Slide 1
Internetissä vuodesta 2001!
Kosunen Racing on Mika Kosusen ympärillä toimiva yhteisö, joka perustettiin vuonna 2001. Periaatteena on, että kilpakumppania
autetaan aina tarvittaessa.
Slide 2
Mitsubishi Colt WRC' Evolution
Ainutlaatuinen 4WD, 550 hv, 800 Nm Mitsubishi Colt CZ3:n. Ainutlaatuinen kalusto kiinnostaa sekä Suomessa, että maailmalla. Lisää
Slide 3
Yhteistyössä on voimaa!
Ilman kumppaneita autourheilu on mahdotonta. Näyttävä kokonaisuus kiinnostaa sekä yleisöä, että medioita. Kysy kalustoa myös messuille ja tapahtumiin. Lisää >
Slide 4
Koostevideot kiinnostavat
Mielenkiintoiset kuvakulmat, vaihtuvat ideat, nopeus- ja vaihdenäytöt, savolainen huumori siivittää tunnettuja kisakoosteita.

Uutiset 2003

Vuoden 2004 pääpaino aluekisoissa
(30.12.2003, klo 11:07)
Hyvää Uutta VuottaVuosi 2003 oli täysin nelivetoisen niksien harjoittelua. Kausi oli itse asiassa värikäs, ulos-ajoilta vältyttiin, vaikka kauden kynnyksellä niitä osui kohdalla kaksin kappalein. Keskeytyksiä tuli teknisten vikojen vuoksi yksi, joten hiljaista oli tälläkin saralla. Alkukaudesta ajettiin muutama SM-ralli. Näissä menestys jäi tosin vaatimattomaksi, osin autossa olleen piilevän vian vuoksi, osin kuljettajan vähäisen nelivetokokemuksen takia. Loppukaudessa ajettiin Sprint-kilpailuja, joista neljä asfaltilla, joten kokemusta saatiin tältäkin saralta. Mukavimmat muistot jäi Suomen rajojen ulkopuolelta Eestistä, kansainvälisestä Saaremaa rallista. Tässä on myös hyvä kiittää vuoden 2003 yhteistyökumppaneita, huoltoporukkaa ja reitin varrella olleita katsojia.

Homma alkaa selvästi muuttua kansainväliseksi, ainakin tallissa kuuluista kommenteista päätellen: -"Tiimi ilmoittaa jättäytyvänsä vuoden 2004 MM-sarjan ulkopuolelle kustannussyistä." Lisäksi vuonna 2004 katsottiin SM-sarjaa järkevämmäksi lähteä rakentamaan kalenteria aluesarjoja painottavaksi. Pääpaino on rallin ja rallisprintin Itä-Suomen aluemestaruussarjoissa. Kilpailuja ajetaan ilman paineita ja ns. 'vapaamuotoisesti'. Yhteistyökumppaneita projektiin vuodelle 2004 mahtuu vielä mukaan, näkyvyys Itä-Suomessa on ainakin taattu. Kilpaileminen jatkuu Mitsubishillä, ison N-ryhmän kalustolla. Rallin Itä-Suomen aluemestaruussarja pärähtää käyntiin Nilsiässä 10.1.2004, joten aikaa kinkun sulatteluun ei jää paljon. Lopullinen vuoden 2004 kilpailukalenteri on vasta muotoutumassa, mutta eiköhän sekin valmistu lähiaikoina.

[28.12.2003] Iisalmen rallisprint
Vuoden 2003 viimeinen autourheilukisa kurvailtiin 28.12. Iisalmessa, ajoharjoitteluradan alueella. Rallisprint tarjosi vaihtelua joululaulujen kuuntelemiseen ja kinkun syöntiin. Kun viime vuonna paleltiin lähes -30 asteen pakkasessa niin nyt kilpailu vietiin läpi nollakelissä ja pienen vesisateen ropistessa maahan. Ensimmäinen kierros kaasuteltiin lumisohjossa. Toinen soran, jään ja lumen seassa. Soran esiintulo paransi aikoja ja toisaalta kulutti renkaita. Loppupää kurvailikin iltapäivän hämärässä jo näyttävien kipinäsuihkujen siivittämänä. J.Pehkonen voitti odotetusti yleiskilpailun A-ryhmän Mitsullaan, toinen oli Pasi Saarelainen, N-ryhmän Mitsubishillä ja Mika Kosunen kaasutteli kilpailun yleiskilpailun kolmanneksi. [Tulokset] [Kuvakooste]

