Slide 1
Internetissä vuodesta 2001!
Kosunen Racing on Mika Kosusen ympärillä toimiva yhteisö, joka perustettiin vuonna 2001. Periaatteena on, että kilpakumppania
autetaan aina tarvittaessa.
Slide 2
Mitsubishi Colt WRC' Evolution
Ainutlaatuinen 4WD, 550 hv, 800 Nm Mitsubishi Colt CZ3:n. Ainutlaatuinen kalusto kiinnostaa sekä Suomessa, että maailmalla. Lisää
Slide 3
Yhteistyössä on voimaa!
Ilman kumppaneita autourheilu on mahdotonta. Näyttävä kokonaisuus kiinnostaa sekä yleisöä, että medioita. Kysy kalustoa myös messuille ja tapahtumiin. Lisää >
Slide 4
Koostevideot kiinnostavat
Mielenkiintoiset kuvakulmat, vaihtuvat ideat, nopeus- ja vaihdenäytöt, savolainen huumori siivittää tunnettuja kisakoosteita.

Uutiset 2002

[29.12.2002] Seurahuone Sprint / Iisalmen UA
Iisalmen urheiluautoilijoiden järjestämä Seurahuone Sprint kurvailtiin raikkaassa talvisäässä. Mika taiteili reitin Mitsulla penkkojen välissä luokan kolmanneksi nopeimpaan aikaan, yleiskilpailussa irtosi neljäs sija. Taisipa samaisessa kilpailussa myös tiimin kartturi käydä ulkoiluttamassa VW Golfia (luokan neljäs).

[24.12.2002] Hyvää joulua ja vauhdikasta uutta vuotta 2003!
Kosunen Racing kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita tuesta kaudella 2002. Unohtamatta tietenkään kannattajia ja kilpakumppaneita! Kiitokset myös oman tiimin jäsenille, työstä jota olette tehneet tiimin hyväksi. Ilman arvokasta työtänne emme tule toimeen!

[30.11.2002] Revontuli alkoi lupaavasti, kunnes kolahti...
Hankasalmen alueella reilussa -25 asteen pakkasessa ajettu Revontuli ralli kurvailtiin viikonloppuna. Kilpailussa oli iso N- ja A-ryhmä ajoivat yhdistetyssä luokassa. Mikan kartturina istui nyt ensimmäistä kertaa Mikko Kinnunen. Kilpailu lähti hyvin käyntiiin ensimmäisellä erikoiskokeella tuli kilpailun neljänneksi nopein aika ja N-ryhmän nopein. Tahti säilyi jatkossakin hyvin, toisella ek:lla kolmanneksi nopein aika, ek:lla kolme kahdeksas (7 s kärkeen), ek:lla neljä pieni moka, mutta kuitenkin ek:n kuudes. Toisen huoltotauon aikaan oltiin siis yleiskilpailun kuudentena ja N-ryhmän nopein.

Erikoiskoe viisi oli kilpailun pisin, 24 kilometrinen pikataival. Pätkä lähti käyntiin aivan mukavasti kunnes saavutettiin edellä lähtenyt. Tämän nopeus oli jotain muuta kuin vauhdikasta, jonkun aikaa lumipölyssä vauhtia pumppaillen, tie yksinkertaisesti hävisi alta ja kapiinissa alkoi sataa lunta ja lasinsirpaleita. Auto kärsi aika lailla ja kuskikin sai kylkeensä sellaisen tällin (lue: luita poikki), että ajot tältä vuodelta on ajettu.


saaremaa2[18.10.2002] Saarenmaa rallissa epäonnea...
Mitsubishin rallitaival saarenmaalla ei alkanut läheskään odotetulla tavalla. Heti ensimmäisellä erikoiskokeella alkoi tapahtua, 'pienen' ulkoilun seurauksena esim. ohjaus vaurioitui ja keulan peltiosat ottivat vastaan osumia maapallosta. Näin ralli päättyi todella harmittavaan keskeytykseen.

