljastaa kuljettajan ammattitaidon olevan tallella. Toiselle kierrokselle rata näytti kuivuvan ja 90% kuljettajista lähti slickseillä.

Viivalta lähdettiin painamaan ns. "- nyt sitten ihan täysillä!" Kierroksen puolenvälin jälkeen moottorista hävisi voima (sylinteri vai kaksi..) ja alkoi ikävä rallatus moottorista. Kierros yritettiin ajaa kuitenkin loppuun oltiinhan kotikisassa. Viimeiseen shikaaniin raivoisasti ylikovaa ja pyrähdys oli selvä. Samalla moottori sammui ja ei vajaakuntoisena halunnut käynnistyä. Viimein rallatus taas alkoi ja kuljettaja katsoi paremmaksi pujahtaa ennen maalia radalta sivuun ns. takaatulevien edestä pois.

Yhteenvetona viikonlopusta voidaan sanoa, että niin lähellä. Kärki lähestyy hyvää vauhtia ja kun tekniset asiat saadaan kuntoon taistellaan sijoista 1 - 5 kilpailusta toiseen. Nyt tutkitaan moottorin vauriot.... [Tour De Sawo galleria][Kuopio incar]


LAUANTAI 09.08.2008 klo 20:20
 
Nordic Solution Sprint, Toivalassa 17.08.2008 Klo 12:00-
Nordic SolutionsKuopion urheiluautoilijoiden järjestämä Nordic Solutions rallisprint ajetaan Toivalan teollisuusalueella. Kilpailu on Futurerallisprint-sarjan v. 2008:n viides osakilpailu, arvoltaan kansallinen/NEAFP ja alue 3. mestaruusosakilpailu, eli Suomen parhaat sprint kuljettajat ovat autoineen mukana. Lisäksi muutama naapurimaan kuljettaja osallistunee mukaan. Kilpaerien tauolla Drifting-näytösajo ja lajiesittely. Viimeisen päälle hienoissa autoissa riittää nähtävää ja kuultavaa. Karjalan Lennosto esittelee toimintaansa maaesittelyssä voi pientä jytinää löytyä taivaaltakin!

Lisäksi näyttelyssä ovat mäkiautot, Wanhat mopot jne. Erikoisuutena maailman pienin sauna! Kilpailupaikka on Toivalan teollisuusalueella 8 km Kuopiosta pohjoiseen. Kilpailu alkaa klo 12 mutta yleisön kannattaa tulla paikalle hyvissä ajoin ruuhkien välttämiseksi. HUOM! Perjantaina 15.7.-08 klo 12 FUTURE- sarja esittäytyy ehkä Suomen kuuluisimmalla torilla, Kuopiossa. Tapahtuma on viihteellinen hyvän musiikin ja juontajan viihdyttäessä päivää. Paikalla tutkittava Suomen rallisprint huippukalustoa!

SUNNUNTAI 27.07.2008 klo 14:36 
Kouvolan asfalttisprintissä koukattiin soraosuudella
KouvolaYksi kesän hellepäivissä osui Kouvolan kilpailupäivälle. Tiimille päivä oli synkkä pakosarjan repeämä aiheutti ~70-80 hevoslauman (hv) siirtymisen lautumille hellepäivän viettoon. Turboautossa pakokaasun virtaus on elintärkeä koska se pitää turboahtimen pyörimässä. Ko. syystä kärkisijoille ei ollut mitään asiaa. Ennen ' Tour De Sawo' kilpailuja Tuusniemellä ja Kuopiossa pitää viettää pari päivää kiertäen savon laitumia ja etsiä puuttuva hevoslauma takaisin kilpurin konepellin alle! [Kouvola kuvagalleria] [INCAR]


SUNNUNTAI 13.07.2008 klo 14:44
Happy Beach rallisprint, not so happy...
Happy BeachKeli Vaalassa oli klo 8.30-18 oli puolipilvinen ja välin aurinko helli aluetta. Kilpailu starttasi vasta klo 15.00. Melko turhaa odottelu useampi tunti kun katsastus ym. viralliset asiat oli kaikilta kilpailujoilta ohi puoleenpäivään mennessä. Olisko tulevaisuudessa järkevää aikaistaan kilpailun alkua muutamalla tunnilla?Ensimmäiselle kierrokselle startattiin odottavaisin mielin. Mielessä oli sijat 1-5 eli siihen väliin pitäisi osua. Lapinlahden jälkeen autoon tehdyt muutokset tuntuivat toimivan ja auton käytös oli suhteellisen loogista.

