Slide 1
Internetissä vuodesta 2001!
Kosunen Racing on Mika Kosusen ympärillä toimiva yhteisö, joka perustettiin vuonna 2001. Periaatteena on, että kilpakumppania
autetaan aina tarvittaessa.
Slide 2
Mitsubishi Colt WRC' Evolution
Ainutlaatuinen 4WD, 550 hv, 800 Nm Mitsubishi Colt CZ3:n. Ainutlaatuinen kalusto kiinnostaa sekä Suomessa, että maailmalla. Lisää
Slide 3
Yhteistyössä on voimaa!
Ilman kumppaneita autourheilu on mahdotonta. Näyttävä kokonaisuus kiinnostaa sekä yleisöä, että medioita. Kysy kalustoa myös messuille ja tapahtumiin. Lisää >
Slide 4
Koostevideot kiinnostavat
Mielenkiintoiset kuvakulmat, vaihtuvat ideat, nopeus- ja vaihdenäytöt, savolainen huumori siivittää tunnettuja kisakoosteita.

Uutiset 2006

Perjantai 29.12.2006 klo 00:39
Mitsubishi Colt EVO:n "shakedown" ajettu
renkaatKalusto alkaa viimein olla ns. iskukunnossa! Kalustossa on nyt paikallaan 1.4.2007 vaadittava 45 mm imuilman kuristin, joten myös siltä osin ollaan valmiina. Nyt odotellaan vaan lunta, lunta, lunta ja tiukkoja kilpailuja. Soralla kun piikkipyörät tykkäävät pirstoutua palasiks, joten testejä ajettu vain sen mitä renkaat kestää. Unohtuiko muuten sanoa, että lunta voisi olla hiukan enemmän!Mainonnan maailma on ihmeellinen ja näyttävät kypärät ovat osa siitä minkälainen kuva tiimistä ja yhteistyökumppaneista muodostuu.Videoracingin Sanna taiteili tiimin suunnitelman mukaiset kypärät ammattitaidolla.

helmetTässä on samalla tilaisuus kiittää kuluneen vuoden yhteistyökumppaneita ja toivottaa uudet ja vanhat kumppanit tervetulleiksi kauteen 2007. Tiimin tulevista yhteistyökumppaneista kaudelle 2007 on jo selvillä: Fixus, Siilin Autotalo, Nordic Solutions, Huonekaluliike Koti-Siili, Kendall Motor Oil, Harline, Kuopion Neon2, Savon Kiinteistö Oy / Huonekeskus, Lähivakuutus, Siilinjärven Rengashuolto, JP-Autotuning, FIN-Turbo Oy, Artec-Power ja Toivalan Puu.

shakedownKauden 2007 rallisprintin SM-sarjan talvikilpailuihin lähdetään selvästi altavastaajana. Nimittäin kaksi ensimmäistä osakilpailua on kuljettajalle täysin uusia, kun kilpakumppaneilla on reitistä kokemusta aikaisemmilta vuosilta. Ajokilometrit siis ovat uudella kalustolla vielä minimissä, niitähän tosin ehtii vielä kartuttamaan. Kilpailuja kaudelle 2007 tulee yhteensä noin 20 kpl. Ensimmäinen kilpailu voisi olla vaikka 7.1.2007 ajettava Lipposen rallisprint Rantasalmella? Hyvää Uutta Vuotta kaikille!!
[Kalusto 2007] [Projektikuvat] [Shakedown]
 

torstai 02.11.2006 klo 20:36
2007 kilpailukalenterissa rallisprint SM-sarja
Tiimin kausi 2007 sisältää rallisprintin SM-sarjan ja Itä-Suomen aluemestaruuskilpailut. Rallisprintin Suomenmestaruudesta on kilpailtu maassa jo vuodesta 1981. Ajajia osakilpailuissa on toista sataa ja kilpailuja kaasutellaan lumella, asfaltilla ja soralla. Tiimin kilpailukalenteri varmaan elää mutta pääpiirteittäin runko on edellä mainittu. Digiajan myötä valtakunnalliseksi televisiokanavaksi muuttuvalta Urheilukanavalta tulee jokaisesta rallisprintin SM-sarjan osakilpailusta koostelähetys. Näin kaikki pääsevät nauttimaan vauhdikkaista ajosuorituksista ja tiukoista kamppailuista!
 

lauantai 07.10.2006 klo 19:34
Uusi aikakausi koittaa / Mitsubishi Colt Evo
colt evoTiimin rakentama Mitsubishi Colt Evo alkaa löytää muotonsa. Uuden kaluston myötä www-sivusto on saanut uuden ilmeen. Tällä erää rallit on ajettu ja koittaa "uusi aikakausi" eli urakkaa jatketaan rallisprint- ja mahdollisesti jäärata-kilpailujen parissa. Tiimin mielestä Suomen rallisprintin luokka kuusi kaipasi kipeäsi uudenlaista kalustoa. Siispä sellaista rakentamaan eli kaudelle 2007 kilpakalusto uudistuu täydellisesti. Tiimillä on käytössä maailman ainoa 500 hevosvoimainen Special Saloon luokan Mitsubishi Colt CZ3.

