Slide 1
Internetissä vuodesta 2001!
Kosunen Racing on Mika Kosusen ympärillä toimiva yhteisö, joka perustettiin vuonna 2001. Periaatteena on, että kilpakumppania
autetaan aina tarvittaessa.
Slide 2
Mitsubishi Colt WRC' Evolution
Ainutlaatuinen 4WD, 550 hv, 800 Nm Mitsubishi Colt CZ3:n. Ainutlaatuinen kalusto kiinnostaa sekä Suomessa, että maailmalla. Lisää
Slide 3
Yhteistyössä on voimaa!
Ilman kumppaneita autourheilu on mahdotonta. Näyttävä kokonaisuus kiinnostaa sekä yleisöä, että medioita. Kysy kalustoa myös messuille ja tapahtumiin. Lisää >
Slide 4
Koostevideot kiinnostavat
Mielenkiintoiset kuvakulmat, vaihtuvat ideat, nopeus- ja vaihdenäytöt, savolainen huumori siivittää tunnettuja kisakoosteita.

Uutiset 2005

maanantai 26.12.2005 klo 17:07
Iisalmen rallisprintistä reilu voitto

MikaUusi kilpailukausi polkaistiin käyntiin tapaninpäivän ajelulla Iisalmen rallisprintissä. Kilpailu oli siinä mielessä tärkeä, että se kuuluu 2006 Itä-Suomen aluemestaruuskisoihin. Kilpailupäivänä lämpötila oli -15 astetta ja lunta riitti, joten olosuhteita voi rehellisesti kuvailla talvisiksi. Reitti oli pituudeltaan 2,2 km ja se oli myös jäädytetty, joten tältä osin lähtökohdat olivat viime vuotista paremmat. Lähtölistalta löytyi nimet: Tiikkala, Keski-Korsu, Peltokangas, Kemppainen, Pehkonen jne. Listaa katsottaessa odotettiin kovaa vastusta ja tiukka taistelua sekunnin kymmenyksistä.

Tosin kilpailupaikalla selvisi, ettei Jari Pehkonen osallistuisi syystä tai 'toisesta' kilpailuun. Ensimmäinen kierroksen jälkeen kuljettajamme kommentti kuului, että kovin oli liukasta ja kilpuri luisteli minne sattui. Varsinkin takapää tuntui kulkevan omia polkujaan. Kun tulosluettelo päästiin kierroksen jälkeen katsomaan huomattiin, että liukasta tuntui olleen muillakin.

Iisalmi toinen kierrosMika kirjasi ensimmäiselle kierroksella ajan 1:35,98, Eemeli Peltokangas oli toisena 5,5 sekuntia hitaammalla ajalla! Tiikkalan auto repsotti etupäästään ikävästi, oli tainnut lumipenkka käydä sielläkin lähellä. Toisella kierroksella odotettiin ainakin Tiikkalan parantavan reilusti. No, kuinkas kävi? Tiimissä takapään seikkailua yritettiin estää vaihtamalla rengastyyppi toiseen. Tämä onnistui ja auton käyttäytyi parantui selvästi. Kierroksen ajan pilasivat kolmessa eri kohtaa liehuneet keltaiset liput. Kierroksen kirjaus oli 1.36,42 eli ilman keltaisia lippuja ensimmäisen kierroksen aika olisi taatusti parantunut!

PeltokangasMika siis voitti yleiskilpailun ylivoimaisesti ajalla 1.35,98, toiseksi nousi Petri Tiikkala (1.41,42), joka paransi odotetusti aikaansa. Tosin Tiikkala jäi vielä 5,44 sekuntia Mikan ajasta, kolmanneksi tipahti Eemeli Peltokangas (1.41,52) joka toisella kiekalla rymähti lumihankeen. Yllättävän kauaksi siis kilpakumppanit jäivät. Voitaneen todeta, että kalustoon tehdyt huoltotoimenpiteet eivät menneet hukkaan. Tähän kun yhdistetään kuljettajan hyvä ajovire niin tulosta näyttää syntyvän. Lopputulokset

lauantai 01.11.2005 klo 00:11
Remonttia, palkintoja + teippausta

remonttiaTallissa ei ole kilpailutauolla kiillotella pelkästään lattioita ja lenkkiavaimia. Alkusyksystä Kajaanin rallisprintissä kirjaimellisesti palasiksi levinnyt Suorakytkentävaihteisto on juuri vaihtumassa uuteen. Voimansiirto saa muutenkin hellää käsittelyä eli visko ja lukot ovat tulleet tutuksi. Liekkö hevosvoimat menneet naapuritontille, mutta jonnekin useamman kymmenen hevosen lauma on konepellin alta hävinnyt?! No, hevosia on pyydystetty syksyn pimeässä takaisin pellin alle kylältä pois kuljeskelemasta. Tosin vielä riittää aika paljon tekemistä ennen seuraavia kilpailuja.