Kun pari kilometriä reitistä oli kiiruhdettu takapäästä hävisi veto ja auto oli kurvattava suurempien voimansiirtotuhojen välttämiseksi sivuun reitiltä. Nyt kun incar-filmejä on tutkittu niin vauhti olisi riittänyt tuonne viiden joukkoon. Tauolla syyksi selvisi perästä pois "pullahtanut" vetoakseli. Pientä remonttia ja odottelemaan toista kierrosta. Tällä välin taivaalle alkoi kerääntyä jo pilviä ja tuulen vire puhaltelemaan aluetta. Jo junioreiden vuoron aikaan alkoi taivaalta tiputella vettä. Tässä välissä mietittiin ajetaanko ollenkaan. Itä-Suomen alueen kuljettajat Matti Santti, Tapio Lauronen olivat juonessa mukana kun yleisölle päätettiin tarjota lippurahoille vastinetta. Vuorossa oli "alueen 3 jäsentenväliset". Lie sitä savolaista hulluutta?! Lähes kaikki muut yleisen kuljettajat päättivät katsojien harmiksi jättää toisen kierroksen ajamatta.

Täytyy todeta, että liukasta reitillä oli ja ihan yritys nopeissa paikoissa ei ollut maksimissa. Kaiken huipuksi takaperä/vetoakseli ongelma uusiutui ja reitin viimeisen mutkan jälkeen maaliin tultiin loppumatka rullaamalla. Matti Santti vei jäsentenväliset 5 sek turvin ja Lauronen kolmas jo reilut 20 sek Matista. Noh, tätä on motorsporttia ja vastoinkäymisiin on jo totuttu. Jatketaan uusin tempuin eteenpäin... [IN-CAR, 1.KIERROS] [IN-CAR, 2.KIERROS]
 
SUNNUNTAI 15.06.2008 klo 10:58 
Lapinlahden SM-sprintistä podium paikka
lapinlahti 2008Savossa tarjottu aurinkoinen keli tarttui tiimin. Oli todella lähellä, ettei kilpailu jäänyt jopa ajamatta. Edellisen päivän testeissä kilpuria vaivaava pomppiminen oli edelleen tallella. Kalusto kärsiin pitävän asfaltin kirouksesta. Colttia on nyt hierottu toista kautta asfaltille, jossa ongelma röykyistä pomppiminen ei ota poistuakseen. Tunteja on käytetty lukkojen, monien jousien ja iskunvaimentien jne. kanssa ilman näkyvää muutosta.
Siirrytään itse kilpailuun....

lapinlahti 2008Kelinhaltija siis suosi järjestäjää ja aurinko porotti taivaalta hellien paikalle saapunutta väkeä. Ensimmäinen kierros meni tunnusteltaessa, röykyt jarrua ja kaasua yhtäaikaa polkien. Tuloslista näytti viidenneksi oikeuttavaa aikaa. Noh, tätä ei enempää kummasteltu, kohtuu aloitus. Pieniä muutoksia autoon ja odottelemaan toista kierrosta.