Auton ympärillä on pyörinyt miestä pelti, sähkö, maalaus, komposiitti ja ties missä hommissa. "- Piristää kummasti kun on jotain pientä tekemistä, tuumailee Mika Kosunen jostain ohjaamo puolelta." Jos konepellin sisäpuoli on täyttä tavaraa niin myös auton ulkokuori on saanut uuden ilmeen. Kaluston uutuus- / media-arvo on vuonna 2007 huomattava, koska muilta ei tällaista kalustoa yksinkertaisesti löydy! Etsimme yhteistyökumppaneita kaudelle 2007. Jos kiinnostuksenne heräsi, ota rohkeasti yhteyttä ja neuvotellaan yhdessä teille sopiva ratkaisu! [Kalusto 2007] [Projektikuvia]
 

sunnuntai 10.09.2006 klo 19:32
Vastaankäymisten syksy jatkui Tuusniemi rallissa
Tuusniemellä saatiin koko kesän vesisateet yhden päivän aikana. Märkää siis riitti ja liukasta soratietä oli tiedossa. Ralliin lähdettiin hieman epäillen kun kaikenlaista ongelmaa oli vuoden mittaan sattunut. Viikolla oli pistetty voimansiirto täysin uusiksi, joten siltä osin kaikki piti olla kunnossa. Kilpailu käynnistyi 6.34 km mittaisella pikataipaleella, joka otettiin olosuhteisiin tutustuen ja huimistelut jätettiin muiden huoleksi.

Toinen ek meni siirtymätaipaleeksi historic-kalustolle sattuneen ulosajon takia. Kolmas erikoiskoe tuntui menvän ajollisesti jo ihan hyvin, mutta aika ei ollut mitenkään ihmeellinen. Sijoitus kolmen ek:n jälkeen oli toinen 3,2 s yleiskilpailun johtajasta. Tämän jälkeen oli vuorossa huolto, jonne matka sitten myös päättyi. Jo huollon AT-jonossa kiinnitettiin huomio moottorista kuuluvaan sivuääneen. Huollossa konepelti auki, samalla vauhdilla kiinni, kaluston lastattiin huoltoautoon ja kisa oli ohi. (seur.viikolla moottorille tehty kirurginen toimenpide osoitti rikkinäisiä mäntiä. Ilmankos tuntui hieman nihkeeltä.)

Kilpailun viimeiset erikoiskokeet olivat olleet todellista huimistelua. Ek4 nopeimman keskinopeus lähes 140 km/h eli vertailuksi kuuluisa Ouninpohja jaettiin kahteen osaan kun Petter Solberg ajoi huiman ajan ja keskinopeus ylitti 130 km/h. Tuusniemellä siis ajettin ilman nuotteja eli kyseessä oli ns. pimeä ralli!!
 

Lauantai 02.09.2006 klo 20:03
Paltamon mäkiajoista ei tänä vuonna menestystä...
Viimevuotisen Paltamon mäkikisan voiton puolustaminen loppui lähes heti alkuunsa voimansiirrosta kuuluneisiin "ei sinne kuuluviin ääniin". Kisa jäi näin kesken ratatuomaripisteelle kuusi, ikävä kyllä. Mukavahan tuo olisi ollut antaa muille vastusta. Kilpailun kärjestä löytyi vaan Mitsubishi Lancereita. Voittoon kirmasi ensimmäisen kierrroksen ajallaan Matti Santti, toinen Pekka Keski-Korsu ja kolmas oli Hannu Mäki-Ikola.
 

Sunnuntai 13.08.2006 klo 23:21
Kuopio sprint / "Tarjoamme heinien ja vesakoiden niitot"
kuopio pasiVarsinkin ensikertaa Kuopiossa olleille näytti tulevan yllättävän paljon ns. tilanteita reitillä, jopa yllättävissä paikoissa. Kuopio sprintissä tiimin kaluston aliohjautuminen korostui entisestään ja auto alkoi jo puskea suorillakin jos siteerataan erästä tiimin jäsentä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Mika oli yleiskilpailun viidentenä ja Pasi junioreiden kolmas. Mikan toisella kierroksella sitten heinikko ja pajukko raikui kun Mitsu lipesi puskemisen seurauksena ojaan, jossa matka jatkui seuraavat 100 metriä. Taisi siinä jo seuraava lippupiste(kin) miettiä mitä tehdä ja mihin suuntaan lähteä!