[14.10.2002] Kansainvälinen Saarenmaa ralli 18-19.10.2002
Mika Kosunen osallistuu Eestin rallimestaruussarjan päättävään Saarenmaa ralliin Mitsubishi Lancerilla. Mitsubishi on myös saanut uuden värityksen pintaansa eli tulevaisuudessa Mitsun voi bongata kelta/valkoisena. Kilpailu on samalla Mikan ensimmäinen rallikilpailu nelivetoisella kalustolla. Saarenmaalle Mikan viereen kartturin paikalle istuu nuotteja lukemaan Harri Miettinen. -'Mahdottomia ei vielä voi odottaa mutta tietenkin tosissaan lähdetään ajamaan. Tärkeintä on kerätä tietoa ja kokemusta nelivetoisesta vuotta 2003 ajatellen', miettii huoltoryhmä.

Kilpailu pärähtää käyntiin Kuressaaren kaupungista ja edessä 347 km pituinen reitti, 12 erikoiskoetta, yhteispituus 95 km, joista 2 erikoiskoetta asfaltilla (2x3 km). Kilpailuun Kosunen/Miettinen starttaa numerolla 28. Isossa N-ryhmässä on mukana 14 autokuntaa ja kaikkiaan kilpailuun starttaa 90 kilpailijaparia. [Saarenmaa ralli]

[22.09.2002] Yleiseen SM-sarjaan 2003
Mika Kosusen vuoden 2002 pääpaino oli Nuorten SM-sarjassa, josta irtosi pronssia kovan kamppailun jälkeen. -Pienen n-ryhmän kalustolla kilpaileminen tiukkaa, kaikilla tehoa suunnilleen saman verran. Heti ensimmäisessä kilpailussa ulkoiltiin aivan turhaan, johon hukkaantui tärkeitä pisteitä. Vielä kun kytkin temppuili viimeisessä kisassa, niin hiukan harmittamaan jäi mutta ei auta jossitella, Mika muistuttaa.Lue lisää...

huolto[21.09.2002] Kosusen matkanteko pysähtyi kytkinrikkoon!
Marko Nieminen rajusta kaadostaan huolimatta suomenmestaruuteen...
Erikoiskokeelle yksi mentäessä kytkinkäpälä murtui ja näin neljä ensimmäistä pätkää ajettiin täysin ilman kytkintä. Näin takkiin tuli joka lähdössä ja paljon! Marko Niemisen yllättäen kaadettua erikoiskokeella kaksi, kilpailtiin käytännössä enää Turusen Pekkaa vastaan.

Tauolla, neljännen pätkän jälkeen kytkin saatiin kuntoon, mutta matkanteko päättyi erikoiskoe kuuden jälkeen kytkimen rikkoutumiseen ja tuloksena oli keskeytys. Lopullisissa SM-pisteissä oltiin kolmas eli hienosti pronssilla, suomenmestaruuden vei nimiinsä Marko Nieminen.

Pölyt nuorten-SM sarjasta karisteltiin illalla Vantaa hotellin maisemissa. Seuraavana aamuna joukosta löytyi muutama punapaitainenkin, keltapaitojen joukosta. Pojat osoittautuivat kuitenkin lopulta tiukkojen kuulustelujen jälkeen oman tiimin jäseniksi. Opel Astra on löytänyt uuden omistajan eli ensi vuonna on edessä siirtyminen Mitsubishin ohjaimiin. [Lopulliset pisteet] - [kuvapaketti] PS. terveiset Printsport Racingin porukoille..

 

[14.09.2002] Rallin nuorten SM-sarja lähestyy ratkaisuaan
Ralliautoilun nuorten SM-sarjan päätöskilpailu, VP Service -ralli pärähtää käyntiin Keravalla syyskuun 21. päivänä. Mika lähtee kilpailuun sarjapisteissä toisena, sarjakärkeen on matkaa 13 pistettä. Viimeisestä osakilpailussa on jaossa korotettu pisteet ja kun lopullisiin sarjapisteisiin lasketaan 4 parasta SIJOITUSTA viidestä, tilanne on vielä avoin ja pisteitä lasketaan vielä useasti ennen kuin rallin nuorten suomenmestaruus on ratkaistu.