Kun toinen kierros oli ajettu ja odoteltiin minne asti tuloslistalla tiputaan niin kuulutuksesta kajahti:"- Kosunen nousee hienosti kolmanneksi!".Tässä vaiheessa piti suunnata tulostaululle katsomaan mustaa valkoiselta. lapinlahti 2008Nimittäin savolainen(kaan) ei usko ennen kuin itse näkee. "- Pettymyksiä on viime aikoina tullut riittävästi. Tällainen tulos antaa hieman valoa tekemiseen. Vielä kun karmea pomppinen asfaltilla saataisiin pois niin voisi ruveta ajamaan kilpaa." Kauden neljännen SM-rallisprintin voittoon kiiruhti väkivahvalla Mitsubishillään Antti Niemi, toisena Tomi Hallia ja kolmanneksi pyyhälsi Mika. [TULOKSET] [INCAR-VIDEO]


MAANANTAI
02.06.2008 klo 19:25 
PuijoN Kesäkauden avajaiset la 7.6.2008 klo 10-15
Lauantaina 7.6 on koko perheelle tarkoitettu kesäkauden avajaistapahtuma Puijolla. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja torniin vapaapääsy. Tornin korkeus on 75 m, Kallaveden pinnasta laskettuna 224 m. Tornissa on pyörivä näköalaravintola, kahvila sekä ulkoilmatasanne. Kuopion Urheiluautoilijat herättävät vanhan perinteen, Puijon mäkiautokilpailun uudestaan eloon! Kuopion Urheiluautoilijat tuovat erilaista kilpakalustoa näytteille; karting-, jokamies-, sprint- ralli- ja off road-autoja. Myös tiimin kalusto on nähtävillä ko. tapahtumassa. Tervetuloa viettämään mukava päivä puijolla autourheilun parissa!
 

TIISTAI 27.05.2008 klo 12:20
TOUR DE VIRO TAKANAPÄIN

eesti 2008Perjantaina 24.5. suunnattiin kohti itä-viroa Narvan kaupunkia kohti 210 km Tallinnasta itään ja 130 km Pietarista länteen. Narva on Viron kolmanneksi suurin kaupunki. Kaupungin läpi virtaa Narvajoki, joka on samalla Viron ja Venäjän rajajoki. Viroa puhuu äidikielenään 4 % narvalaisista. Muutoin asukkaat ovat pääasiassa venäjänkielisiä.Täällä oli vuorossa asfalttisprint, joka tosin osoittautui hieman kyseenalaiseksi. Välillä nimittäin tehtiin pieni koukkaus soralla.

eesti 2008Virossa muuten asfalttikisat ajetaan sääntömääräisesti kuviopyörällä. Ensimmäinen kierros meni ihan ihmetellessä asfaltin tasoa (röykkyjä ja reikiä) ja vauhtia. Nopealla huoltotauolla paikalle saapuneille katsojille annettiin nähtävää kun alle vaihdettiin 30 minuutin aikana soratolpat ja niihin mietittiin asfaltille sopivat säädöt. Lopputuloksissa voitiin todeta, että aika oli kilpailu kolmanneksi nopein 3,4 sekuntia voittajasta.Kalusto pakattiin kyytiin ja huristeltiin halki Viron Taalin kylään. Taali sijaitsee noin 20 km päässä Pärnusta.

eesti 2008Sunnuntaina oli vuorossa täysin soralla ajettava sprint. Rata oli melko mielenkiintoinen pyöritys, joka oli rakennetty rallicrossradan muotoja mukaillen. Välillä mentiin myös radan keskialuetta käyttäen ja oli mukaan saatu myös 180 asteen kurvi, joka pyöräytettiin asfaltilla. Aikataulu Viron kisoissa on täysin suomesta poikkeava. Pitkiä taukoja ei kesken kisan pidetä, itseasiassa tukoja ei pidetä lainkaan. Kun kierroksen viimeinen auto saapuu maaliin odotellaan aikoja ja samalla seuraavan kierroksen aikataulua.

Taalissa viimeisen auton maalintulon ja uuden kierroksen startin väli oli parhaimmillaan kuusi minuuttia. Siinä ei paljon makkaraa tauolla myydä, mutta yleisö viihtyy ja kilpapaikalta päästään ajoissa kotiin. Taalissa lähtöviivalla oli reilut 80 autoa, joista 18 kpl nelivetoja. Myös täällä loppusijoitus oli neljäs ja 1,5 sekuntia nopeimmasta ajasta. Virkistäytymisreissu oli ohi ja kalusto rahdattiin takaisin Suomenmaalle. Reissusta käteen jäi säädöt Narvan rallisprintiin ja todella paljon hauskoja kokemuksia.