Olkaa hyvä pientareen/ojan niitosta ei veloiteta. Onneksi kalustoon ei tullut mitään vaurioita. Mikan sijoitus huononi kisakumppaneiden parantaessa omaa aikaansa. Erittäin epävirallisissa laskelmissa näyttäisi, että rallisprintin aluemestaruus 2006 kuitenkin pysyi taskussa. Pasin toinen kierros sujui entistä pahemmaksi muuttuneen ajokäytöksen kanssa taistellessa ja muutama vauhdin löysääminen aiheutti sen, että parannukseen ei ollut mahdollisuutta. Sijoitus tipahti junioreiden neljänneksi mutta luokassa 11 kolmantena. [Tulokset] [Kuvakooste]


Lauantai 12.08.2006 klo 22:13

Tuusniemen asfalttisprintin kapinat
tuusniemiTuusniemellä lämmintä riitti ja olosuhteet olivat muutenkin kilpailulle suosiolliset. Kilpailu oli aluekilpailun lisäksi kotamestari asfalttisarjan kilpailu, joten osallistujalistassa komeili 148 kuljettajan nimi. Paikalla oli kaikki Suomen asfatltisprinttien huippunimet eli hieno kilpailu oli luvassa. Mikan ensimmäinen kierros meni ihan tyydyttävästi. Ainakin jos ottaa huomioon auton pienen halukkuuden ns. puskemiseen. Tuloksena kierroksen viidenneksi nopein aika. Muutamaan paikkaan olisi tosin vielä voinut hieman kiriä mutta niinhän aina. Toiselle kierrokselle lähdettiin tietysti ajan parantaminen mielessä.

tuusniemiParanihan se mutta vaivaiset 0,27 sekuntia. Ihmetyksen aiheeksi jäi miten se ajokerrat noin tasaisesti meni?! Mikalla eroa kärkeen jäi nelisen sekuntia. Kilpailun voittoon kaasutteli "taas" Antti Niemi.Junioreissa Huttusen Pasi pääsi testaamaan vauhtiaan vain yhden yrityksen verran kun juniorit eivät päässeet ajamaan "toista kierrosta" ollenkaan. Syynä radalla tapahtunut ulosajo ja sen selvittämiseen kulunut aika. Pasin ajama aika riitti junioreiden kolmanneksi, voiton vei Tapani Lauronen Mitsubishi Lancer Evo 5:llä. [Tulokset] [Kuvakooste]
 

Sunnuntai 06.08.2006 klo 16:13
Pohjoisen asfaltilla kolmanneksi / Ruka sprint
pasin lähtöRuka sprintin huimalle reitille lähdettiin hieman epätietoisena auton kuinka auton alusta toimii. Ennen kisaa tehtiin vielä muutoksia ja onneksi kuitenki mentiin ja auton käytös oli parantunut testeistä reilusti. Ensimmäiseen kurvii oli kuulemma kaatunu suolakuorma, joten liukkautta oli odotettavissa. Raskas pilviverho peitti auringon ja lämpötila pysytteli koko päivän 10 asteen tuntumassa, joten kuuma ei ollut.

mika;Pimeitä ylityksiä, reiluja korkeuseroja, pyöräteitä, siltoja, shikaaneja ja n. 180 km/h huippunopeiden sisältävällä reitillä riitti haasteita. Kilpailun voittoon kiisi uskomattomalla ajolla/ajalla Antti Niemi, Matti Santti ehti toiseksi ja Mika kaasutteli kolmanneksi. Pasi Huttunen totutteli ensimmäisen kierroksen autoon ja toisella kierroksella aika parani jo 5 sekuntia. Lopputuloksissa Pasi oli junioreiden neljäs 0,15 sek kolmannesta sijasta. Seuraavaksi asfaltilla kaasutellaan jo tulevana viikonloppuna Tuusniemellä ja Kuopiossa.
 

Sunnuntai 23.07.2006 klo 15:02
Korpilahden Palvi-sprintissä liukasteltiin toiseksi
korpilahtiKorpilahden sprintissä saatiin ensikokemukset soratiestä Mitsubishi uusilla teholukemilla. Ensimmäinen kierros meni reittiin, että auton käyttäytymiseen tutustuessa. Ari Könönen veti ko. sprintistä edellisten vuosien tuoman kokemuksen turvin huiman lähes 5 sekunnin eron Mikaan, joka oli toisena. Ensimmäinen kierros meni ihan liikaa pumppaillessa kaasua ja joukkoon sattui useita vielä vaihdemissejä. Täytynee ruveta tutkimaan tuota vaihdelinjausta, joku siinä on pielessä. Toisella kierroksella Korpilahden reitin pikkutien osuus menee tunnetusti todella huonoon kuntoon.

