In englishSuomeksi
ETUSIVU    KALUSTO    TEAM INFO    KUMPPANIT    KALENTERI    KUVAT    LEFFAT    LINKIT    RALLISPRINT    INFOT    

Follow us on facebook   
Youtube kanava   


Janoinen Puuma

Mitsubishi Colt WRC (aprilli...vai...)
xKosunen Racing esittelee tänään 1.4.2006 Siilinjärvellä, Toivalassa upouuden Mitsubishi Colt WRC:n. Auto perustuu Mitsubishi Coltin myyntimalliin. Kun tällaiseen unelmaprojektiin päästiin mukaan alusta saakka, alkoi tulevat suunnitelmat selvitä. Yksityistalleja koskevat sääntömuutokset helpottavat MM-sarjaan siirtymistä. Aiomme siis haastaa WRC-konseptilla muut tiimit vuoden 2007 rallin MM-sarjassa.

Vaikka projekti oli kovin salainen on autoa jo päästy kelien lämmetessä testaamaan asfaltilla. Sijainti olikin yhtenä syynä siihen, että projekti toteutettiin Suomessa ja Toivalassa. ”Colt WRC on erittäin helppo ajaa ja tuntuu todella tehokkaalta. Lisäksi Suomalainen porukka on tehnyt todella hienon alustan asfaltille." - hehkutti ulkomainen testikuski ajon jälkeen.

Tiimissä hykerreltiin mielissään, olihan auton suunnitteluun ja valmistukseen vierähtänyt 14 kuukautta. Kaiken tämän piti vielä tapahtua täysin salassa! Auton suunnittelussa otettiin huomioon tulevat aerodynaamiset sääntömuutokset, kuten rajoitettu takasiiven koko. Autossa on tehoa 446 hv ja vääntöä 760 Nm. Lukemat ovat WRC-kaluston 34 mm imuilman kuristimella ovat kunnioitettavat. Kierrosalueella 3500 - 8000 vääntöä on yli 600 Nm, joten voidaan puhua onnistuneista moottoriratkaisuista. Auto sisältää aivan uusinta teknologiaa, jonka 14-henkinen suunnitteluryhmä on loihtinut huippuvireeseen. Korimuutokset ja nelivetotekniikan sisällyttäminen Mitsubishi Colttiin ei ollut ihan yksinkertainen temppu. Teimme tiivistä yhteistyötä Mitsubishin sisustan äänenvaimennusta kehittävän tiimin kanssa ja heiltä saimme paljon hyviä ideoita auton toteutukseen.

Projektin loppuvaiheeessa kohtasimme myös ongelmia. Painonmittauksessa viisari värähti vain 1124 kg kohdalle. Jossain suunnitteluvaiheessa oli tapahtunut paha laskuvirhe ja auto oli lähes 120 kg alipainoinen. Tiimi yrittää lähiaikona selvittää mistä tämä johtuu ja eiköhän ammattitiimi tästä(kin) vastoinkäymisestä selviä.

Tiimi saa Mitsubishi Colt WRC:n ensimmäisenä käyttöönsä ja on jo muuntanut yhden auton kotimaisiin rallisprint kisoihin sopivaksi. Samalla kerätään tietoja auton toiminnasta ja ensi vuonna tähän samaan aikaan ollaan jo paljon viisaampia!