SUNNUNTAI 11.05.2008 klo 15:40
 
RaaheSSA LENTELI VETOAKSELIN KAPPALEITA
raahe 2008Raahessa ajettiin FUTURE-rallisprintsarjan ensimmäinen kilpailu. Ensimmäisellä kierroksella tuli huomattua, että auto pomppii edelleen liikaa. Tämä aiheutti varovaisuutta ajoon ja siihen nähden tulos oli varsin tyydyttävä. Kierroksen aika oli vain 0,5 sek neljännestä sijasta. - Auton säädöt eivät olleet ollenkaan kohdallaan. Useaan mutkaan piti mennä ihan alivauhdilla.

Oikeastaan ihmeellistä, että tällaisella kengurulla voitiin olla niin lähellä kärkeä, tiimissä manattiin. Toisella kierros alkoi huimalla 'sliipillä" alkumutkissa ja maximum attack päällä. Muutaman mutkan jälkeen katkesi etuvetoakseli ja kierros oli jätettävä kesken. Todella masentava takaisku...

Loppusijoitus yleiskilpailun 10, voiton vei Raahen Antti Niemi, toinen Tomi Hallia, kolmanneksi ehti Harri Arola. Nyt parsitaan kalusto kuntoon ja ajetaan asfalttitestejä, jotta saadaan pysymään kaikki tassut maassa. Seuraavan kerran kalusto nähdään viivalla maamme rajojen ulkopuolella eli Narvan rallisprintissä Virossa 24.5.2008.
ps. Hyvää äitienpäivää!! [TULOKSET] [KUVAGALLERIA] [INCAR-VIDEO]


TORSTAI 08.05.2008 klo 16:40
 
asfaltti ON kuuma , kilpurit radalle
colt evoRallisprintin asfalttisprint-arvosarjat käynnistyvät kun FUTURU-rallisprintsarja starttaa Raahesta 10.5.-08. Tiimin kilpuri on talven tiimellysten jäljiltä saanut moottori- ja voimansiirtohuoltoa. Alustaa ja iskunvaimennusta on yritetty ruuvata parempaan suuntaan Suomalaisvoimin. Testaaminen on jäänyt todella vähiin ajanpuutteen ja huoltojen vuoksi. Lähipäivinä on kuitenkin jo hieman ehditty ottamaan tuntumaa asfalttipintaan. Ensimmäinen auto Raahessa ~3 km reitille pyyhältää lauantaina 10.5.2008 klo 14.00. Mukana on kilpailijoita sekä Suomesta, että ruotsista yhteensä 120 kpl. Toivotaan sateetonta viikonloppuna ja paljon kiinnostuneita katsojia reitinvarrelle!


TIISTAi 01.04.2008 klo 00:14
Colt laivataan ULKOMAILLEBanzai Magazine - Mitsubishi Colt Evo
Ulkomaisen lehdistön kiinnostus kalustoa kohtaan on heräsi. Yhteydenottoja alkoi sadella ja viimein kalusto laivattiin maamme rajojen ulkopuolelle. Joten on siis erittäin todennäköistä, että lähikuukausina kirjoitellaan Coltin kilpailemisesta maamme rajojen ulkopuolella. Kirjoitellaan asiasta lähipäivinä tarkemmin kun saadaan kiireet alta pois! Näillä terveisillä hyvää sandaalikelien odotusta täältä vielä lumisesta savosta.

ps. muokattu 2.4.-08 ..mut mennään kuitenkin Coltin kanssa itse samalla laivalla eli kilpailemaan Viron puolelle toukokuussa kahteen erilliseen kilpailuun. Ensin 24.5.-08 Narvassa kansainvälisessä asfalttisprintissä ja illalla Colttiin vaihdetaan sora-alusta ja tehdään reilu 200 km siirtymä. Seuraavana päivänä on kilpaillaan Taalissa, jossa kaasutellaan rallicross radalla.