Juuri näin kävikin, välillä renkaat sentään koskettivat maata loikkien välillä. Könönen sai alkupätkällä siiveensä tai siis auton kardaaniakseli sai niin, että Arin leikki jäi kesken. Arille kiitos järjestysmiesten/katsojien "kehoittamisesta" auton ripeään siirtoon pois tieltä. Isontien osuus oli sitten jo makeaa laskea kun auto(kin) alkoi pysyä pikku hiljaa hanskassa. Parannusta kaksi sekuntia ensimmäisen kierroksen aikaan, joka on lähes ihme ottaen huomioon alkupätkän kunto! Kovin monet eivät yleisen kärjessä parantaneetkaan. Lopputuloksena toinen sija, (lähes) ehjä kalusto ja takana hyvään kokeusta soralla menosta! Seuraavissa kisoissa kaasutellaan sitten asfaltilla. [lopputulokset] ps. kisan jälkeen hallilla sitten selvisi, että toinen takavanne oli saanut reilusti kipeää.

Tiistai 18.07.2006 klo 23:18
Colt Evo Concept / 4WD Mitsubishi Colt CZ3

sccTiimi ilmoitti aprillipäivänä rakentamastaan WRC Coltista. Kukaan ei juttua tietenkään uskonut. Tosin aivan aprillijutun mukaisesti asia ei vielä ollut. Nyt ollaan jo lähempänä, joten virallista tietoa voidaan julkaista. Rallisprint (+jäärata) käyttöön piti saada nykyistä A-ryhmän Lanceria kevyempi kulkupeli. Maahan kuskattiin etuvetoinen Mitsubishi Colt CZ3 ja purkutyöt aloitettiin toukokuun lopulla. Kesän aikana hallilta on kuulunut rakennustyön ääniä tiuhaan tahtiin ja suurimmat työt alkaa olla valmiina. Lue lisää >>
 

maanantai 08.05.2006 klo 17:28
Narvan rallisprintissä vetoakselimurheita

narva 2006Eestissä vallitsi upea aurinkoinen kevätsää läpi viikonlopun. Kilpailupäivänä elohopea kipusi +26 ºC lukemiin. Kylmä ei siis ainakaan ollut! Kisapaikan sijainti tuo aina omat maisteensa kilpailuun. Narva sijaitsee kirjaimellisesti kivenheiton päässä Venäjältä, joten pääkielinä omat viro ja venäjä. Englannillakin pärjää jos vastapuoli sitä sattuu ymmärtämään. Vieraanvaraisuus kaupungissa/maassa on ainakin kunnossa.

Tällä kertaa jännitystä oli kilpailijoiden ja huoltoporukan pääkopassa reilusti normaalia enemmän. Rallia Virossa oli ajettu ennenkin, mutta rallisprint kisat ko. maassa olivat tiimille aivan uutta ja ihmeellistä. Kun huolto- ilmoittautumis-, katsastuspaikka löytyi ja ne saatiin sujuvasti ohi päästiin itse asiaan. Kilpailijat pyöräilemään rataa ympäri ja huoltoporukat ryhtyivät valmistelemaan kalustoa kilpakuntoon. Mikan ajovuorolla yleisö sai nähtävää kun ilmeisesti hypyn alastulossa etuvetoakseli napsahti poikki. Seuraavissa mutkissa olikin sitten kapiinissa kun n. 500 hv ohjautui takapyörille. Tuloksena tietenkin reilu spinnaus ja pyörintää asfaltilla. Täytynee hommata kalustoon "parempia sulakkeita"!

Huttusen Pasilta reissu jäi siis pelkäksi polkupyöräilyksi. Kalustosta oltiin huoltopaikalla kiinnostuneita ja valokuvien ottajia riitti. Reissusta jäi monta hauskaa tarinaa ja muihin positiivisiin puoliin voidaan lukea, että nyt ollaan paljon viisaampia kuinka homma Narvassa etenee. [kuvakooste]torstai 20.04.2006 klo 13:24

Kilpailukalenteriin Narvan rallisprint, Eesti
narva rallisprintTiimin kesäkausi tempaistaan käntiin ulkomailla eli Suomen veljeskansan Viron puolella 6.5.2006 ajettavassa Narvan rallisprintistä. Narva sijaitsee lähes Venäjän rajalla, 210 km Tallinnasta itään ja on Viron kolmanneksi suurin kaupunki, pinta-ala on 96 km² ja asukkaita n. 70 000.
Renkaina käytetään ns. rallisäännön mukaisia slicksejä ja kilpailussa kaasutellaan 3 ajokierrosta. Luokkana 4WD A, E, WRC, jossa esim. Markus Murakas WRC Corollalla jäi kolmanneksi viimevuotisessa kisassa. Näillä eväillä lähdetään tutustumaan kesäkauteen ja Viron rallisprint kisoihin. [Narvan kaupunki, rally.ee narva rallisprint]