Lauantaina 22.10. käytiin Kuopion, Rauhalahdessa pokkaamassa "ruhtinaalliset" Itä-Suomen aluemestaruuspalkinnot ja loppuilta kului mukavasti kilpakumppaneiden kanssa lämpimiä jutellessa. Onnittelut myös muille menestyneille! Tosin taidettiin siinä illan mittaan porukalla kaulassa olevalle mitalille kilohintaa laskea(kin). Olisiko Suomen autourheiluliitolla aika keksiä, joku parempi palkitsemiskeino kuin vuodesta toiseen sama mitalli?

Kartturille eli Pasille onnittelut 100 %:sta onnistumisesta eli voitto molemmista asfalttilla ajetuista rallisprint-kilpailuista. Aika hyvin kaverilta, olla on n. 400 hevosvoimaisella nelivetokalustolla harjoittelukilometrejä noin kuusi, vain onko vastaan sanomista?
Tiimin huoltokalustoa myös hieman ehostettu. Teipit teki ammattitaidolla Kuopion Neon2, joten huoltokalusto ei enää ole valkoinen kuin lumiukko. Kilpailuvauhtiin vehkeet startataan 26.12.2005 ajettavassa Iisalmen sprintissä, jonne lähdetään puolustamaan viime vuotista voittoa.

maanantai 19.09.2005 klo 15:24
O
ulun sprintissä meni kaikki pieleen...
oua sprintOulun sprintissä meni pieleen kaikki mitä nyt voi mennä. Rengasvalinta oli täydellisen väärä kyseiselle tienpinnalle ja auto luisteli minne sattuu. Kuljettaja teki omien sanojensa mukaan kaikki 10 vuoden ajovirheet yhdessä kisassa. Ensimmäinen kierros meni harjoitellessa ja liukkautta ihmetellessä. Toisella ajokerralla kuljettaja kokeili, jopa viitosvaihdetta kun oikea vaihde olisi ollut kolmonen. No, tässä ei voi kun ottaa suunnan ylöspäin. Lopputuloksista ei voi edes puhua ääneen.

Kisan positiivisiin puoliin kuuluu se, että peltitöitä ei tarvitse tehdä. Muutamat kilpakumppanit innostuivat kisassa sellaisiin suorituksiin, että tallissa taitaa autoa oikoessa mennä tunti jos toinenkin. Tiimin kalusto joutuu nyt täydelliseen voimansiirron remonttiin. Oulussa nimittäin oli selvästi havaittavissa esim. lähtökiihdytyksessä, että eturenkaat sutivat aivan hillittömästi mutta takarenkaat eivät ollenkaan. Incar-nauhoja vertaillessa selviä, että kärkikavereihin tuli jo ensimmäiseen mutkaa mennessä eroa reilu sekunti?! Samassa huollossa voisi tietenkin etsiä muutaman laitumella olleen hevosvoiman takaisin konepellin alle...

sunnuntai 04.09.2005 klo 16:27
Paltamo, Kivesmutkat Mäkiajossa vauhdilla voittoon!

mrf-rengasKivesmutkat mäkiajo Paltamossa tarjosi 130 metriä korkeuseroa ja liukasta soratietä. Kilpailussa mukana oli kunnon kilpailijakaarti: Peltokangas, Keski-Korsu, Tiikkala, Hulkkonen jne. Mika ajoi kilpailussa valtavirrasta poiketen MRF-merkkisellä (maahantuoja LHP Racing) renkaalla. Rengasvalinta näytti kiinnostavan myös auton ympärillä pyörineitä kilpakumppaneita.

Ensimmäisellä kierroksella irtosora haittasi kaikkien menoa. Mikalla 'harmaita hiuksia' aiheutti kun auto ei muutamissa mutkissa lähtenytkään kunnon liukuun vaan sisäkurvin peltitynnyrit hipoivat etukulmia. Aikaan oltiin tyytyväisiä , sillä tuloksena oli ensimmäisen mikakierroksen pohja-aika 1.48,63. Tauolla mietittiin, että ajasta voisi pudota 2 - 3 sekuntia jos tien kunto on pysynyt edes kohtuullisena. Toinen kierros ajettiin rallisprint kisoissa tuttuun tyyliin ns. käännetyssä järjestyksessä ja Mika starttasi yleisen viimeisenä reitille. Nelivetoporukka alkoi parantaa järjestään aikojaan. Oli siis selvä, että pito reitillä oli selvästi ensimmäistä kierrosta parempi. Kun viimein Mika reitille starttasi oli muut parantaneet aikojaan siihen malliin, että ensimmäisellä kierroksella ajettu aika oikeutti enää neljänteen sijaan.