Maanantai 17.03.2008 klo 11:54
kipariNkunkku POKAALI ja reittiennätys!
colt evoTapahtumia viikonloppuna riitti lauantain kattopeltien kolistelusta ja toisen päivän voittoon saakka. Lauantaina Ford kiepsahti rallissa katon kautta ympäri ja törmäsi maapalloon. Koko kaato tapahtui tiellä ja auto pysähtyi pyörilleen, josta kuljettaparimme ajoi sen seuraavaan liittymään. Lie hoppa jo niin verran vanha, että alkaa kompastelemaan... Seuraavana päivänä vuorossa oli perinteinen talvikauden päättävä Kipari-rallisprint. Kahden kilometrin pituinen reitti oli täysin sama kuin edellisinä vuosina.

colt vauhdissaEnsimmäinen kierros tuntui olevan hankala ja liukas kaikille. Sprinttiässä Tapani Lauronen johti ensimmäisen kierroksen jälkeen ja Mika peesasi takana 0,9 sek tuntumassa. Toiselle kierroksella tiimissä tehtiin hieman rengaspoliittisia muutoksia. Lisäksi jo aamupäivästä Coltin alustaa oli jo rukattu hieman uudenlaiseen kuosiin. Kilpailupaikalla ennusteltiin, että matkalta saa kerätä punaisia ja hopeisia muovinkappaleita (Lauronen, Kosunen).Taistelusta olikin muodostumassa huima kamppailu Rautavaaran kapealla lumirännillä.

colt alamäessäToiselle kierroksella molemmat tulisivat hyökkäämään a´la Maximum Attack! Lauronen lähti ensin ja hurautti Mitsubishi Lancerin viimeisissä reitin mutkissa syvällä lumihangeen tukkien reitin. Näin Mikalle avautui mahdollisuus uusia ajokerta. Nyt tultiin sellaista kyytiä, että lumipenkat olivat hätää kärsimässä. Lopputuloksena viiden sekunnin parannus aikaan, voitto ja kansalle hienoa seurattavaa (ks. incar-video). Viimevuotinen Matti Santin tekemä reittiennätys pistetettiin samalla uusiksi ja kirjataan nykyään 1.27,80.

kipariToiseksi ehti AriPekka Pekkala, kolmas Jukka-Pekka Immonen ja Tapani Lauronen neljäntenä. Koko kärjellä oli käytössä nelivetoiset Mitsubishit. ps. Seuraavaksi Colt on nähtävillä Kallavesj' näyttelyssä 28.-30.3.2008 Kuopion UA:n osastolla. Jonka jälkeen on huoltotoimenpiteiden aika. Hyvää kesän odotusta kaikille tukijoille ja kannattajille! [IISALMI/KIPARI KUVIA | TULOKSET | INCAR-VIDEO]
 

TIISTAI 11.03.2008 klo 23:28
ENNAKKO: BACK TO RWD DRIVE - TAKAISIN JUURILLE
escort rs2000Edellisestä takavetoautolla ajetusta rallista on jo lähes 10 vuotta (VAAKUNA-RALLI 11.9.1999, MIKKELI). On siis aika verestää muistoja! Tulevana lauantaina 15.3.2008 Iisalmi-Rallissa viivalla nähdään Mika Kosunen / Marko Savola, kalustona Ford Escort RS 2000.

Ilmoittautuneita kilpailuun on 140 kpl, joten aivan yksin ei tarvitse ajella. Kilpailun kokonaispituus on n. 220 km sisältäen 5 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on n.60 km. Ensimmäinen kilpailija starttaa reitille 11.01 ja pokaalit on tarkoitus ojentaa n. klo 19.00 kilpailukeskuksessa Iisalmen liikuntahallilla Kankaan urheilualueella. Nyt EI lähdetä ajamaan verenmaku suussa vaan viettämään hauskaa moottoriurheilun parissa. Toivotaan siis, että pahimmat hevosura,- / kapulapolku,- / autosuunnitus-erikoiskokeet on saatu karsittua pois. Seuraana päivänä 16.3. vuorossa on perinteinen Kipari-sprint Rautavaaralla, jossa alla on taas tuttu nelivetokalusto. ps. huoltopaikalla myynnissä tiimin kauden 2007 incar DVD, 15 euron hintaan!