Lauantai 01.04.2006 klo 00:14
colt wrcMitsubishi Colt WRC

Kosunen Racing esittelee tänään 1.4.2006 Siilinjärvellä upouuden Mitsubishi Colt WRC:n. Auto perustuu normaaliin Mitsubishi Colt -malliin. Kun tällaiseen unelmaprojektiin päästiin mukaan alusta saakka, alkoi tulevat suunnitelmat olla selvillä. Tiimi aikoo haastaa uudella autollaan muut tiimit vuoden 2007 rallin MM-sarjassa. Lue lisää >>
 

sunnuntai 19.03.2006 klo 20:39
Kiparin sprintin lumensiirtäjäiset

mikaKiparin sprint kaasuteltiin läpi lumituiskussa, valkoinen vaara näytti tarttuneen tiimin myös kuskeihin. Ensimmäinen kierros meni kaikilla lumipöperössä liukastellessa. Mika Kosusen nimi löytyi yleiskilpailun toiselta sijalta. Junioreissa luokan 11 ajoa haittasi lumipenkaan suistunut Mitsubishi. Pasi Huttunen pujotteli esteiden läpi junioreiden toiseksi nopeimpaan aikaan.Rata onneksi aurattiin kierrosten välissä. Pahimman lumipöperön hävittyä ja soran kurkistellessa alkoi olla selvä, että lähes kaikki parantavat aikaansa.Lähtöjärjestyksen ollessa sellainen, että esim. juniorit lähtivät ennen yleistä.

mikaPasi siis hyppäsi puikkoihin heti uudelleen. Ajan parantaminen kariutui ratatuomaripisteelle 2. kun kalusto pyörähti penkkojen välissä. Mikan ajo meni vaihtelevasti penkojen välillä poukkoillessa pisteelle 10 saakka, jossa sitten ryvettiin hieman enemmän. Incar-filmiltä paljastuu, että ennen penkoilla käyntiä oltiin edellä ensimmäisen kiekan aikaan. Lumipenkan kanssa taistellessa aikaa paloi niin, että pisteellä 11 kierrosten ajat ovat lähes identtiset. Tästä sitten kiritään loppukurvit noin sekunnin nopeammin verrattuna ekaan kiekkaan.

Kiparin kunkuksi "kruunattiin" WRC Corollaa käskevä Jari Liikkanen, toiseksi ehti väkivahvalla Mitsullaan Matti Santti ja kolmanneksi kurvaili Jukka-Pekka Immonen. Muiden parannukset oli sitä luokkaa, että Mika tipahti neljänneksi. No, lyödään tiimissä kaikki viisaat päät mäntyyn ja uuteen nousuun! [tulokset]

sunnuntai 04.03.2006 klo 19:13
Kevätlahti sprint, Lieksa: Yleisen toinen, junioreiden kolmas

lieksaKuluvan viikon aikana Mitsun sai kannentiiviste/kansi huoltoa, vaihteiston ääni palautettiin normaaliksi (josta muuten kiitokset vaihteiston tekijälle) + muita pienempiä fiksauksia tehtiin samalla. Soviteltiin siinä samalla, jotain tulevaa osaa. Kerrotaan niistä sitten kun mehiläiset lentää. Itse kisassa Mika lähti hakemaan yleiskisan voittoa ja Pasi kartuttamaan liukkaankelin kokemusta junioreiden puolella. Toiveissa oli molemmat pääsisivät ajamaan puhtaan kilpailun niin olosuhteiden kuin tuloksen puolesta.Ensimmäinen kierros meni molemmilla rataan tutustuessa. Mika johti yleiskilpailua reilusti eli Jukka-Pekka Immonen jäi 0,02 sekuntia!

pasiJunioreissa Pasi Huttunen piti ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmatta sijaa halussaan. Toisella kierroksella jälki-ilmoittautuneena kisaan tullut Antti Niemi kiidätti Special Saloon luokan Mitsubishinsä aikaan 2.44,6. Mikan toisella kierroksella kilpuri puutui ihmeellisesti radan loppupuolen kaarteiden jälkeen ulostuloissa. Aivan kuin tehoa olisi hukassa? Syyksi 'varikolla' selvisi häiriö bensanpaineen tarkkailu puolella. Aika tosin parani 0.7 sekuntia mutta harmitus oli melkoinen sillä aikaeroa Niemeen liian vähän.

Miten olisi käynyt jos auto olisi pelannut normaalisti? jos, jos.. Yleiskilpailun tulokset Niemi voittoon, Mika oli toinen +0.59 s, Immonen +1.31 s, Hirvonen 2.17 s, Kallansaari +9.53 s. Junioreiden puolella(kin) ajat paranivat mutta kärkikolmikon sijoituksen pysyvät samana. Junioreiden kilpailua hallitsi tuttuun tapaan Tapani Lauronen, Kimmo Kauppinen ehti toiseksi ja Pasi Huttunen kaasuteli kolmanneksi, kaikilla alla Mitsubishit. Kilpailu sujui viimevuotiseen tapaan mallikkaasti ja palkinnot oli ajettu n. klo 15:00, asiaa turhaa viivyttämättä. [tulokset]

sunnuntai 26.02.2006 klo 19:37
Tohmajärvi sprint jäi yhteen kierrokseen

stopTohmajärvellä ajettu jääsprint kutistui tiimin osalta yhteen kierrokseen kun radan keskivaiheilla kolmosvaihde hyppäsi yhtäkkiä pois päältä. Seuraava kurvi meni vedon loputtua pieleen ja laatikko rallatti. Mika kaasutteli kierroksen maaliin mutta nopeasti selvisi, että jälki-ilmoittautunut Pasi Huttunen ei starttaisi kisaan ollenkaan. Vaihdelaatikko metelöi siihen malliin, että ennen pitkää hammasrattaat tulevat kurkistamaan päivänvaloa. Tätä riskiä ei haluttu ottaa ja kalusto pakattiin kyytiin heti Mikan ensimmäisen kierroksen ajon jälkeen.