Kilpailun järjestää Rally Drivers Team ja kilpailukeskuksena toimii Keravan kaupungin keskustassa sijaitseva Keuda-talo. Ensimmäinen auto starttaa reitille klo 11.01 ja maaliin samaan paikkaan, Keuda-talon pihalla se saapuu noin klo 18. - "Tilanne näyttää aika pahalta, kaikki on kyllä mahdollista, joskaan virheisiin ei ole varaa, ei tekniikan, ei kuljettajan puolelta. Tosiasiassa viimeistään nyt lähdetään ajamaan voitosta, sekä kilpailussa että sarjassa.", lisää Mika tallin perältä. [VP-Service-ralli]

[07.09.2002] Normaaliajolla Kultaraharallin n-ryhmän kolmanneksi
Lappeenrannassa lauantaina 7.9.2002 ajetusta rallista karttui arvokasta kilpavauhdilla ajettua testikokemusta, viimeistä nuorten-SM osakilpailua ajatellen. Ralllin lähdettiin lähinnä pitämään ajotuntumaa yllä tulevia koitoksia ajatellen. Lyhyessä kolmen erikoiskokeen, suhteellisen nopeilla teillä ajetussa rallissa Mika ajoi pienen-ryhmän kolmanneksi. Mukana oli kuljettajia myös nuorten SM-sarjasta eli jonkinlaista vertailukohtaa vauhtiin voitiin tehdä. -"Mika ajoi varmanpäälle koko matkan. Mukava nähdä että tälläkin vauhdilla ehtii johonkin.", totesi huoltoporukka rauhallisesti.

[26.08.2002]Mika testasi nelivetoista Mitsubishiä
mitsubishiKaikessa hiljaisuudessa hankittua nelivetoa testattiin ensin 14.8.2002 Vehmersalmessa ja sitten 24.8.2002 Nilsiässä, nopeammalla soratiellä. Trailerista ajettiin Mitsubishi Lancer Evo IV, joskin vielä hieman viimeistelemättömänä. Autossa on aivan uunituore moottori ja tarkoituksena oli lähinnä ajaa kuskia sisään nelivetoisen saloihin, etuvetoisen Opel Astran jälkeen. Toisaalta on pieniä säätöjäkin kuitenkin ehditty jo tehdä.

Ensikokemuksista sen verran, jotta hyvinhän se tuntuu kulkevan. Ajolinjat alkoivat varsinkin viimeisen testin jälkeen olla kohdallaan, ainakin ulkopuolisen silmin katsottuna. Opel Astralla on vielä edessä viimeinen nuorten SM-ralli, sitten ovat edessä uudet haasteet ja eiköhän Mitsubishikin saa jossain vaiheessa uuden värityksen. [kuvakooste]

[27.07.2002] Juhlaralli / Nuorten-SM
- 'parempaa sijoitusta lähdettiin hakemaan.'

huoltoTorstaina Opel oli jo täydessä iskussa, testipätkällä auto toimikin alusta asti loistavasti. Aivan kisan alla ilmeni sitten toisenlaisia murheita mutta jätetään ne sivummalle. Heti kilpailun ensimmäinen erikoiskoe näytti missä tänään mennään eli takkiin tuli heti lähes 11 sekuntia. Näin sekä huollossa että kilpa-autossa oltiin varsin mietteliäänä, että missäs nyt mennään.

Ero kasvoi tasaisen tappavaa tahtia, erikoiskokeen neljä jälkeen tuloslista osoitti neljättä sijaa ja kärkiauto oli mennyt menojaan. Vaikka viimeiselle erikoiskokeelle tulikin kärkikuljettajan jo löysättyä vauhtia pohja-aika, ei se riittänyt nostamaan sijoitusta. Lopputuloksissa oltiin neljäs, tosin vaivaiset 3,8 sekuntia toisesta sijasta.- Keräiltiin ysikymppi- ja ennakkomerkkejä, hipaistiin kalliota ja kaikkea muuta pienempää.