[20.10.2003] Saaremaalla hienosti järjestetty kilpailu!
saaremaaSaaremaa ralli sujui viimevuotista huomattavasti paremmin ja maalissa oltiin ison N-ryhmän seitsemäs ja yleiskilpailussa hienosti kolmastoista. Kartalukijana toimi ennakkotiedoista poiketen viime vuonna nuorten-SM sarjassakin Mikan vieressä istunut Timo Väätäinen. Rallin puoliväliin asti ongelmana olivat jarrut tai siis niiden puute. Kun jarrut saatiin palojen vaihdolla ja jarrulevyjen hiomisella kuntoon alkoi ajo maistua.

Kun edellisen lisäksi nuotti alkoi sattua kohdalleen, pystyttiin kilpailusta viimein nauttimaan täysin siemauksin. Ralli ajettiin pääasiassa kauniissa syyssäässä, tosin yhdellä loppupuolen erikoiskokeista tuli räntää vaakasuoraan. Matkassa oltiin hieman uudenlaisella kilpa-auton värityksellä (ks. kuva) eli valkoisen osuutta on lisätty. Lue lisää >>

[29.09.2003] Kansainvälinen Saarenmaa ralli 17-18.10.2003
Saaremaa RallyTiimin kilpailukalenteriin tehtiin syksyn kilpailuihin mielenkiintoinen lisäys eli Mika Kosunen osallistuu Eestin rallimestaruussarjan päättävään Saarenmaa ralliin. Saarenmaalla Mikan viereen istuu nuotteja lukemaan muista vuoden kisoista poikkeava kartanlukija. Lähtönumero varmistuu vasta lopullisesti vasta lähiviikkoina, katso osallistujat. Isossa N-ryhmässä on edellisvuosien tapaan mukana yli 10 autokuntaa ja kaikkiaan kilpailuun starttaa maksimissaan 90 kilpailijaparia.

Ralli käynnistyy 17.10.2003 illalla Kuressaaren kaupungista ja edessä on lähes 400 km pituinen reitti, 13 erikoiskoetta, joiden yhteispituus noin 100 km. Kilpailussa ajetaan myös kaksi erikoiskoetta asfaltilla, joiden kurvailemiseen on varmasti apua sorasäädöillä ajetuista asfalttisprinteistä ja niistä kertyneistä kokemuksista. Kilpailun www-sivuilta voi seurata rallin etenemistä. Pidetään peukkuja, että kilpailu tiimin osalta kestää viimevuotista pitempään ja lauantaina nähdään iloinen kilpailijapari maalissa!

[22.09.2003] Vuorela Sprint, Kuopiossa nautittiin auringosta
M.KosunenKuopion lähiympäristössä kauniissa syksyisessä auringonpaisteessa kurvailtu Vuorela automyynti sprint tarjosi haastavan 'teollisuusalueelle' rakennetun pyörityksen. Kolme ajokertaa tarjonnut asfalttisprint toi hieman valoa kuskin ja auton kehitykseen. Viimeaikaiset huoltotoimenpiteet näyttävät menneen oikeaan suuntaan. Nimittäin edelleen oltiin aiempien asfalttisprintien tapaan liikkeellä ns. sora-alustalla, mutta tällä kertaa tuttu kilpakumppani jäi taakse. Kerran näinkin päin!

Yhteenvetona: yleiskilpailun neljäs, luokan ensimmäinen. Tosin kuskin mukaan ainakin ensimmäisellä ajokerralla ei kilpurin kanssa oikein oltu päästy yksimielisysyteen kumpi tätä ajokkia nyt oikein vie! Samalla voidaan todeta, että asfalttisprintin on oma taiteen lajinsa, joka vaatisi paneutumista renkaisiin/lämmittimiin ja alustaan. Näinhän asia on tietenkin muillakin autourheilun osa-alueista. Toisaalta kyllähän asiat aina hoituu kun ota "harrastusta" liian tosissaan. Tämä tuppaa toisinaan ja toisilta unohtumaan. [Tulokset] [Kuvakooste]