Yleiskilpailun kaksi ensimmäisestä sijaa menivät järjestävän seuran (Keski-Karjalan UA) Vesa Hirvoselle ja Jukka-Pekka Immoselle, ensimmäisen kierroksen ajalla Mika sijoittui kisassa kolmanneksi. Tosin Mikalle ja muutamalle muun ajovuoro sattui sille kohtaa kun aurinko kävi pilvessä, joten aikoja piti hieman hakea ennen kuin ne saatiin selville. Myös muissa luokissa järjestävän seuran kuskit hallitsivat kärkisijoja. Ennen seuraavaa kisaa on siis vaihteiston huolto + kannentiivisteremonttia tiedossa.

lauantai 25.02.2006 klo 23:46
Iisalmi rallissa varmisteltiin toiseksi

iisalmi ralli ek3Sonkajärvellä ajetusta rallista otettiin opiksi ja Iisalmen pehmeillä pelto-osuuksilla ei riuhuttu yhtään liikaa. Tuloksena kaikille erikoiskokeille yleisen toiseksi nopein aika. Tämä syntyi keskellä tietä kurvailemalla. Edes yhtään ns. tilanteen poikasta ei kisassa ollut, joka kertonee kisataktiikasta. Jo kisaan lähtiessä oli lisäksi tiedossa, että moottorin kannentiiviste alkaa olla mennyttä kalua, sen verran nestettä katoaa erikoiskokeella. Turha riuhuminen jätettiin siis pois, maalilipun näkeminen kun on kuitenkin mukavampaa kuin lumipenkalla seisominen.

Petri Tiikkala ajoi yleiskilpailun voittoon Mitsun Evo 6:lla, Mika toinen, Karilainen Evo 8:lla kolmas ja koko kilpailun nopein oli junioreiden Tapani Lauronen, jolla oli omat tilanteensa ek1:llä railakan hypyn seurauksena. [yleiskilp. tulokset]

sunnuntai 19.02.2006 klo 20:56
Lintulahti sprintissä liukasteltiin 2 x neljänneksi

sprint2Konginkankaan UA:n historian ensimmäinen rallisprint ajettiin jäälle auratulla reilu kolmikilometrinen jäähässäkkä. Itse kisapäivä oli pilvinen ja lumisateinen, joka toi oman värinsä kisaan. Pyöritys tarjosi vauhdikkaita mutkia ja muutamia tiukempia hevosenkenkä kaarteita. Luokasta kuusi löytyi nimet: Niemi, Könönen ja Kervinen, joten tasoa kilpailussa oli.Ensimmäinen kierros antoi osviittaa tulevasta: Mika löytyi yleiskisan sijalta kolme ja junioreiden puolelle (ralleissa kartanlukijana) jälki-ilmoittautuneena tullut Pasi Huttunen piti samoin sijaan kolme hallussaan.

sprintTaktiikkapalaveri tauolla oli tällä kertaa lyhyt ja hyvin selvä. 100 km ajettu jääpyörä on jo parhaat päivänsä nähnyt. Pyöristynyt nasta ei luistelee jäänpinnalla mutta mitään otetta se ei tiestä kyllä löydä. Kun uutta pyörää ei ollut tarjota alle oli suunnitelmana kokeilla paiskoa autolla reilusti mutkiin ja katsoa pysyykö kalusto penkkojen välissä. Kärkeen ei varmaan olisi asiaa mutta eiköhän ainakin yleisö tykkää!
Pysyihän se, vaikka muutamia reiluja lumikontakteja reunusvalleihin saatiin aikaa. Mikan aika parani noin 1,5 sekuntia ja junnuissa Pasin 1,8 sekuntia. Molempien sijoitus kuitenkin huononi pykälällä eli saldo tiimille kaksi nelossijaa. Voittoon kilpailussa kaasutteli Antti Niemi, Ari Könönen kakkonen ja Harri Kervinen kolmas. ps. Pitänee kai ajella rengaskauppaan ennen seuraavia jääsprinttejä.

sunnuntai 12.02.2006 klo 18:17
Lapinlahti sprintin toinen, pyörähdys n. 100 km/h vauhdista!