MAananTAI 25.02.2008 klo 19:34
Colt viivalla 7.3.2008 Nilsiän SM-rallissa
tahkoRallin SM-kausi jatkuu Tahkovuoren ympäristön hienoilla rallipoluilla lumen keskellä. Tiimi lähtee mukaan SM-rallin tiimellykseen. Ei ihan koko ralliin (säännöt kieltävät), mutta tarjoamaan sirkushuveja kansalle!

Perjantaina 7.3. Klo 18.30 ennen rallikaravaania ajamme näytösajon Tahkolahdella ek1:n rallirenkain ja jääradan kymmenkertainen Suomen mestari näyttää miten moottoripyö- rällä vedetään. Heti tämän jälkeen SM-rallin erikoiskoe 1 starttaa käyntiin. Lähtötapa ek:lle on mielenkiintoinen. Startti tapahtuu viiden auton ryhmissä, kymmenen sekunnin välein kukin auto ja rataa ajetaan kaksi kierrosta. Eli jossain starteissa lähtöviivalla on miljoonan euron arvosta ralliautoja! Lunta Nilsiässä on puoli metriä, joten nyt puhutaan oikeasta talvirallista.


MAananTAI 25.02.2008 klo 01:16

KANKAANPÄÄ SM-RALLISPRINT
kankaanpään smKankaanpään UA toimi isäntänä kauden toisessa SM-rallisprint osakilpailussa. Kilpailu ajettiin ajettiin Jämijärven Vihussa ja mukana oli 144 osanottajaa. Reitti oli 5,3 km pitkä, mikä on paljon ajatellen sprinttikilpailu. Reitti on erittäin vaativa ja lähes poikkeuksetta kuljettajien mieleinen. Aamu valkeani sakeaan lumi-/ räntäsateeseen ks.kuva. Kun kokonaispituus maalin ja lähtön välin huomioiden oli n. 6,5 km ja reittiin tutustuminen tapahtuu polkupyörällä (norm. 4-5 kierrosta). Tulee siinä aamulenkin pituudeksi 26-32 km. Jokainen voi lumisateessa lähteä jäiselle soratielle koittamaan. Käy nimittäin ihan urheilusta! Näin pitkän reitin mutkissa ja nyppylöissä on jo muistelemista.

mitsubishi coltEnsimmäisen kierrokselle mahtui vaihdesekoilu yhdessä mutkassa ja pari turhan leveää luisua. Tulosluettelo osoitti viidennettä sijaa eli sijoitus oli jo siinä "bubjetissa" mitä ollaan hakemassa. Toisella kierroksella ajat paranivat soran tultua esiin. Vieläkin lipsahti yksi risteys leveäksi. Parannusta saatiin revitty ~7,5 sekuntia. Harmittamaan jäi muutamat selkeät ajovirheet. Loppusijoitus seitsemäs vaivaiset 0,05 sek kuudennesta paikasta. Sijoitukset 2-6 tuntuvat olevan jo aivan realistisella tasolla saavuttaa.

- Turha selitellä, vaikka autossa(kin) on kehittämistä niin eiköhän se ero synny tuolla ratin ja penkin välissä. Kisan voittaneella hallitsevalla suomenmestarilla T.Hallialla tuntuu olevan aivan oma jumala niin ylivoimainen hän tällä hetkellä on. Tompalle lienee opetettu, että älä pidä toisten jumalia... [Incar-video, 2. kierros] [Tulokset]SUNNUNTAI 17.02.2008 klo 16:22

TOinen EDEN rallisprintissä Oulussa
oua:n mutkissaKilpailu ajettiin todella hienolla ja vauhdikkaalla Sanginjoentiellä oikeassa talvikelissä. Keskinopeus pätkällä ~120 km/h eli sprinttiin aika hyvin. Huoltoparkki sijaitsi pellolla, jonka tamppauksesta saisi kaikki kisajärjestäjät ottaa mallia. Pintaan ei saatu tiimin linja-autolla edes jälkeä, loistavaa työtä järjestäjältä! Ensimmäinen kierros lähti nihkeästi kun pitoa oli odotettua enemmän ja Coltiainen hieman 'nyykähti' viivalle. Tämän jälkeen ajo sujui ihan kohtuullisesti kunnes ~150 m ennen maalia COLT muuttui kolmisylinteriseksi.