[2.8.2003] Huoltoautojen vaihtopäivät...
Kuten nopeimmat ovat jo huomanneet tiimin rallirintamalla on ollut rauhallista. Muutamia sprint kisoja on ajettu ja tullaan vielä loppuvuoden aikana ajamaan lisää. Rallin SM-sarjassa tiimin kalustoa tuskin tullaan tänä vuonna enää näkemään tai eihän sitä koskaan tiedä. Tämän rauhaiselon saattamana päätettiin pitää huoltoautojen vaihtoviikot Saarelaisen Pasin kanssa, joten tulevaisuudessa Pasin porukka nähdään ex. Kosunen Racing huoltokaluston puikoisssa ja päinvastoin.

[23.04.2003] Kesän kisoja odotellessa
EnduranceAutourheilurintaman kevätauko on taas koittanut. Tiimin puolesta voimme todeta talven menneen harjoitellessa nelivetoisen niksejä. Siirtyminen pienestä n-ryhmästä ison N-ryhmään, yleiseen SM-sarjaan tuntuu antavan haasteita aivan riittävästi. Kalustoon talven kisoissa tulleita vaurioita on tutkittu ja keväthuoltoon näyttää sisältyvän ainakin täydellinen voimansiirron uusiminen. Lähisuunnitelmista voisi mainita 'huoltoreissun' Endurance Saloon luokan kisaan Botniaringille 3.5.2003, jossa Kosunen Racing nähdään autokunnan nro 137 mukana, kilpailun kesto on 6 tuntia.

[16.03.2003] Keskeytysputki ainakin katkesi!
mikkeliMikkelin SM-ralli kurvailtiin aurinkoisessa kevätsäässä, joten sään puolesta katsojilla ei ollut moittimista. Kun jo nuotitusjakson aikaan toiset pätkät olivat soralla, oli edessä mielenkiintoinen kisa. Kun huoltokalusto saatiin ahdettua huoltoparkkiin päästiin itse kilpailun pariin. Itse rallissa tiimin autokunta taivalsi 'pitkästä' aikaa maaliin saakka ja kilpailijaparille tuli 81 erikoiskoekilometriä kilpavauhtista nuotti/ajotreeniä. Tämä oli positiivisesti ajatellen kilpailun parasta antia.

Ajallisesti oltiin vielä paljon muita jäljessä ja selviä ajo-/nuotitusvirheitäkin mahtui joukkoon. Kuten ek2:n pyörähdys ja ylipitkä hyppy, josta laskeuduttiin pahasti keulalleen pohjapanssarin varaan. Kaksi viimeistä eli toiseen kertaa ajetut erikoiskokeet olivat käytännössä lähes kokonaan soralla ja antoivat piikkirenkaille sellaista kyytiä, että Mikkelin maastoissa lepää nasta, jos toinenkin! MTV3 lähettää kilpailusta koosteen Sunnuntaina 16.3.2003, klo 17:05-17:30. Mikkelin jälkeen rallin SM-sarja onkin tauolla 6.-7. kesäkuuta ajettavaan Abloy-Itäralliin asti.

[13.03.2003] Mikkeliin lähdetään rauhallisin mielin
Edellinen Lapuan SM-ralli jäi lyhyeksi bensapumppu vian vuoksi. Auto on taas kunnossa ja kaikki näyttää taas toimivan. Mikkelin SM-ralli starttaa käyntiin 15.3.2003. Rallissa on kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 81 kilometriä. Kilpailukeskuksena toimii Sokos Hotel Vaakuna. Mika Kosunen/Mikko Kinnunen lähtevät reitille numerolla 55. Toivotaan, että lämpimät säät eivät olisi pehmittäneet teitä kovin pahasti. Todennäköisesti päästää kuitenkin ajamaan urissa jos kohdalle osuu pieniä teitä.

Tiet ovat Mikkelissä aivan erilaisia kuin edellisessä osakilpailussa Lapualla. Nuottivihkoon joutuu kirjoittelemaan nypyn ylityksiä ja 700 metrin suorat todennäköisesti puuttuvat. Tärkeimpänä tavoitteena kilpailussa on maaliin pääsy, joten hulluttelemaan vauhdin kanssa ei ole syytä lähteä. Pienet ja ylimääräiset virheet olisi kuitenkin hyvä saada kitkettyä pois ennen kesän koitoksia.