mika kurvissaTiimin kuljettaja oli kuitenkin ilmeisesti päättänyt näyttää 'pohjoisen pojille' missä mennään. Maaliviivalta räpsähti ~ 3 sekunnin parannus aikaan! Voittajaksi ja molempien ajokertojen nopeimmaksi julistettiin Mika Kosunen (1.45,69), toiseksi ehti Petri Tiikkala (1.46,39) ja kolmas oli Tapani Hulkkonen (1.48,03). Rengas (MRF) kesti koitoksen hyvin ja yhtään ei annettu tasoitusta esim. Michelin- tai Pirelli- tuotteita käyttäneillä kilpakumppaneilla jotka jäivät kaikki taakse! [Yleiskilpailun tulokset]

lauantai 24.08.2005 klo 22:27
Vuoden 2005 aluemestaruudet ratkaistu

Vuoden 2005 rallin ja rallisprintin aluemestaruuskilpailut ovat nyt virallisesti ohi. Rallin puolella sijoitukseksi tuli kolmas. Syynä viimeisessä eli Joensuun osakilpailussa tullut keskeytys, jonka aiheutti harvinainen renkaan pinnan irtoaminen. Pasi Huttunen sijoittui kartanlukijoiden puolella aluemestaruuspisteissä toiseksi. Rallisprint puolella ns. reikiä ei tullut. Korkeimmat pisteet napsahtivat viidestä osakilpailusta ja lopuista saatiin toiseksi korkeimmat pisteet. Mika Kosunen siis voitti pisteillä 96,5 Itä-Suomen rallisprintin aluemestaruuden vuosimallia 2005! Toiseksi aluepisteissä sijoittui Jari Pehkonen ja kolmanneksi nousi Harri Korhonen. Tiimin puolesta onneksi olkoon kaikille menestyneille!


sunnuntai 21.08.2005 klo 20:18
Tuusniemen sprintissä sade pääosissa...

tiimin huoltokalustoTuusniemen sprinttiin lähdettiin tosissaan haastamaan Kokkosen Jussi ykkössijan taistelussa. Säänhaltija vesitti suunnitelman aivan totaalisesti. Jussi pääsi nimittäin starttaamaan vielä osin kuivalle radalle. Mikan siirtyessä lähtöviivalle 'Esteri' alkoi tiputella vettä taivaalta, joten peli oli pelattu jo lähtöviivalla. Kaiken lisäksi maalimutkissa heilui vielä keltaiset liput, eräs kuljettaja oli nimittäin päättänyt muotoilla Escortinsa keulan uuteen uskoon. Lopputuloksena sekunnin Kokkosta hitaampi aika. Olisi ollut mukava päästä ajamaan nopealla radalla kuivalla kelillä!

ajokuva, pasiToinen kierros ajettiin jo ihan kunnon vesisateessa. Autoa on turha lähteä särkemään eli aikakin sen mukainen kun Mika kurvaili rauhallisesti maaliin. Taisipa jopa olla ensimmäinen kerta kun Mika ajaa rallisprintissä maalilipulle vapaalla rullaten. Pasi Huttunen kilpaili junioreiden puolella voitokkaasti, edellisen viikonlopun tapaan. Voidaanko jo puhua voittoputkesta... Toisen kierroksen Pasi otti todella rauhallisesti. Tuloksena siis kuitenkin selvä junioreiden voitto ajalla 1.18,40, toiseksi ajoi Tapio Lauronen (1.20,89) ja kolmas oli Jukka Airaksinen (1.22,03). [Tulokset]


sunnuntai 14.08.2005 klo 20:15

Kuopio sprintin toinen ja voitto...

kosunen, vuorelaVuorela automyynti sprint ajettiin puolipilvisessä kesäsäässä. Huoltopaikalla pelättiin pahinta eli vesisadetta, joten myös sadekelin pyörät olivat lämmittimissä. Pasi Huttunen eli Mikan kartturi osallistui kisaan Junioreiden puolella. Vilskettä huollossa siis riitti. Reitille oli sijoitettu joitakin tiukkoja shikaaneja ja renkaita löytyi sekä ulko-, että sisäkurveissa. Reitti ei siis ollut isolle nelivetoiselle paras mahdollinen. Ennakkoon oli selvä, että yleiskilpailun voitosta ajetaan Kokkosen Jussia vastaa. Ennen ensimmäistä starttia renkaat ehtivät jäähtyä hieman liikaa. Tuloksena kuitenkin kisan nopein aika (1.12,60).