lapinlahtiLapinlahden sprint ajettiin aurinkoisessa pakkaskelissä todellisissa postikorttimaisemissa. Reilut 3 kilometriä pitkä reitillä oli reiluja korkeuseroja oli hieno ja samalla myös vaativa. Ensimmäinen kierros meni tiehen tutustuen ilman turhaa reuhaamista, toisaalta kierroksen jälkeen yleiskisan ykköstila oli hallussa 1,6 sekunnin turvin. Toisella kierroksella aikaa piti olla helppo parantaa ja tällä asenteella myös lähdettiin viivalta liikkeelle. Toisella kierroksella ajo lähti menemään todella hyvin ja aika oli paranemassa.

lapinlahtiLippupisteen 13 jälkeen, kun vauhtia oli 100-110 km/h, keula haukkasi sisäpenkasta ja takapyörät menettivät pidon tiestä. Seurauksena kovavauhtinen pyörähdys penkkojen välissä, josta vauhti pysähtyi lippupisteelle 14:sta eli juuri ennen maalia. Aika ei tietenkään parantunut ja yleiskilpailun voiton vei toisella kierroksella 4 sekuntia parantanut, Mitsubishi Evo 6:sta kuskaava Vesa Hirvonen. Mika oli yleiskisan toinen 2,35 sekuntia voittajasta ja kolmanneksi ehti Jukka-Pekka Immonen. Tulokset

lauantai 11.02.2006 klo 18:28
IV Platina ralli, Sonkajärvi: "on hanget korkeat nietokset.."

Lumensyvyys tuli mitattua jo ek1:llä ja olihan sitä. Kalusto ei kärsinyt vaurioita mutta auto upposi niin syvälle, että paikalla olleet eivät saaneet kilpuria takaisin tielle. Ulosajoa saanee ihailla (incar +outcar?) videoracingin koosteella. Yritystä kyllä oli, tosin ehkä sitten jo liikaa kun kävi näin? Rehellisesti syy ulosajoon löytyy kyllä turvavöiden ja penkin välistä, liian suuri tilannenopeus, heh,heh! Erikoiskokeen tie tosin lienee muuten tarkoitettu hevosajoneuvoille, eikä hevosvoimille... Kisaan muuten lähti 108 autokuntaan, joista 55 keskeytti, yli 30 kilpailijaparia oli poissa pelissä jo kahden ensimmäisen ek:n jälkeen! ps. osa kilpailijoista ei varoituksista paljon tunnu välittävän.

sunnuntai 29.01.2006 klo 21:14
Toivakan sprinttiin saatiin yllätysvoittaja Itä-Suomesta!

kajaani2Kuopion hyvän tuloksen siivittämänä päätettiin lähteä Toivakka sprinttiin jälki-ilmoittautuneena. Luokassa 6 mukana olivat: Könönen, Liikkanen, Snellman, Nisula(t), Hartikainen. Jo ennakkoon oli siis tiedossa kovat kapinat. Tosin vuoden 2003 Suomenmestari Ari Könönen oli voittanut Toivakassa seitsemän kertaa peräkkäin ja oli kisan kiistaton ennakkosuosikki!

Ensimmäisellä kierroksella yritystä oli hieman liikaa ja penkat pölisivät useassa kurvissa. Taisipa joku vaihdemissi myös sattua. Könönen veti Mitsulla kierroksen pohjat 2.22;69, Jari Liikkanen peesasi WRC Corollalla vaivaiset 0,09 sekuntia perässä. Mika oli kolmantena ajalla 2.25;32 eli jo lähes kolme sekuntia kärkeen. Aikaeron suuruus aiheutti jo muutamia harmaita hiuksia. Päälakea raavittiin oikein porukalla ja raapimisen tuloksena rengaskuviot pistettiin toiselle kierrokselle uuteen uskoon.

Jo heti lähdössä pito tuntui parantuneen, joten oikea kommentti kuulunee Kummeli tyyliin: Kyllä lähtee! Toisella Mika päätti lisäksi rauhoittaa menoa ja jättää penkan pöllyttelyt toisille ja edetä mutkiin keula edellä. No, miten meni? Aika maalissa 2.20;76 = parannusta 4,5 sekuntia eli hyvin meni, vaikka ainahan jää parannettavaa. Mika kuittasi yleiskisan voiton siis tästäkin kisasta. Ari Könösen oli tyytyminen nyt kakkossijaan 0.28 sek erolla, vaikka hänkin paransi aikaa 1,6 sekuntia, kolmanneksi nousi myös rengasrulettiin osallistunut Jari Snellman 1,84 sekuntia Mikasta. Tämä viikonloppu kuuluu sarjaan; näitä lisää, kiitos! (tulokset)

lauantai 28.01.2006 klo 16:12
Kuopio rallissa yleiskilpailun voitto

kajaani2Kilpailupäivän pikkupakkasessa ja poutapäivässä kaasuteltiin Nordic Solutions-ralli Kuopiossa. Kilpailun reitti oli vedetty hyville ja varsin(kin) ajettaville teille. Teiden pohjat tuntuivat olevan kunnossa ja jääpyörällä oli mukava päästellä menemään. Oli äkkivieree mutkoo ja välillä loikoteltiin kaikki mitä kalustosta irtoaa. Verrattuna esim. Ouluralliin verrattuna ajo maistui paljon paremmin ja paikoitellen mentiin jo ihan kilpavauhtia. Ainut paikka olisi varmaan ollut ek kolmosella, mutta sielläkin oli jo kolmio pystytetty varoittamaan.