[23.02.2003] Lapua-SM, tuloksena keskeytys, syy: tekninen vika
kuviaLapuan kovavauhtisillla teillä lähdettiin hakemaan rauhassa kokemusta ja tarkoituksena oli hiljalleen kasvattaa vauhtia. Kaksi ensimmäistä erikoiskoetta tultiin todella varovasti, ajatkin olivat sen mukaisia. Näiden jälkeen huollossa laitettiin uutta rengasta alle, tankattiin ja lähetettiin kilpailijapari taipaleelle. Ikävä kyllä kolmannella erikoiskokeella bensanpaineet tipahtivat huolestuttavasti. Lisäksi kolmas ja neljäs ek ajettiin peräkkäin ilman huoltoa. Näin vaihtoehdoksi jäi, kallis moottoririkko tai keskeytys.

Autokunnan vaihtoehtoja hetken pohdittua, kruisailtiin kolmas ek maalliin, kirjoitettiin keskeytyslappu ja suunnattiin tiimin kalusto takaisin kohti Savon maata. Näin kilometrit jäivät Lapualla suhteellisen vähäisiksi. Aurikoisessa säässä olisi kyllä ajellut mielellään pitempäänkin. Bensanpaineiden tipahtaminen johtui kilometrit täyteen saaneesta bensapumpusta. No, tuleepahan sekin nyt vaihdettua! [Kuvia huoltoalueelta]

[17.02.2003] Kilpailukausi starttaa Lapuan SM-rallista
mitsuAutourheilussa voi tapahtua mitä vain, näin kävi meidänkin kohdallamme. Suunnitelmat muuttuivat vuodenvaihteessa niin, että Tunturalli jäi kilpurin ratissa väliin, joskin huoltoapua ko. rallissa oltiin antamassa. Tiimin pääsponsori vuodelle 2003 on vieläkin haussa eli vapaata mainostilaa on kilpakalustossa reilusti tarjolla!


mitsu2
Kilpailukauden 2003 aloitus tapahtuu Lapuan SM-rallissa 21-22.02.2003. Tiimin kilpuri on ollut tallilla enemmän ja vähemmän purettuna. Menneenä viikonloppuna huoltoporukka on ahkeraan ruuvannut alustan säätöjä kohdalleen. Toisin sanoen Mitsua on huudatettu niin nypyissä maalla kuin tasaisella jäälläkin. Lapuan SM-rallissa ajetaan kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 94 km. Mika Kosunen/Mikko Kinnunen starttaavat reitille numerolla 45. Nähtäväksi jää missä kunnossa tiet meidän lähtönumerolla ovat ja miten se vaikuttaa nastojen/renkaiden kulumiseen.

Kilpailu on samalla kuljettajaparin ensimmäinen yhteinen nuottiralli. -"Kilpailusta lähdetään hakemaan sitä 'ahaa, elämystä', joka tarvitaan isossa N-ryhmässä menestymiseen. Kilpailu tulee olemaan ryhmän luonteen mukaisesti todella tiukkaa eli pisteet mielessä saa ajaa tosissaan. Ei tällä neliveto kokemuksella kannata lähteä väkisin työntämään tai ajamaan liian yltiöpäisesti. Lisäksi Evo seiskat näyttivät Tunturirallissa menevän todella kovaa. Toisaalta sm-sarjan ilmoittautumislistan(kin) perusteella me ajamme historic kalustolla, joten menestyspaineita ei ole!", tiimin kahvipöydässä naureskeltiin. [tiedote savoksi]

[25.01.2003] Kosunen Racing tiedote 1/2003
Syystä "pirun hauska laji mutta hieman kustannuspainotteinen", jätimme Artic Lapland Rallyn = tutummin Tunturallin rallin väliin ja keskitymme vuoden tuleviin koitoksiin. Kilpailukauden 2003 on muutenkin suunniteltu olevan enemmän harjoitusta kuin SM-kullan metsästystä, joten valitsimme meille paremmaksi vaihtoehdoksi ajaa samalla rahalla useamman 'normaali' kilpailun. Neuvotteluja käydään kokoajan yhteistyökumppaneiden kanssa mutta lopulliset päätökset tekemättä.