pasi huttunen Toisella kierroksella Mika paransi aikaansa(1.11,99), muutamasta virheestä huolimatta, mutta Kokkosen Jussi paransi vielä enemmän (aika 1.11,25). Tällä kierroksella renkaat sitten olivat aivan liian lämpimät ja ns. sulivat alle. Tuloksena siis yleiskilpailun toinen sija. Junioreiden nopein oli molemmilla kierroksilla Pasi Huttunen, joten kartturi on oppinut myös nopeaksi kuskiksi. Viimeinen shikaani meinasi tosin tulla hieman silmille, joka osin johtui edellä mainituista suhteellisen lämpimistä renkaista. Pasin ajalla 1.12,39 olisi yleikilpaillussakin oltu muuten kolmannella sijalla. Tulospalvelu pelasi tänä vuonna aivan eri tyylin kuin viime vuonna, josta järjestäjällä iso plussa. [Tulokset]


sunnuntai 10.07.2005 klo 21:48
Lapinlahden sprintissä seitsemäs
lapinlahti ajokuvaLapinlahdella paahtavassa helteessä ajetussa sprintissä ilmaantui sitten päänvaivaksi jarrumurheita. Toisella kierroksella homma saatiin paremmin toimimaan ja aika parani n. kolme sekuntia. Kun paikalla oli lähes koko SM-sprintin kärkiporukka jäi tulokseksi yleiskilpailun seitsemäs sija. Toisaalla edellä oli vain 'puhdasta' rallisprint kalustoa. Näköjään nelivetoisella rallipelillä ei asfaltilla vaan kärkeen ehdi tai saa pitää oikeasti kiirettä. Kilpailun voittoon muuten pyyhälsi Tomi Hallia, kannoillaan Matti Santti ja Antti Niemi. Aluepistetilanne näyttää kisan jälkeen siltä, että sijoitus kuitenkin varmisti rallisprintin aluemestaruuden.

lauantai 09.07.2005 klo 17:13
Itaralli Joensuu; epäonnea, keskeytys ek2:lla

Erikoiskoe yksi meni harjoitellessa sorapinnalla etenemistä (kolmanneksi nopein). Erikoiskoe 2:lla juuri kun meno alkoi maittaa oikean eturenkaan pinta lähti tarkastamaan itä-savon mustikkatilannetta, joten homma jäi siihen. Ihan hauskaa puuhaa tuo soralla ajaminen olisi mutta voisi tuota harrastaa kauemmin!S Rallin aluemestaruustilanne taisi kuivaa kasaan tapahtuneen johdosta... ps. lopullisissa aluepisteissä kolmas ja kartanlukija Pasi Huttunen toinen.

sunnuntai 03.07.2005 klo 23:35
Ranta-Esso sprintistä, Saarijärveltä odotettu tulos

saarijärvi ajokuvaPaahtavassa helteessä ajettu Saarijärven rallisprint kisa tarjosi huimaa kyytiä vauhdikkaalla 3,5 km mittaisellasoratiellä. Matkassa oltiin vakiovaihteistolla ja aika monta kilpailua kokeneilla sorapyörillä. Ensimmäisellä kierroksella (2.03,10) auto käyttäytyi kuin käärme, joka aiheutui pyöräkulmista eli todella suuresta aurakulmasta edessä. Seuraavalle kierrokselle homma saatiin kuntoon ja aika parani 2,7 sekuntia (2.00,40), joka nosti Mikan kilpailun toiseksi. Ari Könönen vei voiton kuten odotettiin, kun joka vaihdossa antaa tasoitusta muutaman kymmenyksen niin voittoon ollut asiaa. Oli harmi, ettei voitu antaa parempaa vastusta. Positiivisiin puoliin luetaan muutama sorapinnalla kilpavauhtia ajettu harjoituskilometri Joensuun rallia ajatellen. [Yleiskilpailun tulokset]

lauantai 02.07.2005 klo 19:30
Kajaani sprint päättyi lähtöviivalle vaihteistorikkoon

Kajaani sprint päättyi lähes ennen kun alkoikaan. Heti lähdössä vaihteisto sylkäisi itsensä hajalle. Huoltoporukka tarkisti illalla laatikon tuhot (siirtäjiä, rattaita, kuoret ym.) ja taisteli samalla vauhdilla vakiolaatikon konepellin alle. Näillä eväillä lähdetään Saarijärven huomiseen sprinttiin. Selvä on, että ko. laatikolla annetaan muille reilusti (lue liikaa) tasoitusta. Ari Könönen taitaa näin ollen kaasutella kisan voittoon.