Tiesin jo ennen päätöspätkiä, että ajamalla ei ole enää mahdollisuutta voittoon sen verran huolella alussa tuli takkiin, Mika totesi. Kotimatkalle lähdettiiin varsin mietteliäänä, ainakin auto jäi tällä kertaa ehjäksi... Sarjapisteissä Mika jatkaa edelleen toisena, tosin ero ensimmäiseen repesi aika suureksi. Mestaruutta ajatellen kaikki on tietenkin vielä auki, mutta tosiasiassa nyt tarvitaan apua jo korkeammalta taholta. [tulokset]

[22.07.2002] Nuorten SM-Ralli ajetaan viikonloppuna
Edessä paluu sorateille nuorten SM-sarjassa.
Kankaanpää rallissa kaatuneen auton uudelleen rakennus alkoi heti seuraavana päivänä ja ensi viikonloppuna ajettavassa, rallin Nuorten SM-sarjan kilpailussa ollaan mukana! Kilpailu on sarjan toiseksi viimeinen eli nyt ratkaistaan paljon, vaikka viimeisessä osakilpailussa onkin jaossa korotetut pisteet.

Kilpailussa Mika on asettanut tavoitteekseen ajaa kärjen joukkoon. Sarjakärkeen on matkaa kuusi pistettä ja parasta tietysti olisi että ero supistuisi. Kilpailuun Mika starttaa sarjatilanteen mukaisesti lähtönumerolla kaksi. -"Kisaan lähdetään iloisella kesämielellä.", Mika kertoili Siilinjärveltä. Toivottavasti tämä näkyy myös kilpailun sijoituksessa! Juhlarallin ensimmäinen kilpailija starttaa matkaan klo 11.01 Hammaslahden keskustasta. Maali sijaitsee Pyhäselän yläasteella, jonne ensimmäisen auton odotetaan saapuvan n. klo 17.00. Rallin maailmanmestari Ari Vatanen osallistuu Juhlaralliin VIP-auton ohjaimissa.

[20.07.2002] Kankaanpää Ralli
- kaato keskeytti matkanteon.
kaatoSateisessa säässä Kankaanpäässä kohdattiin vuoden pahin vastoinkäyminen. Ralli olisi käynyt hyvästä harjoituksesta seuraavia nuorten Sm-sarjan osakilpailuja silmälläpitäen. Rallin alkutunnelmat olivat hyvä, kunnes kunnes kaato ensimmäisellä erikoiskokeella keskeytti matkanteon. Edellisestä auton selätyksessä ehti kulua vuosi ja 4 kuukautta.
- "Muutama ruma sana taisi kaadon jälkeen päästä. No, vastoinkäymiset eivät lannista, mutta vapaa-ajan ongelmat loppuivat ja talonrakennus taitaa jäädä vähäksi aikaa.", Mika ilmoitti tyynen rauhallisesti. [kaatofilmi www.perätielle.com]

[02.07.2002] Pirelli Ralli eteni suunnitellusti.
- Mika Pirelli Rally Mäntän pienen n-ryhmän toinen.
Mäntän ympäristössä 29.6 ajettu kansainvälinen Pirelli Rally Mänttä ralli näytti Mika Kosuselle parhaat puolensa. Pieneen n-ryhmään oli ilahduttavasti ilmoittautunut 14 kuljettajaparia, hyvät kisat oli siis jo etukäteen tiedossa. Nuotit reitille tehtiin Mikan syntymäpäivänä eli perjantaina ja lauantaina oli edessä varsinainen kilpailu. Kilpailuun lähdettiin hakemaan sekä sora- että nuottikokemusta. Samalla Astran pellin alle saatua uutta konetta testattiin nyt ensimmäisen kerran kilpailutilanteessa.

-"Vauhti tuntui kohtuullisesti olevan kohdallaan, rengas toimi loistavasti, ajo kulki ja muutenkin kilpailu meni lähes putkeen. Erikoiskoeajat oli tasaisesti luokan kolmen parhaan joukossa ja parasta oli, että vertailukohta oli riittävän kovatasoista." Mika kuittasi. Lopputuloksena hienosti pienen n-ryhmän toinen sija ja lisää kokemusta nuottikilpailuista. Rallin yleiskilpailun voiton vei nimiinsä Thomas Rådström, Citröen WRC:llä ja pienen n-ryhmän voitti yleisen SM-sarjaakin ajava Eero Räikkönen. [tulokset]