Tietä pitkin kuitenkin edettiin, joten esim. puskurit ovat ehjät. Kaikille pätkille taisi vielä tulla yleiskisan pohjat. Kemppainen taisi ko. paikassa viettää aikaa sitten hieman enemmän. Lopputuloksena yleiskilpailun voitto 15,5 sek erolla Petri Tiikkalaan, kolmanneksi sijoittui J-P Immonen 28,8 sekuntia Mikasta. Koko kolmen kärki liikkeellä nelivetoisilla Mitsuilla. (tulokset)

lauantai 14.01.2006 klo 23:48
Oulujärvi rallissa uudella vauhdilla voittoon!

kajaani2Suonenjoella sattuneen pienen vahingon seurauksena Mitsubishin kimpussa ahersi viikon useampi henkilö, osa pitempää päivää, osa välillä avustamassa. Kunhan Suomen posti sai viimeiset tarvittavat osat oikeaan osoitteeseen saatiin auto lopulliseen ajokuntoon perjantai-iltana. Kalusto lastattiin huoltoautoon ja lauantai-aamuna klo 05:00 suunnattiin keula kohti Kajaanissa ajettua Oulujärvi rallia. Kilpailu vietiin läpi periaatteella, että kukaan ei jaksaisi heti perään samanlaista remonttia tai ainakin sen jälkeen koko porukka voidaan samantien viedä parantolaan.

ek5Ensimmäinen ek meni hieman harjoitellessa. Ek2 sitten paremmin, vaikka tie tosin oli suunnilleen 'pajupuskiin' aurattua yhden auton levyistä uraan. Kolmas sujui ns. ralliin nähden normaalisti. Erikoiskoe 4 (voittajan keskinop. 132 km/h) ja ek 5 (keskinop. 137 km/h) sisälsivät väliin sellaista lentokenttää, että käytiin lähellä 200 km/h lukemia. Kaiken kaikkiaan kisassa otettiin kaikille huomioille reilusti pois vauhtia ja tämä näkyi varsinkin viimeisillä nopeilla pätkillä. Välillä vauhtia piti jarrutuksen jälkeen kerätä jopa lisää vauhtia ennen seuraavaa mutkaa, joten tietä pitkin tultiin.

Lopputuloksena niukka yleiskilpailun voitto vauhdilla, josta on varaa kiriä tahtia jos/kun tarve vaatiin. Hyttisen Kai kurvaili kaksivetoisella toiseksi sellaista vauhtia, että sille pitää nostaa hattua, kolmanneksi ehti Mitsubishillään Pekka Keski-Korsu. Kalusto jäi ehkäksi kuten oli tarkoituskin, joten tiimissä voidaan olla levollisin mielin. Seuraavaksi kilpa-autoilusta on tarkoitus nauttia Kuopion aluerallissa 28.1.2006.
  

sunnuntai 08.01.2006 klo 03:48
Suonenjoki rallin murskajaiset

huoltoSuonenjoki rallin lähdettiin jo ennakkoon varovaisin mielin. Turhaan ylimääräiseen riehumiseen ei pitäisi olla ja etukäteen ajatellen mukaan olla mitään tarvetta. Ensimmäisen erikoiskoe meni rauhallisesti tunnustellen, joten aika oli tätä korreloiva. Erikoiskoe kaksi oli vuorostaan todellinen historic autojen "raattentie" + kaiken lisäksi pätkällä saatiin edellä mennyt neliveto Subaru kiinni... Yleiskilpailussa ek:n jälkeen kuitenkin oli jo 20 sekunnin johto. Tämän jälkeen suunnattiin huoltoon ja sieltä seuraaville pätkille.

suonenjokiKolmas ek tuskin ehti alkaa kun tapahtui... lopputuloksena löytyi melkoinen kivi, johon tosin osuttiin hieman 'oikeasta' ajolinjasta sivussa. Tästä seurasi keskeytys eli -1 aluekisoissa No, tämä on kai sitä moottoriurheilua! Tosin ei sitä ihan halvinta aluemestaruustasolla.Nyt taisi napsahtaa ainakin välijäähdytin, jäähdytin, alapalkki, runkoaisat, valoja, turbo tarkistukseen jne. tutkitaan loput tuhot lähipäivinä ja katsotaan Oulujärvi rallin (14.01.) osallistumista uudelleen...