colt nypylläTie oli vaativat muutamiin kohtiin ehkä turhaa jarruttelua. Yksittäisiin paikkoihin olisi ehkä voinut laskea kovempaa? ehkä, ehkä... Huoltotauolla mystistä maalisuoran röpätystä etsittiin silmin ja tietokonein. Kaikki näytti olevan OK, tulpat vaihtoon ja jännittämään toimiiko myös kone OK. Toimihan se ja nyt laskettiin tulemaan ihan kunnolla, mutta aika parani vain 4 kymmenystä. Oululainen ja kotiteillään kaasutellut Anssi Laukkanen kiiruhti voittoon 1,2 sekunnin turvin ennen Coltiaista (Mikaa) ja Antti Niemi omalla Mitsubishillään kolmantena 2,7 sek kärjestä.

Moottori on nyt sellainen kun sen pitääkin, mutta kuskin luottamus autoon, voimansiirtoon ja alustaan ei ole vielä täydellinen. Mutkaan pitäisi voida laskea ns. ylikovaa ja silti olla luotto, että auto kääntyy rattia kääntämällä. Ilman täydellistä luottoa tätä ei kannata edes yrittää tai seuraukset voivat olla tuhoisat! [Incar-video, 1. kierros] [Tulokset]

MAananTAI 11.02.2008 klo 12:41
UrJALA SPRINT AVASI SM-RALLISPRINT KAUDEN
Colt sorallaTalven keliolosuhteet aiheuttivat päänvaivaa myös Urjalassa. Lämpötila oli +3 tuntumassa ja lunta vain nimeksi. Paikoin tie oli mielenkiintoisessa kunnossa, paikoin aivan ajettavissa. Varsinkin toisella kierroksella soratiellä päästeleminen piikkipyörällä tuntuu hurjalta. Aina pitää kuitenkin muistaa, että keliolosuhteet ovat kaikille pääosin samat. Osallistujalistaa katsottaessa selvisi, että kyseessä oli kovin rallisprint kilpailu vuosiin. Pelkästään nelivetokalustoa oli mukana parikymmentä. Kokonaisosallistuja määrän ollessa ~130, kilpailuun pyrki 194 kilpailijaa, joista osa jouduttiin karsimaan. (Kuvat: Harri kivimäki ja Peter Malmström)

urjala smRantasalmen jälkeen auton etu- ja takalukko oli saatettu takaisin toimintakuntoon. Tästä myös suuri kiitos seuratoverille Matti Santille. Kalusto meni nyt hienosti ja käyttäytyi taas kuten nelivetoisen auton pitää, tosin kuljettajan ja ajoneuvon yhteistyössä on pientä säätämistä. Ensimmäisellä kierroksella tuli varottua aivan turhaan. Kierroksen aika oikeutti kymmenenteen sijaan. Toisella kierroksella reitin puolivälissä tapahtui "pyörähdys" ja peruutusvaihde käyttöön, jossa tärvääntyi 5-6 sekuntia. Tämän myötä sijoitus tipahti kymmenen kärjen ulkopuolelle.

Rallisprintin SM-sarjassa pieni tai tässä tapauksessa suuri virhe pudottaa sijoitusta ja rankasti. Ilman pyörähdystä aika olisi riittänyt sijoille 6-8, joka olisi ollut jo tyydyttävä tulos. Tästä pitää ponnistaa ylöspäin tai tiimin tapauksessa Oulun suuntaan, jonne lähdetään hakemaan kisatuntumaan ensi viikonloppuna. | incar-video 2. kierros. ps TV-lähetys kilpailusta Urheilukanavalla 27.2. klo 18:30 (uusinta seuraavana päivänä)