[27.05.2002] Pirellin rengastesti Mäntsälässä.
160 km/h25.05.2002 ajetun rengastestiin ohjelmaan kuuluivat auton ajo-ominaisuuksien säädöt kesää varten ja tämän jälkeen perusteelliset rengastestit. Talven jälkeenhän esim. auton alusta meni huoltoon ja nyt oli tarkoitus varmistaa, että kaikki toimii niin kuin pitääkin. Lauantai aamuna hoidettiin reitin nuotitus ja päivällä oli varsinaisten rengastestien vuoro.Tie oli suhteellisen kovapintaista, sisältäen nyppyjä, hitaita- ja nopeita kaarteita. Renkaista ehdittiin päivän mittaan kokeilla paria erikovuista sorarengasta.

Selviä eroja löytyi ja nyt ollaan taas vähän viisaampia, muutenkin kokemukset renkaista olivat pelkästään positiivisia. Testit sujuivat lähes suunnitellusti, sää suosi tapahtumaa, alustan säädöt olivat kohdallaan, mitä nyt pieniä jarrumurheita ilmeni testin aikana, mut eiköhän niistäkin eroon päästä. [kuvakooste]

[20.05.2002] Lisäys kilpailukalenteriin.
Kansainvälinen Pirelli Rally Mänttä
Kosunen Racing osallistuu 29.6.2002 Mäntässä ajettavaan kansainvälisen rallin luokituksen omaavaan kilpailuun, 'Pirelli Rally Mänttä'. Lyhyesti: Pirelli Rally Mänttä on kilpailijoille tärkeä testausralli, joka ajetaan ennen Neste Ralli Finlandia.

[20.05.2002] Yhteistyöhön Endurance Saloon tiimin kanssa.
Kosunen Racing mukana huollossa Endurance Saloon kilpailuissa.

Kosunen Racing yhteistyöhön Endurance Saloon tiimin kanssa: Kosunen Racing hoitaa kaluston kuljetukset ja toimii huollossa neljässä vuoden 2002 Endurance Saloon luokan kilpailussa. Auto esiintyy kilpailuissa tutuin Kosunen Racing tiimin keltaisin värein ja myös yhteistyökumppaneiden tunnukset löytyvät auton pinnalta.Endurance Saloon, eli kestävyyskilpailu poikkeaa muista Suomen rata-autoiluluokista siinä että kilpailut ovat pitkiä, vähintään 4 - 6 tuntia kestäviä koitoksia ja kuljettajia on useampi. Kalusto on nopeaa ja usein myös näyttävää ja niillä myös ajetaan todella kovaa. Kilpailut ovat siis pitkiä ja yhdessä kisassa on vähintään 200 kuljettajaa eri autokunnissa. PS.toivotaan että toimitus ehtii saa kuviakin reissulta ja kalustosta.

[17.04.2002] Uusi huoltoauto valmistuu aikataulussa.
Uusi entistä huomattavasti kookkaampi, Iveco kuorma-auton alustalle rakennettu ruokailu- ja nukkumatilat sisältävä huolto-auto on maalattu ja sisustaminen on loppusuoralla. Seuraavaksi onkin vuorossa kilpa-auton täydellinen läpikäynti ennen kesän kilpailuja.

[02.04.2002] Kilpa-auto näytteillä
Opel Astra Gsi F 16V on näytteillä perinteikkään Kuopion raviradalla ajettavan jokamiesluokan kilpailun yhteydessä järjestettävässä näyttelyssä 6-7.4 2002.

[16.03.2002] Nilsiä-SM rallin jälkitunnelmat
Nilsiä ek 3 risteysIlma oli tällä kertaa kuin morsian eli aurinko paistoi ja lämmintäkin oli +5 astetta. Liikkeellä oltiin numerolla 82, joka toi hieman muistoja mieleen menneiltä vuosilta. Ralli alkoi suunnitellusti, nuottikokemusta hankkien ja tarkkaillen tilannetta. Ek5 koitui sitten kohtaloksi, kuten monelle muulle.