keskiviikko 29.06.2005 klo 18:56
Moottorihuolto tehty, tiivis kilpailutahti edessä

moottorin sisuskalutMitsubishin moottori kävi kevään aikana kohtuullisen täydellisessä huollossa, lisäksi turbo on sai oman huoltonsa Professional Motorsin tarkoissa käsissä. Kanteen on vaihdettu varmuuden vuoksi huolestuttavan kuluneilta näyttäneet osat. Osaa tiimin huoltoporukkaa tosin mietitytti ylimääräiset osat pöydällä: "Mistähän noi on? Tietääkö kukaan..." WWW-sivuilta on jo hetken voinut ennustaa kilpurin värien vaihtumista. Kalusto onkin huollon yhteydessä vaihtanut kesäturkkiin. Seuraavan kahden viikonlopun aikana ajetaan Kajaanin, Saarijärven, Lapinlahden rallisprintit ja Joensuun Itäralli, joten vapaa-ajan ongelmia tuskin ilmenee. Edellisen kerran sorarallia kurvailtiin, muuten ulkomailla ja siitä on jo aikaa toista vuotta, joten sprinteistä lähdetään keräämään soravauhtia Itärallia ajatellen.

Joensuussa 9.7. ajettava Itäralli ratkaisee rallin Itä-Suomen aluemestaruus sijoitukset. Rallissa ajetaan 56 ek-kilometriä. Kyseessä on "pimeä kilpailu" eli ennakkotutustuminen reittiin on kiellettyä eikä nuotteja saa käyttää. Ensimmäinen auto kirmaa reitille Autotalo Laakkosen pihasta klo 11.01. Kilpailussa on keskitetty huoltoalue, jossa katsojien kannattaa vierailla. Mika Kosunen/Pasi Huttunen taistelee sekunneista kilpailussa numerolla 53. Odotettavissa lienee mutkaista ja pimeitä nyppyjä sisältävä todella vaativa reitti. Suomeksi siis äkki'viäree tos' kimuranttia tietä. Kilpailu on myös Pohjoisen Euro Sarjan osakilpailu eli kirittäjiä löytyy.

sunnuntai 08.05.2005 klo 10:16
Joensuun SM-asfalttisprint ajettu...

Joensuu 2005Joensuun SM-sprint oli tietenkin kerännyt paikalle Suomen parhaat rallisprint kuljettajat ja kaluston. Kilpailu ajettiin Raatekankaan teollisuusalueella, pilvisessä kevätsäässä. Tiimin uusi kuljetuskalusto sai ko. kisassa ensikasteensa, tosin vielä osin keskeneräisenä. Kyseessä on 13-metrinen turistibussi, joka on muutettu kuljetus-, huoltokäyttöön sopivaksi. Kyseistä bussia on rakennettu tiukalla aikataululla huhtikuun alusta alkaen. Tässä onkin hyvä esittää kiitos kaikille tähän asti 'talkoihin' osallistuneille! Lähtökohta kisaan oli kutkuttava ja mielenkiintoinen. Nyt nimittäin oltiin selvästi altavastaajan asemassa.

Asfaltilla on hieno ajaa, mutta paljon on vielä tekemistä sen verran kovaa kärki menee. Toisaalta jos joka mutkaa ei jarruttaisi kaksi kertaa niin sekin voisi auttaa... Jarrujen tasapainon kanssa näyttää myös olevan säädön paikka. Lumella esim. Santin voi ajamalla vielä voittaa, mutta asfaltilla on vielä paljon tekemistä. Sijoitus oli Joensuussa yleiskisan 16:sta, pari sekuntia kympin sakin ulkopuolella ja 3,5 sek neljänteen sijaan... Pitää todeta, että kovaa menevät. [Joensuun tulokset]

...muita mietteitä kisasta
Rata Joensuussa on hieno ja mukava ajaa kun järjestelyt vielä pelaavat voi järjestäjälle antaa arvosanaksi yhdeksän. Rallikuntoinen Mitsubishi on asfaltilla painava verrattuna rallisprintin erikoisautoihin = ylipainoa on noin 110 kg verran(mittaus: Hallia, Niemi, Tasanko ym.). Parhaissa rallisprint autoissa on lisäksi jopa yli 200 hv enemmän tehoa painoa ja paremmat ranteetkin pitäisi laittaa hankintaan :D