Slide 1
Internetissä vuodesta 2001!
Kosunen Racing on Mika Kosusen ympärillä toimiva yhteisö, joka perustettiin vuonna 2001. Periaatteena on, että kilpakumppania
autetaan aina tarvittaessa.
Slide 2
Mitsubishi Colt WRC' Evolution
Ainutlaatuinen 4WD, 550 hv, 800 Nm Mitsubishi Colt CZ3:n. Ainutlaatuinen kalusto kiinnostaa sekä Suomessa, että maailmalla. Lisää >
Slide 3
Yhteistyössä on voimaa!
Ilman kumppaneita autourheilu on mahdotonta. Näyttävä kokonaisuus kiinnostaa sekä yleisöä, että medioita. Kysy kalustoa myös messuille ja tapahtumiin. Lisää >
Slide 4
Koostevideot kiinnostavat
Mielenkiintoiset kuvakulmat, vaihtuvat ideat, nopeus- ja vaihdenäytöt, savolainen huumori siivittää tunnettuja kisakoosteita.
Slide 5
Skoda Felicia, 1400 Trophy
1400 Trophy luokan Skoda Mini'Kit Felicia.
2wd, +100 hv, 6-vaihteinen suorakytkentä, tasauspyörästön lukko ym. Lisää >

ALS - Antilag System

Perusidea
Als:n perusidea on aktivoituna lisätä moottorin saamaa ilma-/ polttoaineseosta kun kaasua löysätään ja näin pyörittää ahdinta suuremmilla kierroksilla jolloin ns. turbo viive pienenee. ALS:n tarve 'korostuu, mitä suurempaa ahdinta' käytetään. HUOM! ALS:n käyttö lyhentää huomattavasti ahtimen huoltoväliä ja elinikää!

als wrc mitsubishi

Mitä vaaditaan
als motecJärjestelmää ohjataan moottorinohjausyksiköllä: Motec, Haltech E8, Ecutek, Gems, Hestec jne, joka ottaa huomioon moottorin nopeuden, turboahtimen nopeuden, lämpötilan, sytytyshetket, suihkutetun polttoaineen määrän, sytytyspaineen, kaasuläpänasennon, yms. Painepuolella vaaditaan venttiili ennen kaasuläppää, jolla ilma ohjataan suoraan pakosarjaan. Myöhäistetään sytytystä 10 - 40 astetta, mahdollisesti lisätään polttoainetta 7-20 %. Kun seos syttyy on pakoventtiili jo auki jolloin palotapahtuma suuntautuu pakosarjaa/turbon siipiin, joka pitää turboa pyörimässä ja vähentää näin viivettä.

als motecOhessa esimerkkinä kaksi mahdollista tapaa:

Tapa A)
Asennetaan sähköinen kaasuläpän ohitusventtiili (halkaisija n. 20-35 mm, usein jopa käytetään Opelin lisäilmaluistia, malli Boschin kaksinapainen). Kun Antilag (kytkin) on päällä, maadoittaa se samalla ohitusventtiilin. Venttiili avaa kaasuläpän ohituskananavan.

Tapa B)
Retard tableAntilagin toimivuuden vuoksi kaasuläppä säädetään tavallista enemmän auki tyhjäkäynnillä. Ruiskutuskatkonnalla rajoitetaan tyhjäkäyntikierroslukua.

Tietenkin ALS:n toiminnalle voidaan asettaa eri rajoitteita kuten maksiaika, kierrosluku, ei toimminaansa jos jokin raja-arvo ylittyy esim. lämpötila jne. Esim. Kaasun mukaan alaraja ja yläraja (painettu x prosenttia) eli ALS toiminnassa vain näiden raja-arvojen sisällä.

HUOM! Tässä esitetty vain perusperiaate kun sitä niin usein ihmetellään.