Eli ek5 piti sisällään kaksi tien täydellistä tukosta, joissa käytiin nostamassa muiden kilpakumppanien autoja pois tieltä ennen kuin matka saattoi jatkua. Näihin nostotalkoisiin tuhlautui lähes 10 minuuttia, joten tämän jälkeen lähinnä ajeltiin kilpailu loppuu ja lähdettiin viettämään talvikauden päättäjäisiä.

[09.03.2002] Aku ralli / SM-nuoret
Mainitaan lyhyesti että lunta oli ja taivaalta tuli lisää. Mika oli lopputuloksissa neljäs, kiitos. Rallin nuorten SM-sarja siirtyy nyt lähes neljän kuukauden tauolle. Seuraavan kerran SM-pisteistä ajetaan 27.07 2002. Mika Kosunen on jatkaa sarjapisteissä toisena.

[09.02.2002] Savonlinna / SM-Nuoret
SavonlinnaAloitetaan sillä että kilpailusta tuli todellinen jännitysnäytelmä. Mika K. tärytti ek1:lle heti 3,4 s pohjat ja tahti jatkui samanlaisena ek2 ja ek3:lla, tässä vaiheessa johto oli jo huimat 6,5 sekuntia. Ek4:n toi mukanaan yhden pyörähdyksen ja pakkiakin joutui käyttämään. Tauolla tulokset osoittivat Mikan olevan toisena 0,1 sekuntia ensimmäisestä sijasta. Tauolla olikin aikaa miettiä mitä seuraavaksi tehdään, alle päätettiin vaihtaa jäiselle tielle tarkoitettua Pirellin rengasta. Ratkaisun riski oli siinä, että jääpintaisella tiellä mentäisiin kovaa mutta lunta ei tiellä saa olla!

Ek5 tuloksia odotettiin jännityksellä ja tuloksena oli 2,7 s pohjat eli Mika oli taas johdossa 2,6 sekunnilla, Marko Nieminen toisena ja Jani Kola kolmantena vajaa 10 s päässä Mikasta ennen kilpailun päättävää 23 km pituista ek 6:tta. Epävirallisten mittausten mukaan Mika oli ek:n puolessa välissä jo 4,5-5 s edellä Marko Niemistä, mutta ek:n loppu olikin sitten pikkutietä sitä pelättyä lunta ja sohjoa. Kuinkas kävikään M.Nieminen ajoi viimeisellä ek:lle pohjat mutta eroa Mikan aikaan ei tullut kuin 1,4 sekuntia (Jani Kola menetti kolmannen paikkansa ulosajoon). Loppusaldona Mikalla ja Timolle tuli siis VOITTO! Parasta oli, että vieläpä reilulla marginaalilla eli 1,2 sekunnilla! [kuvakooste]

[02.02.2002] Jämsä ralli
Ralli lähti kohtuullisesti käyntiin kunnes huomattiin vaihdelaatikon vuotava öljyä. Koska seuraavana viikonloppuna on Savonlinnan nuorten-SM, päätettiin lopettaa ralli 'suosiolla' ek4:n jälkeen. Näin pahempia tuhoja ei päässyt tapahtumaan. Edessä kuitenkin on pieni remontti jota vika saadaan korjattua. [tulokset: Tenab]

[12.01.2002] Xerox ralli, SM-nuoret
Reitille lähdettiin numerolla 1 auraamaan tietä takana tuleville. Kolman erikoiskokeen jälkeen oltiini kilpailun kärjessä mutta tilanne ei ollut tiedossa ja vauhtia kiristettiin. Ek4:lla käytiin hieman tutustumassa Lahtelaiseen kantoon, pienen perutteluharjoituksen jälkeen matka kuitenkin jatkui.

Ulkoilua ilmeni seuraavillakin erikoiskokeilla, pitäähän peltomaisemiin tutustua... Lopputuloksissa kolmen 'ulosajon' jälkeen sijoitus oli kolmas, kolme sekuntia toisesta sijasta! Seuraavaan osakilpailuun 9 Helmikuuta reitille lähdetään numerolla kolme pistetilanteen mukaisessa lähtöjärjestyksessä. [Tulokset]
Lopuksi kertauksena Nuorten-SM pistejako (sijat 1-10): 15-12-10-8-6-5-3-2-1